اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی نیاز جامعه را برطرف می کند

رئیس جامعه مدرسین گفت: اسنادی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین می شود، نیازهای جدی جامعه امروز را برطرف می کند و اگر این اسناد به درستی اجرایی شوند، کشور را نه یک گام بلکه هزاران گام به جلو می برد و ما را از وابستگی به دیگران بی نیاز می کند.

خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در دیدار حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضمن تسلیت سالروز شهادت امام هادی (ع) به تشریح جایگاه و اهمیت این شورا پرداخت.

وی در ابتدا با اشاره به دوران امامت امام هادی (ع) و فضای مناقشات فکری آن دوران گفت: آن امام بزرگوار با وجود محدودیت های شدید از سوی خلفای عباسی، با تشکیل سازمان وکالت، بنیان مرجعیت شیعه را پی ریزی کردند. این سازمان که در زمان امام جواد (ع) شکل گرفته بود، در دوران امامت امام هادی (ع) توسعه یافت و به مناطقی چون مدائن، عراق، کوفه، بصره، اهواز، قم، همدان، یمن، حجاز و مصر گسترش پیدا کرد.

امام جمعه قم با اشاره به اینکه سازمان وکالت به افرادی که دسترسی مستقیم به امام معصوم نداشتند، امکان ارتباط با ایشان از طریق وکلا و نمایندگان را فراهم می کرد، ادامه داد: این سازمان، الگویی برای نهاد مرجعیت در زمان غیبت بود و مردم از طریق این سازمان با امام در ارتباط بودند و احکام شرعی و معارف دینی را دریافت می کردند.

رئیس جامعه مدرسین در ادامه با ابراز خرسندی از گزارش عملکرد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، تنوع و اهمیت کارهای این شورا را قابل تقدیر دانست و گفت: اسنادی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین می شود، نیازهای جدی جامعه امروز را برطرف می کند و اگر این اسناد به درستی اجرایی شوند، کشور را نه یک گام بلکه هزاران گام به جلو می برد و ما را از وابستگی به دیگران بی نیاز می کند.

وی با اشاره به اهمیت علم و فناوری بیان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی، همپای مجلس شورای اسلامی، قانونگذاری می کند و مصوبات آن لازم الاجراست. البته بین این دو نهاد تقسیم کاری وجود دارد و شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه هایی که مجلس ورود نمی کند و یا در مواردی که به جمع بندی سریع تر نیاز است، اقدام به تدوین سند و تصویب آن می کند. به عنوان مثال، شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه بودجه ورود نمی کند که این حوزه مختص مجلس است.

امام جمعه قم با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل اعضای محدودتر، سریع تر می تواند به جمع بندی و نتیجه برسد، با اشاره به تشکیل پنج ستاد تخصصی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، این ساختار را بسیار مناسب ارزیابی کرد و افزود: تشکیل میزهای تخصصی برای هر ستاد و انتخاب مدیران متخصص برای هر میز، به ارتقای کارآمدی شورا کمک می کند.

وی با تاکید بر اجرایی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اگر تمام وقت خود را نیز صرف کار شورای انقلاب فرهنگی کنید، هم فضای فرهنگی جامعه متحول می شود و هم در حوزه علوم مورد نیاز، به پیشرفت های چشمگیری دست خواهیم یافت. مقوله سند نویسی، گرچه زمان بر است اما کار بسیار سختی نیست و نیاز به دانش، برنامه ریزی و رصد دقیق دارد. رصد و بازخوردگیری از برنامه ها نیز بسیار مهم است.

آیت الله حسینی بوشهری بر سه نکته «اجرا»، «نظارت جدی و قوی» و در نهایت بر «اطلاع رسانی دقیق، درست، به موقع و حساب شده» تأکید و عنوان کرد: یکی از مشکلات کشور، بی اطلاع بودن مردم از اقداماتی است که در کشور انجام می شود. اطلاع رسانی باید به گونه ای باشد که همراهی مردم را در تصمیمات به دنبال داشته باشد.

وی با تأکید بر استفاده از فرصت پیش آمده برای خدمت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، سفرهای استانی حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه را مورد تأیید قرار داد و توصیه کرد باید از این فرصت به دست آمده به خوبی استفاده شود و با گسترش اطلاع رسانی مناسب در سطح استان ها، زمینه همدلی و همفکری در سطح کشور فراهم گردد.

استاد حوزه علمیه قم همچنین برای دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی آرزوی موفقیت و برداشتن گام های بلندتر کرد و ابراز امیدواری کرد که با اعتماد مقام معظم رهبری به این نهاد و اعضای آن، رضایت امام زمان (عج) و رهبر معظم انقلاب جلب شود.

انتهای پیام/

نظرات

captcha