نماینده لبنانی: احتمالا «جوزف عون» به عنوان رئیس جمهور برگزیده شود

وزیر دادگستری پیشین و از نمایندگان لبنانی از انتخاب احتمالی «جوزف عون» به عنوان رئیس جمهور این کشور در 9 ژانویه با احتمال کسب 80 درصد رأی موافق سخن گفت.

به گزارش ایسنا، اشرف ریفی، نماینده لبنانی و وزیر دادگستری پیشین این کشور در جریان گفت وگوی ویژه با شبکه «الحره» پیش بینی کرد که «جوزف عون» در 9 ژانویه با احتمال کسب 80 درصد رأی موافق به عنوان رئیس جمهور لبنان انتخاب شود.

وی در ادامه افزود، به زودی نشستی میان «جوزف عون» فرمانده ارتش و «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی برگزار خواهد شد.

اشرف ریفی ضمن اشاره به اینکه نامی برای نخست وزیر آینده مطرح نشده است، تصریح کرد: «این شخص از طبقه فاسد گذشته نخواهد بود.»

پیش از این، «حسین الحاج حسن» نماینده حزب الله در پارلمان لبنان درباره موضع حزب الله در پرونده ریاست جمهوری تاکید کرد: اینکه ما می گوییم ژنرال «جوزف عون» فرمانده ارتش وتو نمی شود به این معنا نیست که حزب الله از او حمایت می کند، یا مخالف اوست.

نماینده حزب الله در ادامه خاطرنشان کرد: نامزد ما «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان «المرده» است. رئیس جمهور باید از تمامی خصوصیت های لازم برخوردار باشد و از حاکمیت کشور حفاظت کند.

در بحبوحه تشدید تنش های روزافزون میان رژیم صهیونیستی و حزب الله لبنان، درخواست های آمریکایی و بین المللی برای پر کردن خلاء رئیس جمهور در لبنان نیز مجددا آغاز شده است؛ این درخواست ها در مرحله بسیار حساس و پیچیده ای مطرح شده که طی آن بیروت با نوعی اختلاف و دودستگی سیاسی مداوم و نیز بحران وخیم اقتصادی و اجتماعی مواجه است که با وضعیت جنگی تشدید یافته است.

از زمان پایان دوره میشل عون، رئیس جمهور پیشین لبنان، این کشور از خلاء ریاست جمهوری رنج می برد.

علی رغم تلاش های صورت گرفته در راستای توافق بر سر انتخاب رئیس جمهور جدید، لبنان شاهد تشدید اختلافات سیاسی بوده است که این امر مانع از توافق بر سر آن شده است.

پس از گذشت 2 سال از خلاء ریاست جمهوری، لبنان همچنان با چالش های زیادی مواجه است و فقدان اجماع سیاسی مانع از تلاش ها برای ازسرگیری فعالیت نهادها شده است و این امر موجب عجز و ناتوانی مداوم موسسات در رفع نیازهای شهروندان لبنانی شده است.

ناتوانی در انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان تاکنون به دلیل نزاع های سیاسی شدید بوده است، به طوریکه گروهی از احزاب که برای دستیابی به این پست، به رقابت می پردازند، مانع از اجماع بر سر یک نامزد واحد یا توافق برای برگزاری یک جلسه انتخاباتی شده اند.

پیش از این، «میشل عون» رئیس جمهور سابق لبنان در مصاحبه ای با شبکه ماهواره ای «OTV» اظهار کرد: ابهامی در پرونده ریاست جمهوری این کشور وجود دارد چراکه تا این لحظه هیچ نامزدی از اکثریت برخوردار نیست و همه به نمایندگی از سفرا و کشورها صحبت می کنند و در عین حال مدعی هستند که مواضع خود را بیان می کنند، این ابهام ممکن است موجب به تعویق افتادن جلسه نهم ژانویه شود.

میشل عون در ادامه تاکید کرد که موافق به تعویق افتادن این جلسه نیست و جلسات باید به صورت متوالی برگزار شوند.

پس از برقراری آتش بس، نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان در فراخوان خود نمایندگان پارلمان را به حضور در نشست انتخاب رئیس جمهور در نهم ژانویه 2025 (20 دی) دعوت کرد.

رئیس پارلمان لبنان پیشتر نیز در اظهاراتی به روزنامه النهار گفته بود، پس از برقراری آتش بس دستور خواهد داد برای انتخاب رئیس جمهور تشکیل جلسه داده شود.

وی افزود لازم نیست 2 ماه برای انجام این وظیفه صبر کند و در عین حال تأکید کرد ضروری است که یک رئیس جمهور توافقی انتخاب شود که پاسخگوی این مرحله و چالش های آن باشد.

آمریکا شامگاه سه شنبه (26 نوامبر) از دستیابی به توافق آتش بس میان رژیم صهیونیستی و حزب الله پس از چند ماه جنگ خبر داد. پس از اعلام «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا مبنی بر توافق آتش بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، این توافق صبح چهارشنبه وارد فاز اجرایی شد.

«سمیر جعجع» که یکی از نامزدهای ریاست جمهوری لبنان است، مهره مورد نظر آمریکا، فرانسه، رژیم صهیونیستی و برخی رژیم های عربی است. سمیر جعجع تلاش دارد تا با انزوای جریان های وابسته به مقاومت اسلام، خود را به عنوان رئیس جمهوری آینده لبنان بر این کشور تحمیل کند.

انتهای پیام

نظرات

captcha