چگونه کیفیت پایین هوا بر ورزش کردن شما تاثیر می گذارد؟

با چند راهکار می توانید هنگام ورزش از خود در برابر آلاینده های هوا در فضای باز و چه در خانه محافظت کنید.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، ورزش کردن و حفظ تناسب اندام یکی از بهترین راهکارها برای سلامتی است. داشتن یک برنامه منظم ورزشی نه تنها به شما کمک می کند که ظاهر و احساس بهتری داشته باشید، بلکه کیفیت خواب شما را نیز ارتقا بخشیده و توانایی ذهنی شما را بالا می برد. با این حال زمانی که کیفیت هوا در حد مطلوب نباشد، ورزش کردن می تواند سلامتی شما را به خطر بیندازد. به طور معمول، فعالیت فیزیکی تعداد تنفس شما را افزایش می دهد که موجب می شود آلاینده های بیشتری را نسبت به زمانی که در حال استراحت هستید استنشاق کنید. خوشبختانه با چند راهکار می توانید هنگام ورزش از خود در برابر آلاینده های هوا در فضای باز و چه در خانه محافظت کنید.

کیفیت هوای پایین به چه معناست؟

هنگامی که شما به طور منظم ورزش می کنید، توجه بیشتری به عادت ها و نحوه رفتار بدن خود پیدا می کنید، به طور مثال: مراقب وعده های غذایی خود هستید، آب بیشتری می نوشید و برای داشتن خواب با کیفیت برنامه ریزی می کنید؛ اما ممکن است اجتناب از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا هنوز در لیست شما نباشد.

آلاینده های هوای بیرون عمدتاً ناشی از انتشار گازهای گلخانه ای، وسایل نقلیه و صنایع صنعتی است. آلاینده های این منابع از ذرات معلق، گازهای دی اکسید نیتروژن، ازن و دی اکسید گوگرد تشکیل می شوند. (اگر در مورد نوع آلاینده های محل خود کنجکاو باشید می توانید شاخص کیفیت هوا را بررسی کنید.) ممکن است در روزهایی که کیفیت هوا پایین است تصمیم بگیرید تمرینات خود را در خانه انجام دهید. با این حال گاهی اوقات کیفیت هوای داخل خانه ممکن است پایین تر از هوای بیرون باشد. علی رغم نفوذ هوای بیرون به داخل خانه، منابع دیگری از آلاینده ها در خانه وجود دارند از جمله شومینه، شوینده ها، دود سیگار، آشپزی، سیستم های خنک کننده و آلرژن ها مانند: گرد و خاک، شوره حیوانات و هاگ های کپک. آلاینده های داخلی نیز از ذرات معلق و گازها تشکیل شده اند. طبق اعلام آژانس حفاظت از محیط زیست آلاینده های فضای داخل شامل آزبست ها، مونوکسید کربن، فرمالدهید، سرب، دی اکسید نیتروژن، رادون، ذرات معلق و ترکیبات آلی فرار هستند.

چگونه آلودگی هوا بر تنفس شما حین ورزش تأثیر می گذارد؟

وقتی ورزش می کنید عمیق تر و سریع تر نفس می کشید و هوای بیشتری وارد ریه های خود می کنید و اگر در مکانی با کیفیت پایین باشید بدان معناست که شما آلاینده ها را با سرعت بیشتری تنفس می کنید. علاوه بر این بعضی افراد هنگام ورزش کردن از طریق دهان نفس می کشند. این افراد مرحله فیلتریزاسیون ذرات بزرگ تر که توسط بینی و مجرای آن صورت می گیرد را از دست می دهند. در نتیجه سطح آلاینده ها در سیستم تنفسی آنها افزایش می یابد هریک از این دو عامل می تواند منجر به افزایش سطح آلاینده های وارد شده به سیستم تنفسی شما شود. خواه داخل و یا خارج از منزل باشد.

آلودگی هوا چه تأثیری بر سلامتی دارد؟

هنگامی که در سال 1970 استاندارد کیفیت هوای محیط برای اولین بار مطرح شد، عمدتاً مردم نگران تأثیرات آلودگی هوا بر سلامت سیستم تنفسی خود بودند (به دلیل ارتباط بین آلودگی هوا و بیماری های آمفیزم، آسم، برونشیت و بیماری های مزمن انسدادی ریه). از آن زمان تاکنون تحقیقات بسیاری و در رابطه با آلودگی هوا و اثرات مخرب آن بر سلامتی از جمله بیماری های قلبی-عروقی، دیابت، چاقی، سرطان، آسیب های پوستی، سیستم ایمنی و اختلالات عصبی و تولید مثل انجام شده است. بسیاری از بیماری های فوق با قرارگیری مدام در معرض آلودگی هوا مرتبط هستند. اگر به مدت کوتاهی در معرض هوای آلوده باشید ممکن است علائمی مانند سوزش چشم، بینی و گلو، سردرد، سرگیجه و تشدید علائم ریه آسم را تجربه کنید.

چطور هنگام ورزش کیفیت هوا را در حد مطلوب نگه داریم؟

وقتی در فضای باز ورزش می کنید، ساعات اولیه صبح را برای ورزش کردن انتخاب کنید. در ساعات اوج ترافیک و آلودگی از فعالیت بدنی بپرهیزید. در روزهایی که سطح آلودگی در فضای باز بالاست، در خانه ورزش کنید اما در صورت بالا بودن سطح آلودگی هوای داخل منزل چه کاری باید انجام دهید؟ در اینجا چند نکته برای کاهش آلاینده های فضای داخل طبق نظریه کالج پزشکی ورزشی آمریکا آورده شده است. استفاده از خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

نظرات

captcha