اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
کرج- معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: حدود 70 درصد مناطق مسکونی شهری و روستایی این استان تحت مخاطره سیل متوسط رو به بالا قرار دارند.
علی شهبازی در گفتگو با خبرنگار مهر به شرایط پیچیده و خاص و وجود 71 حوزه آبخیز در استان البرز اشاره کردو افزود: سطح حوزه های آبخیز در این استان بیشتر از سطح مساحت آن است به طوریکه حدود 520 هزار هکتار مساحت استان است ولی حدود 535 هزار هکتار وسعت حوزه های آبخیز است.
وی اظهار کرد: دلیل این تفاوت سطح این است که بعضی از حوزه های آبخیز البرز به لحاظ سیاسی در استان نیست ولی به لحاظ هیدرولوژیکی و آورد روان آب در این استان واقع می شوند که نمونه آن چندی از زیر حوضه های حوزه آبخیز طالقان است.
وی با بیان اینکه عوامل متفاوتی همچون شیب بالای حوزه های آبخیز، شرایط توپوگرافی و زمین شناسی دست به دست هم می دهند تا مخاطرات سیل این استان را تهدید کند، گفت: همچنین متصل بودن حوزه های آبخیز به مناطق شهری، خدماتی، کشاورزی و زیرساختی مخاطرات سیل را افزایش می دهد که نمونه این شرایط را در حوزه آبخیز دره وسیه و عظیمیه شاهد هستیم.
وی گفت: این حوزه های آبخیز با فاصله چند 10 متری به حوزه شهری متصل هستند، یعنی سیل و روان آبی که در حوزه های طبیعی بالادست شکل می گیرد بلافاصله با کمتر از چند دقیقه و ثانیه وارد مناطق شهری و مسکونی می شود.
وی با اشاره به اینکه علیرغم سطح کم حوزه های آبخیز در این استان، با توجه به نسبت جمعیتی بالا و شرایط طبیعی و انسان ساخت حاکم بر آن نسبت به دیگر استان ها مخاطرات بالایی داریم، افزود: علاوه بر مخاطرات طبیعی، دست کاری هایی که در طبیعت انجام شده این مخاطرات را افزایش داده و شدت بخشیده است.
شهبازی تصریح کرد: ساخت و سازهایی که طی دهه های گذشته تا بیخ گوش حوزه های آبخیز انجام شده موجب شده مناطقی را که در دهه های 30 و 40 مخروطه افکن بوده و محلی برای نفوذ آب به درون زمین و تثبیت سیل بوده و موجب جلوگیری از بروز فرسایش می شد به نقاط بحرانی سیل خیز تبدیل شود.
وی گفت: این مخروطه افکن ها و آبراهه ها و مسیل ها در گذر زمان با تغییر کاربری به آزادراه، اتوبان، بلوار، منازل مسکونی، مراکز خدماتی و غیره تبدیل شده اند و دیگر آبی که از بالادست روان می شود فرصت تثبیت شدن و نفوذ به زمین را پیدا نمی کنند.
وی با اشاره به عوامل طبیعی و انسانی برای افزایش مخاطرات سیل، افزود: استان البرز چندین برابر توان اکولوژیک و ظرفیت طبیعی خود استفاده کرده است، به نحوی که تراکم جمعیتی در هر کیلومتر مربع در کشور حدود 50 نفر ولی در استان البرز این عدد بیش از 500 نفر می باشد، در مجموع این عوامل باعث شده تا سیل به عنوان یکی از پرمخاطره ترین موضوعات در این استان مطرح شود، به طوریکه بر اساس مطالعات انجام شده نزدیک به 70 درصد جمعیت استان تحت سیل قرار دارند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز بیان کرد: این موضوع باعث شده که با کوچک ترین بارندگی شاهد سیل با روان آب باشیم به طوریکه در جاده چالوس حدود 80 درصد مناطق مسکونی تحت تأثیر سیل متوسط رو به بالا هستند.
وی گفت: در حوزه کرج -شور که به حوضه های فاقد سد معروف هستند است نزدیک به 50 درصد جمعیت و در حوزه آبخیز طالقان نیز نزدیک به 70 درصد جمعیت تحت تأثیر سیل قرار دارند.
{{name}}
{{content}}