اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ویژه برنامه «از باستانی پاریزی تا خواجوی کرمانی» یادمان خواجوی کرمانی با آیینه دار دوران عصر دوشنبه 17 دی 1403 همزمان با روز خواجوی کرمانی با حضور شهرام ناظری خواننده و آهنگساز پیشکسوت موسیقی ایرانی، حسین علیشاپور خواننده و پژوهشگر موسیقی، سیدعباس دعایی دبیر رویداد «آینه دار دوران»، اکبر نیکان پور هنرمند نقاش و تصویرگر، کوروش پارسانژاد تصویرگر و گرافیست، سیدمحسن حسینی رئیس مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی، جمعی از هنرمندان و مسئولان در این مجموعه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ویژه برنامه «از باستانی پاریزی تا خواجوی کرمانی» یادمان خواجوی کرمانی با آیینه دار دوران عصر دوشنبه 17 دی 1403 همزمان با روز خواجوی کرمانی با حضور شهرام ناظری خواننده و آهنگساز پیشکسوت موسیقی ایرانی، حسین علیشاپور خواننده و پژوهشگر موسیقی، سیدعباس دعایی دبیر رویداد «آینه دار دوران»، اکبر نیکان پور هنرمند نقاش و تصویرگر، کوروش پارسانژاد تصویرگر و گرافیست، سیدمحسن حسینی رئیس مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی، جمعی از هنرمندان و مسئولان در این مجموعه برگزار شد.
برنامه با قرائت قرآن و پخش سرود ملی آغاز شد و مجری ضمن خیر مقدم به میهمانان و شهرام ناظری، از مخاطبان خواست تا این استاد موسیقی را تشویق کنند.
در ادامه سیدعباس دعایی دبیر رویداد «آینه دار دوران» ضمن خیر مقدم به اساتید در این مراسم و به خصوص شهرام ناظری اظهارداشت: استاد ناظری از حامیان این رویداد بوده و اثر «بی انتهاتر از عشق» را با شعری از زنده یاد افشین یداللهی برای این آیین خوانده است.
وی با ارائه توضیحاتی درباره ویژه برنامه «از باستانی پاریزی تا خواجوی کرمانی» گفت: این برنامه برای بزرگداشت استاد محمدابراهیم باستانی پاریزی از کرمان آغاز شده است و طی این سال ها نشانی به نام «خواجوی کرمانی» ایجاد شد تا از حامیان این رویداد تجلیل کنیم، در نخستین دوره این نشان به رسم ادب به شکل نمادین به پاس تشویق های استاد محمدرضا شفیعی کدکنی خدمت ایشان و دومین نشان در مراسمی به پاس همراهی های استاد حسین محجوبی به این استاد هنر تقدیم شد.
دعایی افزود: امسال نیز اگر استاد ناظری افتخار بدهند، نشان «خواجوی کرمانی» را به ایشان تقدیم می کنیم.
وی بیان کرد: همچنین نمایشگاه تصویرگری برای صدسالگی استاد پاریزی شکل گرفته است، دوست داشتیم این نمایشگاه را با حضور استاد شفیعی کدکنی افتتاح کنیم و با همراهی ایشان نشان خواجوی کرمانی را به استاد ناظری تقدیم کنیم، خدمت استاد شفیعی کدکنی رسیدیم و شرایط جوی به گونه ای نبود که با آن شرایط جسمی از ایشان خواهش کنیم تا در این مراسم حضور پیدا کنند. سپاسگزاری و عذرخواهی مجدد از استاد ناظری داریم که با این حال قبول زحمت کردند و افتخار دادند و در این مراسم حضور پیدا کردند.
استاد ناظری با ماسک در این مراسم حضور داشت.
در بخشی دیگر کلیپی از شعرخوانی زنده یاد افشین یداللهی و صحبت های شهرام ناظری برای ساخت اثر موسیقایی «بی انتهاتر از عشق» پخش شد.
اهدای نشان «خواجوی کرمانی»
سپس حسین علیشاپور، سیدمحسن حسینی و سیدعباس دعایی خواستند که با حضور نزد استاد شهرام ناظری نشان «خواجوی کرمانی» را به پاس خوانندگی اثر «بی انتهاتر از عشق» به او اعطا کنند که استاد ناظری نپذیرفت و گفت بعدا در جایگاه نشان را دریافت خواهد کرد و استادان نیز به اجبار صحنه را ترک کردند و به صندلی های خود بازگشتند.
این برنامه با یک ساعت تاخیر از زمان اعلام شده (ساعت 17) برگزار شد، هر چند که مدام زمان آغاز برنامه را از مسئولان پرس و جو می کردیم، اعلام می شد که منتظر میهمانان هستند و آنان در اتاق مدیریت حضور دارند، در نهایت ساعت 18، استاد ناظری با همراهی جمعی از هنرمندان و مسئولان و تشویق حاضران وارد تالار آئینه مجموعه آزادی شد. عکاسان و خبرنگاران رسانه ها از جمله صدا و سیما سعی داشتند تصاویری از استاد ناظری ثبت کنند که استاد تمایلی به این اقدام مخصوصا از سوی از دوربین صدا و سیما نشان نداد و آنها نیز در اعتراض به این ممانعت مکان برگزاری مراسم را ترک کردند.
