رونق پرورش گله ای اردک در اراضی شالیزاری مازندران

به گزارش ایرنا، طبق آمار رسمی جهاد کشاورزی مازندران امسال حدود 110 هزار هکتار از مجموع 215 هزار هکتار اراضی شالیزاری استان زیر کشت دوم رفته است، یعنی وجود نیم دانه های باقی مانده از شالی در این اراضی همراه با بارندگی های مناسب سه ماهه پاییز و غرقاب شدن شالیزارها، زمینه پرورش اردک را دوچندان کرده است.

به گزارش ایرنا، طبق آمار رسمی جهاد کشاورزی مازندران امسال حدود 110 هزار هکتار از مجموع 215 هزار هکتار اراضی شالیزاری استان زیر کشت دوم رفته است، یعنی وجود نیم دانه های باقی مانده از شالی در این اراضی همراه با ایرنا افزود: البته تا 10 روز اول برای رشد بهتر جوجه اردک علاوه بر تغذیه آزاد در شالیزارها، در یک وعده نیز سبوس به آنها داده می شود.

وی سرمایه گذاری در این بخش را پر سود و در عین حال خطر پذیری را بالا دانست و بیان داشت: از آن جایی که زمین های شالیزاری آماده پرورش اردک در منطقه به فور وجود دارد، با کمی مراقبت می توان به درآمد مناسبی در بازه زمانی کم رسید.

این پرورش دهنده اردک در پاسخ به این سوال که آیا با قوانین و مقررات پرورش ماکیان بومی به صورت گله ای آشنا است؟، بیان کرد: دهیاری محل اعلام کرد که پرورش بیش از 100 قطعه ممنوع است، اما قوانینی که بخواهد جلوی ما را بگیرد وجود ندارد.

وی در عین حال گفت که اگر بیماری موجب تلف شدن اردک شود، دامپزشکی می تواند همه پرنده را معدوم سازی کند و من از این مقررات با خبر هستم اما در چهار سال اخیر که هر سال این کار را انجام می دهم مشکلی پیش نیامده است.

قربانی با بیان اینکه مشکلی در فروش اردک محلی نداریم و تقاضا و استقبال از خرید اردک محلی به وفور وجود دارد، بیان داشت: امیدواریم امسال به درآمد خوبی برسیم.

وی گفت: البته هر سه نفر ما به صورت شبانه روزی در کنار اردک هستیم و مراقبت های ویژه را انجام می دهیم، اما به خطر فرود و تماس پرندگان مهاجر و احتمال سرایت بیماری آنفلونزای حاد پرندگان نیز واقف هستیم.

نظرات

captcha