اقتصاد دیجیتال با مشارکت بخش خصوصی محقق می شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، "ستار هاشمی" امروز (سه شنبه) در نشست با اعضای اتاق بازرگانی اظهار داشت: موضوعی که در دولت چهاردهم و مجموعه وزارتخانه ارتباطات دنبال می کنیم، تکلیف برنامه هفتم توسعه در خصوص بحث اقتصاد دیجیتال است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، "ستار هاشمی" امروز (سه شنبه) در نشست با اعضای اتاق بازرگانی اظهار داشت: موضوعی که در دولت چهاردهم و مجموعه وزارتخانه ارتباطات دنبال می کنیم، تکلیف برنامه هفتم توسعه در خصوص بحث اقتصاد دیجیتال است.

وی افزود: در تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه باید به بخش خصوص اتکا کنیم، چرا که ظرفیت های شاخصی در بخش خصوصی داریم.

هاشمی ادامه داد: در شرایط امروز کشور، نیروی انسانی توانمند و علاقه مند به حضور در بخش خصوصی داریم که این امر، فرصت برای دولت است تا از این ظرفیت استفاده کند.

وزیر ارتباطات بیان داشت: در برنامه رای اعتماد اعلام کردیم که شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی را در برنامه های وزارتخانه و برنامه هفتم توسعه به صورت ویژه خواهیم دید.

وی با اشاره به همفکری بخش خصوصی و دولتی در حوزه ارتباطات گفت: "محمد محسن صدر" معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران ماموریت ویژه دارد که از ظرفیت بخش خصوصی در کارگروه اقتصاد دیجیتال استفاده کنند. این موضوع را در کشور دنبال کنیم تا شاهد ماندگاری آن برای اقتصاد کشور باشیم.

این عضو کابینه دولت چهاردهم با اشاره به اینکه امروز اقتصاد به معنای عام بدون فناوری معنا پیدا نمی کند، گفت: در حوزه های مختلف فناوری می تواند تاثیرگذار باشد.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: یکی از موضوعات که با آن مواجه هستیم بهره وری است که موضوعات خاص خود را دارد.

تعرفه اینترنت متناسب با معیشت مردم در نظر گرفته می شود 

هاشمی با اشاره به خواسته فعالان بخش خصوصی در افزایش تعرفه اینترنت، گفت: وضعیت معیشتی مردم موضوعی است که در متناسب سازی تعرفه باید در نظر گرفته شود.

وی افزود: می دانیم که وضعیت صنعت خوب نیست، صنعت ما به خاطر سرکوب قیمت ها وضعیت مناسبی ندارد و نسبت به این موضوع آگاه هستیم و دغدغه مند هستیم.

وی ادامه داد: همچنین سرمایه گذار علاقه به سرمایه گذاری ندارد، اما باید در این زمینه تسهیل گری و به معیشت مردم توجه کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به فیبر نوری گفت: باید نگاهی به آمار در این زمینه داشته باشیم و آن را با سایر کشورها مقایسه کنیم، ضمن اینکه انطباقی از ضریب نفوذ و تعداد مشترکان وجود ندارد.

وی ادامه داد: 110 میلیون مشترک همراه فعال و بیش از 10 میلیون مشترک ثابت در کشور داریم و نسبت ترافیک ثابت به موبایل یک به پنج است.

هاشمی با بیان اینکه پروژه فیبر نوری را به صورت ویژه در کشور دنبال کنیم، گفت: هر سیاستی نیاز به بازنگری دارد، نگاه ما این است که بحث توسعه فیبر با نگاه اقتصادی دنبال شود. چاره ای جز این نخواهیم داشت و برنامه را تقدیم خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: از مشارکت بخش خصوصی استفاده خواهیم کرد، ضمن اینکه در ترافیک سیار به مرز اشباع رسیده ایم.

لزوم مشارکت بخش خصوصی

این عضو کابینه دولت چهاردهم با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه میثاق ما در دولت و وزارت ارتباطات است، گفت: باور ما این است بدون مشارکت بخش خصوصی امکان تحقق برنامه هفتم وجود نخواهد داشت.

وی عنوان کرد: استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی و تحلیل داده مهم است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به موضوع ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: برق که قطع می شود ارتباطات هم با فاصله زمانی دچار اختلال می شود و با قطعی ارتباطات، خدمات دولت و کسب و کارها مختل می شود.

وی ابراز داشت: نگاه ما به توسعه ارتباطات است که در این زمینه باید به صنعت برق کمک کرد. در بحث یارانه انرژی، عدد قابل توجهی پرداخت می شود که طبق آمارها حدود 100 میلیارد دلار است ضمن اینکه با هوشمندسازی می توانیم تا 20 درصد بهره وری ایجاد کنیم.

هاشمی با بیان اینکه زیرساخت های مدیریت مصرف در حوزه انرژی امروز موضوعیت و توجیه اقتصادی دارد، گفت: در این زمینه طرح اولیه تهیه شده است که به بخش خصوصی ارائه می کنیم. نگاه ما مداخله ای نیست بلکه تنظیم گری است. ظرفیت های مختلفی در کشور داریم که باید شناسایی کنیم و در دولت از ظرفیت بخش خصوصی استفاده خواهیم کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به بهره وری در صنعت اشاره کرد و گفت: اکنون نگاه ما در توسعه فیبر نوری، پرهیز از انحصار است و شروع به حفاری در شهرهای مختلف کرده ایم.

وی بیان داشت: شرکت مخابرات ایران مراکز و کانال هایی دارد که می توانستیم از این ظرفیت ها بهره ببریم. استفاده اشتراکی از منابع و با رقابت می تواند هزینه را کاهش دهد و تسریع کند.

هاشمی تاکید کرد: تلاش ما مشارکت و هم افزایی است تا سرعت را افزایش دهیم. بر اساس آمارها هشت میلیون پوشش فیبر نوری داشته ایم و تا 300 متری مشترک رسیده ایم، ضمن اینکه کمتر از چهار درصد از ظرفیت فیبر نوری استفاده کردیم در حالی که این آمار در سایر کشورها 30 درصد است.

وی خاطرنشان کرد: در دولت هوشمند و الکترونیک زحمات زیادی کشیده شده است؛ اما چقدر از این خدمات در زندگی مردم جاری است؟ در واقع مردم حسی به این موضوع ندارند و در زندگی احساس نکردند. تلاش ما این است چند اپراتور را در لایه خدمات در دولت چهاردهم داشته باشیم که با نگاه به مدل اقتصادی و تعرفه گذاری مناسب زمینه مشارکت بخش خصوصی را فراهم کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد تا پایان دولت بتوانیم چند اپراتور را با محوریت بخش خصوصی به مردم معرفی و خدمات با کیفیت ارائه کنیم. در این زمینه درخواست هایی از نمایندگان داریم و هر چند خواسته ها به حق است، اما باید بپذیریم طراحی ها مبتنی بر نیاز باشد.

وی بیان داشت: ما به دنبال توسعه ترافیک داخل هستیم که باید با محتوا صورت بگیرد. ما حمایت از محتوا برای هوش مصنوعی را مورد توجه قرار می دهیم.

هاشمی ببا بیان اینکه زیرساخت های هوش مصنوعی تولید محتوا را تکمیل می کند، گفت: کافی است سناریو را تهیه کنید، هوش مصنوعی تکمیل می کند. برخوردهای سلیقه ای پذیرفته نیست. یک برخورد سلیقه ای باعث می شود اعتماد به کسب و کار از بین برود؛ امروز با این موضوع در کشور مواجهیم و باید آن را به حداقل برسانیم.

نظرات

captcha