اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
فعالان امازیعی با استقبال از طرح وزارت اوقاف و امور اسلامی مراکش برای ترجمه قرآن کریم به زبان امازیغی، آن را گامی مهم برشمردند.
به گزارش ایکنا به نقل از صوت المغرب، عبدالله بوشطارت، عضو گروه آلترناتیو امازیغ در این باره گفت: تلاش برای ورود زبان امازیغی در بخش اوقاف و امور اسلامی مراکش، اقدامی جدی و مهم برای فعالسازی هویت رسمی امازیغی است.
وی تعمیم استفاده از زبان امازیغی در برنامه های وزارت اوقاف الجزایر و تسلط امامان جماعت و مبلغان مساجد داخل و خارج از مراکش بر این زبان را خواستار شد تا تعامل با شهروندان و اقلیت های مراکش تسهیل شود.
بوشطارت همچنین افزود: ترجمه قرآن به زبان امازیغی، حرکتی مهم نسبت به زبان و فرهنگ امازیغی است و پیش از این حسین جهادی الباعمرانی، پژوهشگر مراکشی نخستین ترجمه قرآن به زبان امازیغی را در سال 2003 منتشر کرد و برای آن تلاش وافری انجام داد و پژوهش، ویرایش و ترجمه این اثر 12 سال طول کشید.
عماد المنیاری، رئیس انجمن پژوهش و مبادله فرهنگی مراکش نیز در این باره گفت: ما طرح وزارت اوقاف و امور اسلامی مراکش برای ترجمه قرآن به امازیغی را گامی مثبت می دانیم که شرایط را برای برخورداری از یک ترجمه رسمی از قرآن به امازیغی را فراهم می کند.
وی افزود: علامه حسین الجهادی، از رهبران انجمن پژوهش و مبادله فرهنگی مراکش ترجمه های مهمی به امازیغی انجام داده که نمونه آن ترجمه امازیغی قرآن و کتب سیره نبوی و صحیح بخاری(ازکتب مرجع اهل سنت) بوده است و این تجارب فردی می تواند منبع الهام وزارت اوقاف مراکش باشد.
گفتنی است، زبان امازیغی(بربرها) در سرزمین شاهی مراکش زیاد توسعه نیافته است. براساس آمار رسمی حتی یک سوم از جمعیت 35 میلیونی مراکش نمی توانند امروز به این زبان مکالمه کنند. دهه ها سال پیش این رقم به بیش از دو سوم می رسید. از دید پادشاه مراکش دلیل آن، مسلط شدن زبان و فرهنگ عربی است..
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}