رئیس بنیاد اسلامی بنگلادش:

جایگزینی برای وحدت مسلمانان در مسیر تمدن سازی نوین اسلامی وجود ندارد

رئیس بنیاد اسلامی بنگلادش در همایش «الزامات شکل گیری تمدن نوین اسلامی» گفت: در مسیر تمدن سازی نوین اسلامی، هیچ جایگزینی برای وحدت مسلمانان وجود ندارد و این تنها راه پیش روی ماست.

به گزارش ایسنا، همایش «الزامات شکل گیری تمدن نوین اسلامی» با حضور و سخنرانی آیت الله رمضانی دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با همکاری و مشارکت نمایندگی دفتر مقام معظم رهبری در بنگلادش در محل سالن همایش های هتل فارس برگزار شد.

در این همایش که با حضور اساتید و نخبگان دانشگاهی، علما و روحانیان محلی و چهره های فعال رسانه ای همراه بود، سیدرضا میرمحمدی رایزن فرهنگی کشورمان پرداختن به موضوع «شکل گیری تمدن نوین اسلامی» در محافل علمی، دانشگاهی و رسانه ای جهان اسلام را از ضرورت های دروه تاریخی کنونی دانست.

وی از متفکران و صاحبان فکر و اندیشه بنگلادش خواست در مجامع علمی و دانشگاهی به صورت علمی به این موضوع مهم پرداخته و در جمع های نخبگانی خود الزامات شکل گیری تمدن نوین اسلامی و ابعاد مختلف آن را مورد بحث و بررسی قرار دهند.

میرمحمدی افزود: رایزنی فرهنگی ایران در داکا بنا بر اهمیت موضوع، سلسه نشست های علمی با محوریت تمدن نوین اسلامی پیش بینی کرده و این همایش دومین برنامه از این سلسله نشست هاست و همایش سوم نیز طی روزهای آینده در دانشگاه داکا برگزار خواهد شد.

در ادامه، آیت الله رمضانی دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: در طول تاریخ بشری تمدن های زیادی ظهور کرده و بعد از دوره ای به افول گرائیده اند. از جمله این تمدن ها می توان به تمدن های باستانی چین، هند، یونان، رم، آمریکای جنوبی، مصر، ایران و ... اشاره کرد. در این میان، مسلمانان هم برای خود سابقه تمدنی داشته اند و اساسا اسلام این ظرفیت را دارد که تمدن جدید و ماندگاری بر اساس اصول و مبانی خود در عصر حاضر شکل دهد.

وی عناصر کلی ساخت یک تمدن را در چهار پایه و اساس علم و دانش، ثروت و سرمایه، اقتدار سیاسی و امنیت همگانی بر شمرد و همه تمدن ها را نیازمند وجود این 4 عامل اصلی در ساختار و بنای تمدنی خود دانست.

آیت الله رمضانی در ادامه سخنرانی خود، ویژگی ها و شرایط شکل گیری یک جامعه نوین متمدن اسلامی را برشمرد.

لزوم استفاده از آموزه های قرآن کریم برای بهبود زندگی در جهت تمدن سازی

عبدالسلام خان، رئیس بنیاد اسلامی بنگلادش در بخشی از این مراسم گفت: بشر قدرت آموختن همه علوم را دارد و ما انسان ها موجوداتی هستیم که ذاتا گرایش به تمدن سازی داریم. لذا باید ساختن دنیایی مدرن و متمدن را در چارچوب شریعت اسلامی دنبال کنیم.

وی اظهار داشت: برای ساختن تمدن نوین اسلامی ابتدا باید وحدت را در اولویت قرار دهیم. اتحاد برای کسب قدرت ضروری است و با وحدت می توانیم بر دشمنان خود غلبه کنیم و در شکل گیری تمدن نوین اسلامی نقش فعالی ایفا کنیم. در مسیر تمدن سازی نوین اسلامی، هیچ جایگزینی برای وحدت مسلمانان وجود ندارد و این تنها راه پیش روی ماست.

