افزایش 20 برابری استفاده از اینترنت استارلینک/عملکرد سیاست گذار در 6 ماه گذشته مثبت است

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، چهارمین گزارش کیفیت اینترنت در ایران، توسط کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تهران منتشر شد؛ داده های این گزارش نشان می دهد همچنان وضعیت اینترنت در کشور وضعیت خوبی نیست. همانطور که مسئولان نیز بارها اشاره کرده اند باید نوسازی و بهسازی این بخش فکری شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، چهارمین گزارش کیفیت اینترنت در ایران، توسط کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تهران منتشر شد؛ داده های این گزارش نشان می دهد همچنان وضعیت اینترنت در کشور وضعیت خوبی نیست. همانطور که مسئولان نیز بارها اشاره کرده اند باید نوسازی و بهسازی این بخش فکری شود.

اما نکته دیگری که در این گزارش به آن اشاره شده جنبه های مثبت عملکرد سیاست گذار در شش ماه گذشته است که منجر به مانند رفع محدودیت تانل های ارتباطی GRE, IPSEC و رفع اختلالات IPv6 است که قدم های فنی بزرگی رو به جلو هستند اما با این حال وضعیت اینترنت در کشور هم چنان بی کیفیت است.

30 هزار اتصال اینترنت استارلینک در ایران

این کمیسیون هر چند ماه یکبار با سنجه هایی که در دسترس دارند به بررسی وضعیت اینترنت از ابعاد مختلف می پردازند. بررسی های کارشناسان کمیسیون اینترنت انجمن تجارت الکترونیک تهران نشان می دهد که روند استفاده از اینترنت استارلینک در یک سال گذشته در ایران افزایشی 20 برابری داشته است.

این در حالی است که هزینه اینترنت استارلینک بالاست و تهیه آن نیز خیلی کار آسانی نیست. اما یکی از دلایل پذیرش این هزینه اختلال و محدودیتی است که در دسترسی به برخی از سایت ها وجود دارد.

مردم ایران همیشه به استفاده از فناوری های جدید اقبال نشان داده اند. خرید گوشی های پرچمدار همزمان با مردم دنیا، استفاده از انواع بسترهای ارائه خدمات فناوری و حضور پررنگ در بازارهای کریپتو همگی نشان می دهد که این اقبال به فناوری های جدید ارتباطاتی در ایران زیاد است.

با فاصله اندک از آغاز استفاده از اینترنت ماهواره ای استارلینک در دنیا، دستگاه آن از طریق روش های غیرقانونی وارد کشور شد و کسب وکارهای وابسته به اینترنت یا شهروندانی که توان مالی خرید و استفاده از این فناوری را داشتند، جذب آن شدند.

اکنون بنابراین گزارش، بیش از 30 هزار کاربر ایرانی از استارلینک استفاده می کنند و این روند همچنان رو به رشد است؛ استارلینک و سازگاری کاربران با این فناوری های جدید با گسترش نسل بعدی اینترنت ماهواره ای که بدون نیاز به دریافت کننده های مجزا (Direct To Cell) تلفن همراه را به اینترنت متصل خواهد کرد، به طور بالقوه محدودیت های سنتی دسترسی به اینترنت را ناکارآمد می سازد.

ابزار پوشالی سنجش کیفیت اینترنت

برای یک برهه سه ساله در گذشته، مسئولان وزارت ارتباطات برای سنجش سرعت اینترنت به سایت اسپیدتست استناد می کردند و همیشه نیز کارشناسان به این مسئله نقد داشتند چرا که معتقد بودند استناد به این سایت جنبه علمی و درستی ندارد.

در چهارمین گزارش کیفیت اینترنت نیز به این نکته اشاره شده که استناد به اسپیدتست درست نیست چرا که بیش از 70درصد داده های این سامانه به کاربران شهر تهران استناد می کند و بیش تر به اینترنت ثابت مرتبط است.

به این ترتیب این سامانه در بسیاری از استان های کشور بدون داده است یا کم تر از 10 دستگاه را بررسی کرده است؛ که نشان می دهد نمی توان به داده های این سامانه به عنوان مرجعی برای سنجش وضعیت سرعت اینترنت ایران اتکا کرد.

بهبود وضعیت پهنای باند بین الملل در 6 ماه گذشته

همانطور که در ابتدای گزارش اشاره شد، بررسی های کارشناسان انجمن الکترونیک نشان می دهد عملکرد سیاستگذار در رفع محدودیت های فنی مثبت بوده است.

گزارش های غیر رسمی از افزایش حداقل 15 درصدی پهنای باند بین الملل در ماه های اخیر به دلیل انجام برخی اصلاحات حکایت می کنند. گزارش کلادفلر نشان می دهد در طول 6 ماه گذشته، میانگین سرعت اینترنت کاربران ایرانی نیز افزایش اندکی داشته و از 4.5mbps به 5.4mbps رسیده است.

توسعه فیبرنوری باید در اولویت قرار بگیرد

وضعیت فناوری از رده خارج شده ADSL (فناوری که دیتا را از راه خطوط سیمی یک شبکه تلفنی محلی منتقل می کند.) مهم ترین مشکل کشور در اتصال کاربران در لایه دسترسی است.

در ایران بیش از 9 میلیون اتصال ADSL است که 70 درصد از آن ها زیر 10 م و بیش از 30 درصد از آن ها با سرعتی کمتر از 6 مگابیت بر ثانیه به اپراتور محلی متصل شده اند.

همچنین محدودیت این فناوری از رده خارج شده باعث شده سرعت آپلود کاربران همواره کمتر از 900کیلوبیت بر ثانیه باشد. در نتیجه، روشن است که یکی از اولویت های مهم دولت باید توسعه شبکه Access و گسترش اتصال شبکه فیبر نوری باشد.

نظرات

captcha