سودمندترین معامله عالم چیست

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به آیه 111 سوره توبه گفت: شهدا سودمندترین معامله عالم را انجام دادند چون خریدار آن ها و عملشان خداوند بود. شهدا به ما آموختند معامله با خداوند هر آنچه از نفع، سود و عزت است را به انسان ارزانی می دارد.

به گزارش ایکنا از خوزستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی شفیعی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، امروز، 17 دی ماه در بیست ودومین سالگرد تدفین قرآن کریم در آیات متعددی با ادبیات تجارت و معامله صحبت کرده است، اما دو نکته مهم در این آیات به چشم می آید که وقتی صحبت از خرید و فروش می شود و انسان ها خریدار و فروشنده هستند، خرید و فروشی انجام می شود که جز عقاب و خسران نتیجه ای به همراه ندارد.

وی با اشاره به آیه 86 سوره بقره «أُولَٰئِکَ الَّذینَ اشْتَرَوُا الْحَیَاةَ الدُّنْیَا بالْآخِرَةِ ۖ فَلَا یُخَفَّفُ عَنْهُمُ الْعَذَابُ وَلَا هُمْ یُنْصَرُونَ؛ اینان همان کسانند که متاع دو روزه دنیا را خریده و ملک ابدی آخرت را فروختند، پس در آخرت عذاب آن ها تخفیف نیابد و هیچ یاوری نخواهند داشت»، افزود: این آیه نمونه ای از آیاتی است که خرید و فروش در آن خسران را به همراه دارد.

شفیعی گفت: سودمندترین معامله ای که خداوند به ما معرفی می کند در آیه 111 سوره توبه «إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَیٰ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ ۚ یُقَاتِلُونَ فِی سَبیلِ اللَّهِ فَیَقْتُلُونَ وَیُقْتَلُونَ ۖ وَعْدًا عَلَیْهِ حَقًّا فِی التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِیلِ وَالْقُرْآنِ ۚ وَمَنْ أَوْفَیٰ بعَهْدهِ مِنَ اللَّهِ ۚ فَاسْتَبْشِرُوا ببَیْعِکُمُ الَّذی بَایَعْتُمْ بهِ ۚ وَذَٰلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ؛ همانا خدا جان و مال اهل ایمان را به بهای بهشت خریداری کرده، آن ها در راه خدا جهاد می کنند پس دشمنان دین را به قتل می رسانند و یا خود کشته می شوند، این وعده قطعی است بر خدا و عهدی است که در تورات و انجیل و قرآن یاد فرموده، و از خدا باوفاتر به عهد کیست؟ پس از این معامله ای که کردید بسی شاد باشید که این به حقیقت سعادت و فیروزی بزرگ است» آمده است. در این آیه خداوند، خریدار و انسان فروشنده است. نقطه اوج این معامله سودمند شهادت است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: شهدا سودمندترین معامله عالم را انجام دادند چون خریدار آن ها و عملشان خداوند بود. شهدا به ما آموختند معامله با خداوند هر آنچه از نفع، سود و عزت است را به انسان ارزانی می دارد.

حاتم بوستانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این مراسم با اشاره به عکس های به نمایش درآمده از شهدا در این مراسم گفت: هر یک از این شهدا نماینده دورانی سخت از عمر انقلاب اسلامی هستند.

وی با اشاره به روند تدفین پنج شهید گمنام در دانشگاه علوم پزشکی اهوز بیان کرد: من در آن دوران مسئولیت دانشکده پزشکی را برعهده داشتم. در آن زمان عده ای موافق تدفین شهدا در دانشگاه بودند و عده ای مخالف و به جهت این موضوع مرحوم سیدمحسن شفیعی(مسئول وقت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز) در شرایط سختی قرار گرفتند.

بوستانی ادامه داد: عزیز بودن سردار دل ها و مرحوم سیدمحسن شفیعی به راحتی به دست نیامده است؛ حفظ تعادل، دوری از افراط و دنبال کردن ارزش ها، حکومت دل ها را به ارمغان می آورد. در آن روزها برخی از دوستان به شدت مخالف بودند و می گفتند مگر اینجا قبرستان است و برخی از دوستان دیگر به شدت مرحوم شفیعی را از بیرون تحت فشار قرار می دادند. مرحوم شفیعی در آن دوران خیلی سختی کشید و تدفین شهدا در این مکان عمدتاً به خاطر ایستادگی، تحمل و اعتدال ایشان بین این دو دیدگاه، رقم خورد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز سردار شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس را به مثابه دو جان در یک کالبد دانست و افزود: حضور جمعیت با هر دیدگاهی در تشییع سردار دل ها فقط برای این بود که ایشان اعتدال را رعایت می کرد و از افراط پرهیز می کرد و قصد جذب همه را داشت. شهید ابومهدی المهندس کسی است که خیلی او را نمی شناسیم. همه شهدا از همه داشته هایشان گذشتند، اما سردار دل ها و ابومهدی المهندس نه تنها از خودشان گذشتند بلکه باعث شدند خون در رگ های مقاومت جریان داشته باشد. در چند سال اخیر ما گنجینه های عظیمی از داشته هایمان را تقدیم کردیم و امیدوارم خداوند ما را در مسیر خدمت به مردم یاری کند.

وی بیان کرد: دست کمک و یاری در جهت خدمت مردم به سوی همه دراز می کنم. هیچ محدودیت و طبقه بندی برای من وجود دارد. از افراط دوری کنیم و بدانیم که باید در مقابل خداوند پاسخگو باشیم.

بوستانی گفت: من نه راست می شناسم نه چپ. خودم به شدت اصلاح طلب هستم و به اصلاح طلبی باور دارم، اما هیچ وقت در تشکیلات اصلاح طلبی نبودم. اولین اولویت کاری من خدمت به همکارانم، پرداخت مطالبات، سامان دادن به بی نظمی ها و بی عدالتی ها و ارائه خدمات کمی و کیفی مناسب به مردم است.

انتهای پیام

نظرات

captcha