اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
کمتر از 10 روز دیگر نهمین دوره از جشنواره ملی اسباب بازی برگزار می شود؛ جشنواره ای که به اذعان مدیر مجمع فعالان کودک و نوجوان با یک انحراف معیار قابل توجه از مقصود اولیه شکل گیری خود فاصله گرفته است و حالا در یک فضای بی تفاوتی تبدیل به اتفاقی صرفا حاکمیتی و دولتی شده است که عملا با زیست بومِ صنعت اسباب بازی از زمین تا آسمان فاصله دارد.
سجاد اسم حسینی در بخش اول گفت وگوی تفصیلی با ایسنا، با اشاره به اینکه مرور تاریخچه و اهداف تاسیس جشنواره ملی اسباب بازی نشان دهنده ابعاد مختلفی است که هنوز هم باید در این جشنواره دیده شود، گفت: البته اگر بتوانیم موضوعات نوین مانند ابزارهای هوش مصنوعی را هم چاشنی کار قرار دهیم و به مواردی که در ادوار گذشته اجرایی می شد اضافه کنیم، این جشنواره رنگ و بوی تازه تری به خود می گیرد.
او با تاکید بر اینکه جشنواره ملی اسباب بازی باید پوشاننده زنجیره ارزش صنعت اسباب بازی باشد، اظهار کرد: این موضوع از زمان طراحی، تامین مواد اولیه، تجهیزات و تولید اسباب بازی آغاز شده و حتی شامل صنایع وابسته اسباب بازی شده و تا بسته بندی و شبکه سازی عرضه نیز ادامه پیدا می کند.
یک انحراف معیار در برگزاری جشنواره
مدیر مجمع فعالان کودک و نوجوان با اشاره به تغییراتی که جشنواره اسباب بازی در ادوار گذشته داشته است، ادامه داد: رفته رفته با تغییر مدیران عامل کانون پرورش فکری و نادیده گرفتن طراحی و مقصود اولیه ای که باعث شکل گیری جشنواره ملی اسباب بازی شده بود، این جشنواره دستخوش موضوعات سیاسی و چالش های درونیِ ذی نفعان حوزه اسباب بازی قرار گرفت. به مرور نیز دبیرانی برای جشنواره ملی اسباب بازی انتخاب شدند که کانون صرفا فقط اعلام کند چنین جشنواره ای برگزار کرده است. یعنی با نگاه کلی به روند برگزاری جشنواره از ابتدا تاکنون، یک انحراف معیار در برگزاری جشنواره می بینیم که خواسته یا ناخواسته، برخواسته از دو موضوع است؛ اول دیدگاه دبیر جشنواره ملی اسباب بازی و دوم دیدگاه مدیرعامل کانون پرورش فکری به جشنواره.
کژتابی در فهمِ تنها جشنواره اسباب بازی
او با اشاره به اینکه گاهی اشخاصی برای مدیریت جشنواره اسباب بازی انتخاب می شوند که نمی توانند ابعاد مختلف این صنعت را ببینند، تاکید کرد: هرچند تولیدکنندگان اسباب بازی می توانند بخش عمده جشنواره ملی اسباب بازی را تشکیل دهند، اما جشنواره صرفا به معنی تولید اسباب بازی نیست بلکه باید در بخش هایی شامل اسباب بازی های وراداتی نیز شود چرا که این روزها این اسباب بازی ها هم جزئی از زنجیره هستند و دست بچه ها قرار می گیرند پس باید برای ارزیابی درست جشنواره، مقیاس صحیحی از آن را به نمایش بگذاریم.
جشنواره رنگ وبوی کودکانه دارد؟
اسم حسینی افزود: در یک یا دو دوره گذشته، جشنواره ملی اسباب بازی تبدیل به شو رومِ (صرفا محلی برای نمایش) برخی از اسباب بازی های تولید داخل شده است که به انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی مرتبط است و این نمایشگاه هم اصلا رنگ و بوی کودکانه ندارد؛ به عنوان مثال به خاطر دارم که در جشنواره ای که در دوران کرونا برگزار شد اصلا مخاطب عمده این جشنواره نوجوانان و بزرگسالان بودند و ابزار کودکانه به سختی پیدا می شد.