رفتن نمایندگان صدا وسیما از مراسم دلخوری هایی برای سایر رسانه ها و مسئولان برگزارکننده این مراسم در پی داشت.
به نظر می رسید که حضور نداشتن استاد شفیعی کدکنی و بی نظمی مراسم، استاد ناظری را ناراحت و دلگیر کرده بود، وی حتی پس از پایان برنامه به یکی از هنرمندان گفت که سه چهار سال است که در هیچ مراسمی شرکت نمی کند و امروز نیز به خاطر استاد شفیعی کدکنی در این مراسم حضور پیدا کرده است، کدکنی استاد او بوده است و استاد کدکنی هم نیامد.
جایزه آینه دار دوران پس از برپایی دومین دوره خود، اثر موسیقایی «بی انتهاتر از عشق» را با شعری از زنده یاد افشین یداللهی، آهنگسازی سبحان سیفی به مناسبت آیین از خواجوی کرمانی تا باستانی پاریزی منتشر کرده است. موسیقی این اثر برای نخستین بار با همراهی ارکستر ملی ایران به رهبری استاد فریدون شهبازیان اجرا شد.
سپس با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان ضمن رونمایی از کتاب نمایشگاه تصویرگری «تا صد سالگی استاد باستانی پاریزی»، از برگزیدگان این رویداد تجلیل شد.
علاوه بر بی نظمی و ناهماهنگی هایی در اجرای مراسم، کیفیت صدا در این رویداد بسیار نامناسب بود و سخنرانی به سختی شنیده می شد. هر چند یکی از میهمانان با فرزند نوزاد خود در مراسم حضور داشت و گریه ها و صدای گاه و بی گاه او بی نظمی را تشدید می کرد.
همچنین در این برنامه، نمایشگاه تصویرگری «تا صد سالگی استاد باستانی پاریزی» برای یکصد سالگی استاد باستانی پاریزی به همت مؤسسه «آئینه دار دوران» و با مشارکت مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی در تالار آئینه این مجموعه افتتاح شد و تا 21 این ماه میزبان علاقه مندان است.
به گزارش ایرنا، برنامه های «تا صد سالگی»، پس از همایش «آینه دار دوران» برای نکوداشت استاد باستانی پاریزی طراحی شده است؛ «آینه دار دوران» عنوان برنامه های بزرگداشت استاد باستانی پاریزی است که هفت سال قبل همزمان با روز معلم فعالیت هایش آغاز شد.
«آینه دار دوران» لقبی است که برای استاد محمدابراهیم باستانی پاریزی انتخاب شده است. قرار است از آغاز برنامه های «تا صد سالگی باستانی پاریزی» در خرداد 1403 تا صدمین سال تولد این ادیب در ماه 1404، سلسله برنامه هایی به نام و برای او برگزار شود.
مجموعه فرهنگی «آئینه دار دوران» پس از برگزاری سه دوره جایزه به این نام، امسال همزمان با زادروز استاد باستانی پاریزی در خانه هنرمندان ایران نمایشگاه از صد تصویر استاد را برگزار کرد.
مؤسسه فرهنگی آئینه داران دوران که برگزارکننده این جایزه است، نشانی به نام «خواجوی کرمانی» را شکل داده و اعطای این نشان به بزرگان غیرکرمانی ایران زمین که حامی این برنامه فرهنگی و چهره های کرمانی بوده اند، تقدیم خواهد شد.
محمدابراهیم باستانی پاریزی تاریخ دان، نویسنده، پژوهشگر، شاعر، موسیقی پژوه، استاد دانشگاه تهران متولد سال 1304 در پاریز از توابع شهرستان سیرجان در استان کرمان بود، وی سال 1326 در دانشگاه تهران در رشته تاریخ تحصیلات خود را پی گرفت. باستانی پاریزی دوره دکترای تاریخ را هم در دانشگاه تهران گذراند و با ارائه پایان نامه ای درباره ابن اثیر دانشنامه دکترای خود را دریافت کرد. او کار خود را در دانشگاه تهران از سال 1338 با مدیریت مجله داخلی دانشکده ادبیات شروع کرد و تا سال 1387 استاد تمام وقت آن دانشگاه بود.
باستانی پاریزی پس از 90 سال زندگی به علت بیماری کبدی پنجم فروردین 1393 از دنیا رفت.
از او بیش از 60 کتاب و صدها مقاله درباره جنبه های مختلف تاریخ ایران به ویژه «تاریخ جغرافیای کرمان» به جا مانده است. آثار «هفت گانه» او که همگی نام هفت دارد از جمله آثارش است؛ «خاتون هفت قلعه»، «آسیای هفت سنگ»، «نای هفت بند»، «اژدهای هفت سر»، «زیر این هفت آسمان» و «سنگ هفت قلم» البته کتاب هشتمی هم به آن اضافه شد که به پیشنهاد ایرج افشار «هشت الهفت» نام گرفت. آخرین کتاب باستانی به نام «کوه ها باهم اند» نیز بعد از درگذشت او منتشر شد. «یعقوب لیث» و «تلاش آزادی» از دیگر کتاب های او هستند.
{{name}}
{{content}}