خبرگزاری تسنیم از رشت، علی عبدالعلی زاده در پایان سفر سه روزه خود به گیلان در جمع خبرنگاران به تشریح دستاوردها و اهداف این سفر پرداخت و با اشاره به اهمیت بررسی ظرفیت های گیلان در حوزه اقتصاد دریا محور، اظهار کرد: هدف اصلی از سفر به این استان ارزیابی دقیق پتانسیل های گیلان در حوزه اقتصاد دریامحور و تلاش برای پاسخگویی به نیازها و چالش های این استان در این بخش بوده است.وی با تأکید بر اهمیت تکمیل کریدور شمال به جنوب و پیگیری های مجدانه رئیس جمهور در این راستا، افزود: دولت روسیه متعهد به انتقال سالانه چهل میلیون تن بار از طریق این کریدور شده و ما تمام تلاش خود را برای تحقق این هدف به کار خواهیم بست.
نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور، از آمادگی برای بهره برداری از ظرفیت انتقال سالانه بیست میلیون تن بار از روسیه به بندرعباس از طریق کریدور شمال به جنوب در سال آینده خبر داد و بیان کرد: برای تسهیل ارتباط ترانزیتی ایران و روسیه از طریق دریا، بندر کاسپین به شبکه ریلی متصل شده و اتصال بندر انزلی به شبکه ریلی نیز در آینده ای نزدیک محقق خواهد شد.
عبدالعلی زاده همچنین از برنامه دولت برای بهره برداری از راه آهن زاهدان - چابهار و سرخس تا دو سال آینده خبر داد و گفت: تکمیل این خطوط ریلی نقش بسزایی در رشد اقتصادی کشور و منطقه ایفا خواهد کرد و دولت در کنار راه اندازی کریدور شمال به جنوب، تکمیل این پروژه های حائز اهمیت را نیز در دستور کار خود قرار داده است.
وی با اشاره به فعالیت 86 شناور با پرچم جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر، این مهم را نشان دهنده ظرفیت بالای کشور در حوزه دریایی دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران در بین پنج کشور فعال حوزه کشتیرانی در دریای خزر، دارای بیشترین تعداد کشتی است که بیان گر عزم کشور برای توسعه اقتصاد دریامحور است.
بندر آستارا در انتظار پهلوگیری کشتی ها
نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور، از رفع مشکل رسوب گذاری در بندر آستارا و آمادگی این بندر برای پذیرش کشتی در سال آینده خبر داد، گفت: مشکل رسوب گذاری که پیش از این مانع از پذیرش کشتی در این بندر می شد، برطرف شده و در سال آینده شاهد بارگیری کشتی در بندر آستارا خواهیم بود.
عبدالعلی زاده همچنین با تاکید بر اهمیت توسعه بندر انزلی و رفع برخی کاستی ها در این بندر، از آمادگی این بندر برای ترانزیت 10 میلیون تن کالا خبر داد و افزود: با راه اندازی سکوهای ترانزیتی در بندر کاسپین، این بندر هم اکنون با ظرفیت یک میلیون تن و قابلیت پذیرش همزمان سه کشتی، فعالیت می کند که این میزان در ماه ها و سال های آینده افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به توانمندی سازمان صنایع کشتیرانی وابسته به وزارت دفاع در تولید شناورهای کوچک، بیان کرد: این آمادگی در کشور وجود دارد که با بهره گیری از تمامی ظرفیت ها، شناورهای سه تا پنج هزار تنی در دریای خزر ساخته شود که با تولید شناورهای سه تا پنج هزار تنی می توانیم آن ها را به کشورهای مختلف فروخته و یا اجاره دهیم.
نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور به ظرفیت های گیلان در حوزه شیلات اشاره کرد و با بیان اینکه الگوهای خوبی در شیلات گیلان شکل گرفته است، گفت: با وجود ظرفیت های بالای گیلان در تولید انواع ماهیان خاویاری و استخوانی، ظرفیت های تولیدی رضایت بخش نبوده و باید اقدامات موثرتری در جهت توسعه مجموعه شیلات انجام شود.
تلاش بخش خصوصی برای حفظ ماهیان خاویاری در گیلان
عبدالعلی زاده با تقدیر از اقدامات بخش خصوصی در حوزه حفظ ماهیان خاویاری در گیلان بیان کرد: بخش خصوصی برای حفظ هر پنج نوع ماهی های خاویاری در گیلان، اقدامات بسیار خوبی را انجام داده است که جای بسیار قدردانی دارد.
وی همچنین با اشاره به رهاسازی 71 میلیون قطعه بچه ماهی در رودخانه های گیلان در سال 1402 توسط مرکز تحقیقات ذخیره ماهیان، از عزم جدی برای احیای ذخایر این گونه های ارزشمند خبر داد.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}