اندیشکده های اقتصادی ایران کسب یک کرسی در شوراهای برنامه ریزی را خواستار شدند

به گزارش ایرنا ، این گردهمایی با حضور 150 نفر از اندیشمندان، صاحب نظران، فعالان اقتصادی و نمایندگان اندیشکده های مختلف سراسر کشور برگزار شد و مباحث تخصصی حوزه های مختلف اقتصادی در قابل میزهای تخصصی مورد بحث و واکاوی قرار گرفت.

به گزارش ایرنا ، این گردهمایی با حضور 150 نفر از اندیشمندان، صاحب نظران، فعالان اقتصادی و نمایندگان اندیشکده های مختلف سراسر کشور برگزار شد و مباحث تخصصی حوزه های مختلف اقتصادی در قابل میزهای تخصصی مورد بحث و واکاوی قرار گرفت.

در این گردهمایی 10 میز تخصصی در موضوعات کلیدی اقتصادی و نیازهای کشور در زمینه مردمی سازی اقتصاد و ارائه الگوهای موفق، ناترازی انرژی و فناوری های نوین، حکمرانی آب در ایران و چالش های مرتبط با آن، چشم انداز اقتصاد ایران مبتنی بر آمایش سرزمین، تحول در مدیریت سرمایه های انسانی، ارتقا نقش اندیشکده ها در فرآیند سیاست گذاری و تصمیم سازی کشور، اقتصادهای نوظهور و فناوری های تحول زا و تحلیل و آسیب شناسی برنامه های توسعه و راهکارهای اجرایی تحقق برنامه هفتم به ویژه سند راهبرد ملی پیشرفت کشور برگزار شد.

در این میزها صاحب نظران، اندیشمندان و فعالان اقتصادی با توجه به تبحر و تجربه، نظرات خود در نشست میزهای تخصصی پیرامون موضوعات مورد نظر بیان و راهکارهای علمی برای گره گشایی از مسائل بنیادین اقتصادی و توسعه کشور ارائه کردند.

در این گردهمایی برای هر میز یک دبیر انتخاب شده بود که در روز نخست گردهمایی هریک از میزهای تخصصی که متشکل از 15 نفر از اندیشمندان و صاحب نظر بودند به بحث و تبادل نظر پرداختند و در روز دوم راهکارهای علمی و پیشنهاد خود را جمع بندی و به هیات داوران ارائه کردند.

در بیانیه پایانی این گردهمایی 2 روزه بیان شده است: همه می دانیم که برگزاری همایش های مختلف در دانشگاه ها امری مطلوب است، اما اگر این گردهمایی ها خروجی و نتیجه ای نداشته باشد یا مسائل مطرح شده در آن به فراموشی سپرده شود، تنها اتلاف وقت و هزینه را به دنبال دارد .

در بندهای این بیانیه، اصلاح نظام بانکی (برونسپاری مکانیزم های نظارتی بر فعالیت سیستم بانکی) ، رفع قوانین متعدد در حوزه های مختلف فعالیت های صنعتی، معدنی و تجاری، پیاده سازی آموزش جامع سواد مالی در نظام آموزش و پرورش، اتاق شیشه ای حکمرانی آب شامل بحث و تبادل نظر در حوزه هایی مانند اقتصاد چرخشی بازارهای آب متعارف و غیرمتعارف، تشکل های محلی آب، نگاه حاکم بر توسعه یزد مبتنی بر مشارکت مردمی وقف و خیری با ویژگی های منحصر به فرد ساکنان و کارآفرینان سخت کوش و خالق این زیست بوم و ارتقای نقش اندیشکده ها در فرایند سیاستگذاری و تصمیم سازی کشور می باشد.

همچنین شرکت کنندگان در این گردهمایی پیشنهادی به منظور آشنایی متقابل و شبکه سازی تعاملی موسسات و اندیشه ورزان در سطح ملی و در گستره جغرافیایی کشور، تعیین روز ملی اندیشه ورزی و سیاستگذاری به شورای فرهنگ عمومی کشور در تقویم ملی را دادند.

تاسیس دبیرخانه دائمی رویداد اندیشگاهی و اقتصادی در یزد با مدل مشارکتی برای تعامل اندیشمندان و فعالان اقتصاد کشور و اختصاص یک کرسی در شورای برنامه ریزی و توسعه استان ها ویژه اندیشکده های استانی از دیگر پیشنهادات صاحب نظران این گردهمایی بود.

توجه به صنعت گردشگری بهترین مسیر برای پیشرفت یزد

رئیس شورای اسلامی شهر یزد نیز در آیین اختتامیه این گردهمایی با بیان اینکه اندیشه و فکر در جامعه می تواند تحول آفرین باشد گفت: برگزاری این رویداد با حضور جمعی از صاحب نظران کار بسیار ارزشمند ، پسندیده و جالب است.

"عزیرالله سیفی " افزود: باید فکر کرد که با چه راهکاریی می توان مسیر رشد، توسعه و بالندگی را بهتر پیمود و این اقداماتی که امروز در توسعه صنعت و بخش های مختلف استان یزد اتفاق افتاده، آیا اتفاق مبارکی بوده یا نه و چه مسیری در ادامه باید طی شود که شاهد پیشرفت و ترقی آن باشیم.

وی صنعت گردشگری را بهترین مسیر برای رشد و توسعه استان یزد دانست و تصریح کرد: اگر از این ظرفیت به خوبی استفاده شود در اقتصاد کشور هم تاثیر گذار خواهد بود.

وی اضافه کرد: امروز بسیاری از کشورهای ثروتمند دنیا ، بیشترین درآمد را از صنعت گردشکری کسب می کنند، بنابراین از این ظرفیت نباید غافل شد.

"حسن بلندیان "دبیر اجرایی گردهمایی اندیشکده های اقتصادی کشور با بیان اینکه برگزاری این رویداد در سال 97 برنامه ریزی شد، اما به دلیل کرونا به تعویق افتاد گفت: این نشست با هدف الگوسازی ، ارتقای نقش اندیشکده های استانی در توسعه اقتصادی و گسترش مشارکت آن ها در فرایند سیاست گذاری و تصمیم سازی کشور برگزار شده است.

زیر بنای تمدن ، تفکر است

"امیرحسین عسکری " عضو میز ارتقا نقش اندیشکده ها در فرآیند سیاست گذاری و تصمیم سازی کشور با تشریح 2 مقوله تمدن و تفکر گفت: طبق تعاریف علمی زیربنای هر تمدنی، تفکر است و علت پایداری تمدن ها در طول تاریخ به خاطر استمرار تفکر آنها بوده است.

وی اضافه کرد:تفکر ایرانی و اندیشه ایرانی باعث شده که تمدن هفت هزار ساله آن همچنان تدوام داشته باشد و رویکرد این رویداد گردهمایی اندیشکده ها نیز احیا تدوام تفکر و سنت ایرانی است.

در این مراسم اعضا و دبیران هر یک از میزها تخصصی نظرات خود در زمینه برگزاری این رویداد بیان کردند.

ایده برپایی این گردهمایی از سوی اندیشکده صفا یزد با هدف هم اندیشی و اندیشه ورزی و استفاده از نظرات صاحب نظران در زمینه های مختلف برای حوزه اقتصادی کشور است.

اندیشکده دانش بنیان صفا در سال 1398 به عنوان نخستین اندیشکده استانی و به صورت مستقل در یزد تأسیس شد و این اندیشکده به طور رسمی از وزارت کشور مجوز گرفته و فعالیت خود را در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی آغاز کرده است.

نظرات

captcha