اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
مهمانان برنامه «سوره فتح» از اهمیت شعر مسئله مند برای فلسطین و در راستای خودآگاهی سخن گفتند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ششمین قسمت برنامه تلویزیونی «سوره فتح» با اجرای وحید یامین پور و با موضوع شعر و داستان در نسبت با طوفان الاقصی و اتفاقات 13 ماهه با حضور علیرضا سمیعی و امید مهدی نژاد روی آنتن شبکه دو رفت.
علیرضا سمیعی شاعر و منتقد ادبی در برنامه «سوره فتح» اظهار کرد: متناسب با حماسه و داغی که بر دل نشست، اثر هنری درخوری نداشتیم و البته خلق چنین اثری دشوار است. معتقدم وقتی در بیمارستان کودکان عمداً قتل عام می شوند و این واقعه به صورت زنده پخش می شود، کل هنر به نظر یک چیز تجملی می آید ولی هنر فلسطین درس بزرگی به ما می دهد و به نظر می رسد الان بهتر می توانیم هنر فلسطین را بازخوانی کنیم.
وی ادامه داد: برای تاریخ هنر حیاتی است که صدای هنر فلسطین را بشنوند چون گویا عمیق ترین تجربه بشری در دوران را اعلام می کند.
این منتقد ادبی و هنری بیان کرد: آوارگی وضعیت انسان معاصر است و فلسطین این را با جان خود تجربه کرده و شعر و داستان و نقاشی محل زندگی یک فلسطینی است، او تبعیدی و با تجربه اشغال به دنیا می آید. انسان وابسته به زمان و مکان است اما از دید یک فلسطینی زمان و مکان از او دزدیده شده و زندگی اش دست خودش نیست و او نسبت به آن آگاهی دارد.
این منتقد اظهار کرد: فلسطینی با وجدان بیدار به دنیا می آید و خواندن شعر فلسطینی هم به ما خودآگاهی می دهد.
وی درباره کتاب «خار و میخک» نوشته یحیی سنوار نیز گفت: این کتاب در زندان و به سختی نوشته شده و مخفیانه به بیرون از زندان آورده شده است تا بتوانند از آن عکس بگیرند و کتاب منتشر شود. در رمان سه گروه فلسطینی مطرح هستند، اول چپ ها که حیات سیاست کمتری دارند و بیشتر فرهنگی و وابسته به شوروی هستند. دوم ملی گراها که مسئله فلسطین دارند ولی راه مبارزه را در مذاکره می بینند و سوم مقاومت اسلامی که یکی از شاخه های آن حماس است.
سمیعی یادآور شد: گروه معتقد به مذاکره تصور می کنند با مذاکره مبارزه به پایان می رسد و اینها همان کسانی هستند که در مقابل فلسطینی ها جنگیدند و با لودادن ، شکنجه کردن دیگر فلسطینی ها در مقابل هم وطنانشان ایستادند. در این میان کسانی که معتقد بودند که ما باید تا آخر مبارزه کنیم مقاومت اسلامی و حماس بود.
وی در ادامه به زیادشدن فیگور قدس در نقاشی های فلسطینی از 50 سال گذشته پرداخت و افزود: این ماجرا با طرح امام خمینی (ره) در هم تنیده شده است . امام خمینی (ره) درباره نمادی حرف زد به نام قدس که تبدیل به مسئله اصلی فلسطینی ها شد.
سمیعی در پایان سخنانش آخرین لحظه زندگی شهید سنوار را الهام بخش دانست، لحظه ای که انسان و ماشین را نشان می دهد.
سپس امید مهدی نژاد شاعر و نویسنده حاضر در برنامه «سوره فتح» اظهار کرد: فکر می کنم خیلی از دوستان شاعر حتی نسبت درستی با این موضوع برقرار نکرده اند؛ از یک سمت فلسطین مسئله ای انسانی است که هر انسان نسبت به مظلومیت آشکار آن موضعی دارد و مسئله دیگر نسبت ما با صهیونیسم، نژادپرستی و اعمال جنایتکارانه اش است.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد شعر، رسانه باشد و به تبیین یک حقیقت بیاید به نظرم این رویکرد ساده با کسی که نگاهش با آرمان آزادی فلسطین و مبارزه با صهیونیسم همسو است، مطابقت دارد و به نظرم ما در حال تغذیه همفکران خودمان هستیم در حالیکه باید وارد نگاه تازه تری شویم.
مهدی نژاد با اشاره به نامگذاری ها و خلق آثار جدید با موضوع مقاومت تصریح کرد: درباره فلسطین این نگاه همیشه بوده که جدای از حمایت از مظلومان جهان، فلسطین یک مسئله منطقه ای و جهانی هم محسوب می شود که مقام معظم رهبری در نماز جمعه از گذرواژه ای استفاده کردند که گویا ما را از نگاه دهه 60 به 40 سال بعد رساند. ایشان در دو جمله تبیین کردند که مشکل ما با اسرائیل چیست. ایشان فرمودند که جریان غرب می خواهد ما وابسته او باشیم و انرژی از آنجا به جهان برسد و این می تواند همه را قانع کند که مشکل چیست.
وی افزود: چندین ویژگی است که شاعر باید به آن توجه کند که شعرش پاسخگویی عاطفی صرف نباشد و تلنگری به مخاطب بزند. متأسفانه شاعران ما خیلی با این نگاه فاصله دارند. شاعران باید از جهات مختلف به موضوع نگاه کنند چون نگاه شاعر درست باشد اتفاق موردنظر در شعرش هم رخ می دهد.
مهدی نژاد همچنین در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: من به عنوان شاعر ایرانی فارسی زبان حداکثر 80 میلیون مخاطب ایرانی دارم و باید به آنها بگویم ماجرا چیست و در جامعه ای زندگی می کنیم که تنها حکومتی که علناً با اسرائیل در مبارزه است، ایران است. از طرفی مردم می گویند ما چه کار به فلسطین و اسرائیل داریم؟ و به نظر من این باید برای ایرانی ها تبیین شود. به نظر به عنوان شاعر وظیفه دارم توضیح دهم در چه موقعیتی هستیم و به مخاطب بگویم مشکل اصلی چیست، فلسطین مظلوم است و من چه نسبتی دارم.
این منتقد عنوان کرد: شعر روزگاری رسانه بوده و بهره از حکمت داشته است. در روزگار ما شعر به دلخوشی صرف شاعر تبدیل شده و باید به اینکه شعر می خواهد مؤثر برای مخاطب و عامل اندیشه باشد، تذکر داد.
در بخش پایانی برنامه تلویزیونی «سوره فتح» به کتاب «در رکاب صبح» مجموعه شعر فاطمه عارف نژاد اشاره شد و شعری از این مجموعه با صدای شاعر پخش شد.
{{name}}
{{content}}