او با تاکید بر اهمیت جایابی اسباب بازی های به روز، نوین و هوشمند در جشنواره، ادامه داد: نباید برای مخاطبین فقط به دنبال برگزاری یک نمایشگاه و فروش باشیم زیرا خود جشنواره ملی اسباب بازی می تواند محلی برای بازی و نه صرفا محلی برای فروش باشد. البته منظور از محلی برای بازی این نیست که مثلا عروسک ببعی قهرمان و ململ را به جشنواره بیاوریم که برقصند و کودکان را به وجد بیاورند و بر همین اساس بگوییم جشنواره پر مخاطب بوده است، بلکه باید خود کودکان با اسباب بازی ها تعامل و بازی کنند.
غرفه فروشی دردی از صنعت اسباب بازی دوا نمی کند!
مدیر مجمع فعالان کودک و نوجوان یکی از چالش های جشنواره ملی اسباب بازی را کاراکتر محور نبودن آن دانست و بیان کرد: کسی از قبل فکری برای بازارپردازی محصولات نکرده است. این یک مسئله جدی است که از مدت ها قبل در کانون پرورش فکری پیرامون آن بحث و گفت وگو کرده ایم. جشنواره ملی اسباب بازی محلی است که می تواند صنعت اسباب بازی را به باقی صنایع متصل کند؛ یکی از این صنایع سینما است که موتور پیشران صنعت اسباب بازی در کشور است و برای اینکه این اتفاق بیفتد باید یک بخش عمده و جدی از طراحی، سناریو و... اسباب بازی ها متناسب با کاراکترهای ایرانی باشد که کم هم نیستند.
او تاکید کرد: اگر جشنواره ملی اسباب بازی به فضای بازارپردازی فرهنگی متصل شود، می توان گفت که این جشنواره آینده دارد چراکه با اتصال به صنعت سینما، بچه ها بیشتر با کاراکتر آشنا می شوند و این عامل سبب می شود در طول سال فضای اسباب بازیِ ایرانی پویا و زنده باشد، اما اگر جشنواره ملی اسباب بازی قرار باشد صرفا غرفه فروشی کند و برای مدت محدودی باعث رونق این صنعت شود، اتفاق خاصی در زنجیره اسباب بازی رخ نمی دهد.
یک پیشنهاد برای اداره جشنواره
مدیر مجمع فعالان کودک و نوجوان با تاکید بر اینکه دبیر جشنواره ملی اسباب بازی باید از بخشی از زیست بوم اسباب بازی انتخاب شود، گفت: جشنواره ملی اسباب بازی باید به صورت شورایی اداره شود و باید ذی نفعان مختلف حوزه کودک در شورای مرکزی حضور داشته باشند تا ابعاد مختلف صنعت دیده شود و اهالی صنعت اسباب بازی این صنعت را برای خودشان بدانند. متاسفانه اکنون نگاه این است که جشنواره ملی اسباب بازی یک حالت تشریفاتی و فرمایشی دارد.
بیشتر بخوانید:
بازار مکّاره اسباب بازی؛ از رهاشدگی تا برگزاری یک جشنواره نمایشی!
بی تفاوتی نسبت به جشنواره ای که دولتی شده است!
او با اشاره به غفلت از نگاه نوآورانه در بطن جشنواره ملی اسباب بازی، اظهار کرد: با این شرایط جشنواره ملی اسباب بازی در سال های مختلف چه تفاوتی با دوره های قبل خود دارند؟ متاسفانه درحال حاضر در حوزه کودک مطالبه ای وجود ندارد و با یک فضای بی تفاوت نسبت به جشنواره ملی اسباب بازی مواجه هستیم درحالی که در گذشته چنین نبود. یکی از دلایل کمرنگ شدن جشنواره ملی اسباب بازی این است که افراد دغدغه مندی که جشنواره را طراحی کردند و مراقب بودند که دچار انحراف از معیار نشود، امروز دیگر در جشواره جایگاهی ندارند و افراد دیگری داعیه دار آن شدند که حتی نسبت به ماهیت راه اندازی چنین جشنواره ای بی اطلاع هستند. دیدگاه مدیرعامل فعلی کانون نیز نسبت به نگاهی که زمان تاسیس این جشنواره وجود داشت متفاوت است و همین امر سبب می شود جشنواره ملی اسباب بازی یک اتفاق صرفا حاکمیتی و دولتی شود که عملا با زیست بوم صنعت اسباب بازی از زمین تا آسمان فاصله دارد.
به گزارش ایسنا، نهمین جشنواره ملی اسباب بازی از تاریخ 25 دی ماه تا 10 بهمن ماه 1403 در مرکز آفرینش های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود.
پی نوشت: بخش دوم این گفت وگوی تفصیلی ایسنا با مدیر مجمع فعالان کودک و نوجوان در روزهای آتی منتشر خواهد شد.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}