عبدالسلام خان افزود: نکته دوم در این راستا تغییر ذهنیت هاست. ما باید نحوه درک خود از دنیای اطرافمان را تغییر دهیم. در ادوار گذشته مسلمانان در بسیاری از زمینه ها و رشته های علمی نقش رهبری داشتند و پیشرو بودند. ولی متاسفانه امروز ما در قافله علم و دانش، عقب هستیم. اگر هدف ما موفقیت در ایجاد یک تمدن نوین اسلامی است، باید به ریشه های خود در دانش و علم بازگردیم و جایگاهی را که در گذشته داشتیم بازیابیم. این امر مستلزم حرکت به سمت دانش و پیشرفت علمی است.

وی ادامه داد: نکته سوم در مسیر تمدن سازی، کسب معنویت و تقویت ارتباط با خداوند متعال است. در حالی که ما پرستش گر خدا هستیم، معنویت ما آنطور که باید قوی نیست. ما باید پیوند معنوی و ایمانی خود را با خدا تقویت کنیم.

رئیس بنیاد اسلامی بنگلادش تأکید کرد: نکته مهم دیگر سبک زندگی است. تمرکز ما در زندگی نمی تواند تنها به عبادت فردی محدود شود. ما باید در زمینه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی نیز رشد و ارتقاء داشته باشیم و خودمان را تقویت کنیم. علاوه بر اینها، ما باید تلاش کنیم تا دانش و درک خود را از خود و جهان گسترش دهیم و باور داشته باشیم که قادر به پیشرفت در علم و کشف توانائی های خود هستیم.

وی اذعان کرد: در نهایت و مهمتر از همه باید متعهد و ملزم شویم که قرآن را بیاموزیم و از آموزه های آن برای بهبود زندگی خود در جهت تمدن سازی استفاده کنیم.

اسلام دین صلح است

مشقات الدین رئیس دانشگاه رویال داکا در بخشی از این مراسم گفت: پیامبر اسلام (ص) فرستاده خدا برای همه بشریت است و از این جهت اسلام باید تمدنی جهانی برای همه بشریت داشته باشد و به ملت و منطقه خاصی محدود نگردد. این پیامی است که در اسلام به ما آموزش داده شده و بر این اساس موضوع اختلاف شیعه و سنی و مذاهب داخل اسلام نباید محل مناقشه باشد.

وی افزود: این گونه تقسیم بندی ها ناشی از جهل و عدم درک درست اسلام است و مانع اتحاد می شود که یکی از ضروریات شکل گیری تمدن نوین اسلامی است. از سوی دیگر، گرچه شباهت های زیادی بین مذاهب ما وجود دارد، اما ما مسلمانان اختلاف نظر داریم. تفرقه داخلی ما چیزی است که دشمنان ما از آن به نفع خود استفاده می کنند.

مشقات الدین یادآور شد: اسلام و مسلمانان حامل پیامی برای تمام بشریت هستند. اما ما نتوانستیم آن پیام را به طور مؤثر به همه مردم دنیا برسانیم و به وظیفه خود در این جهت عمل کنیم. اسلام دین صلح است و خشونت در آن جایی ندارد.

وی اذعان کرد: برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی ما باید به امت اسلامی فکر کنیم و همه مسلمانان جهان را جزئی از خانواده خود بدانیم. باید توجه داشته باشیم که مفهوم تمدن اسلامی اولین بار توسط خود پیامبر اکرم (ص) با هدف برقراری صلح جهانی مطرح شد.

رئیس دانشگاه رویال داکا افزود: دین ما دین انسانیت و صلح است. متأسفانه بسیاری از ما از این آموزه های اساسی بی اطلاع هستیم. ما باید تعالیم واقعی اسلام را بیاموزیم و در زندگی روزمره خود به آن عمل کنیم. علاوه بر این، ما باید کسانی را که از این اصول بی اطلاع هستند آموزش دهیم. با این کار می توانیم راه را برای ظهور تمدن نوین اسلامی هموار کنیم.

در این همایش، حجت الاسلام علیزاده موسوی نماینده دفتر مقام معظم رهبری در سخنانی کوتاه به اهمیت پرداختن به موضوع تمدن سازی نوین اسلامی در گستره جغرافیای جهان اسلام تاکید کرد و اظهار امیدواری داشت این بحث در مجالس و محافل نخبگانی بصورت جدی دنبال شود.

انتهای پیام

نظرات

captcha