سرباز وطن به روایت اهل قلم

شهید قاسم سلیمانی که دوست داشت او را «سرباز وطن» بخوانند، بعد از شهادت به قهرمانی اسطوره ای تبدیل شد و به آثار اهالی قلم راه یافت.

به گزارش ایکنا از اصفهان، به مناسبت فرارسیدن ایام شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی، برای شناخت هرچه بیشتر این شخصیت، آشنایی با سبک زندگی و درک رشادت های ایشان در میدان های نبرد، اعم از دوران دفاع مقدس و جنگ با داعش، به معرفی چند کتاب که درباره این شهید نوشته شده است، می پردازیم.

1. از چیزی نمی ترسیدم

این کتاب، زندگی نامه خودنوشت سردار سلیمانی است که انتشارات مکتب حاج قاسم در 136 صفحه منتشر کرده و شامل دست نوشته های شخصی ایشان از روستای قنات ملک کرمان تا دوران مبارزات انقلاب 57 است. «از چیزی نمی ترسیدم» نسخه منتشرشده به زبان عربی نیز دارد.

خلاصه ای از کتاب: «دختر جوانی با سر برهنه و موهای کاملاً بلند در پیاده رو در حال حرکت بود که در آن روزها امری طبیعی بود. در پیاده رو یک پاسبان شهربانی به او جسارتی کرد. این عمل زشت او در روز عاشورا برآشفته ام کرد. بدون توجه به عواقب آن تصمیم به برخورد با او گرفتم. پاسبان شهربانی به سمت دوستش رفت که پاسبان راهنمایی بود و در چهارراه که جنب شهربانی مستقر بود. به سرعت با دوستم از پله های هتل پایین آمدم. آن قدر عصبانی بودم که عواقب این حمله هیچ اهمیتی نداشت. دو پلیس مشغول گفت وگو با هم شدند. برق آسا به آن ها رسیدم. با چند ضربه کاراته او را نقش بر زمین کردم. خون از بینی هایش فوران زد. پلیس راهنمایی سوت زد. چون نزدیک شهربانی بود، دو پاسبان به سمت ما دویدند. با همان سرعت فرار کردم و به ساختمان هتل پناه بردم. زیر یکی از تخت ها دراز کشیدم. تعداد زیادی پاسبان به هتل هجوم آوردند. نزدیک دو ساعت همه جا را گشتند؛ اما نتوانستند مرا پیدا کنند. بعد از هتل خارج شدم و به سمت خانه مان حرکت کردم. زدن پاسبان شهربانی مغرورم کرده بود. حالا دیگر از چیزی نمی ترسیدم.»

2. حاج قاسمی که من می شناسم

این کتاب به کوشش سعید علامیان، از سوی انتشارات خط مقدم در 168 صفحه به چاپ رسیده و حجت الاسلام علی شیرازی در آن خاطرات 40 ساله خود را با شهید سلیمانی بازگو کرده و تعدادی از دست نوشته ها و یادداشت های ایشان نیز در کتاب آمده است. کتاب از 12 فصل تشکیل شده و خاطرات مندرج در آن از دوران دفاع مقدس تا زمان همکاری حجت الاسلام شیرازی در کنار شهید در سپاه قدس را دربرمی گیرد.

خلاصه ای از کتاب: «هتل فجر اهواز، محل اقامت خانواده های فرماندهان بود. یک اتاق سه در چهار در طبقه سوم هتل به ما دادند. یک اتاق بزرگتر هم در طبقه اول، متعلق به خانواده حاج قاسم سلیمانی بود که فرمانده لشکر بود؛ اتاق شماره 116. این اتاق را با یک پرده، به دو اتاق تودرتو تبدیل کرده بودند. موقعی که خانمش به کرمان می رفت، به من گفت به آن اتاق بروم. وقتی می آمدند، اتاق را تحویل ایشان می دادیم و به همان اتاق کوچک تر طبقه سوم می رفتیم. آن موقع، دو بچه داشتند؛ نرگس و حسین. چون حاج قاسم در اهواز هم کمتر وقت می کرد به هتل برود، مادرخانمش همراه شان می آمد. گاهی برادرخانمش محمود هم بود. پنج نفر در یک اتاق با پرده ای در وسط و بدون آشپزخانه زندگی می کردند. تازه حاج قاسم گاهی همان جا مهمان داری هم می کرد. فرمانده لشکر بود و همه فرماندهان با او کار داشتند.

3. فصلنامه قاسم

این اثر با تحلیل تعدادی از استادان حوزه و دانشگاه از شخصیت، عملکرد و مکتب شهید سلیمانی نوشته شده و روایت هایی از اهالی فرهنگ و رسانه از تأثر ملت ایران و تشییع حیرت انگیز پیکر شهید سلیمانی و شهدای همراه شان ارائه می دهد.

اولین شماره فصلنامه مکتوب تحلیلی روایی «قاسم» با عنوان «بزرگترین بدرقه تاریخ؛ تشییع به مثابه رفراندوم» در 350 صفحه به همت انتشارات مکتب حاج قاسم به چاپ رسیده است.

4. هزار جان گرامی

این کتاب به قلم ساجده ابراهیمی نوشته شده و انتشارات سوره مهر آن را در 280 صفحه به چاپ رسانده است. در توضیحات کتاب آمده : «هزاران جان گرامی شهادت نامه ای ست بر داغ سنگین یک ماتم بزرگ، که شهیدان که اند این همه خونین کفنان. در این مجموعه بر آن بوده ایم که با روایت غم و اندوه فقدان سربازان شهید، با نوشتن و گفتن از روزهای تب دار دی ماه سرد 1398، امید برآمده از دل مردم ماتم زده حاضر در مراسم های تشییع و بزگرداشت و شور برخاسته از سویدای دل عزاداران سربازان حسین را به خودمان و برای آیندگان یادآوری کنیم؛ ماتم آن ها که خالص ترین قطرات خون خود را فدای حسین کردند تا شفاعت حسین شامل حالشان شود.»

5. خسته نباشید عمو قاسم

این کتاب در حوزه کودک و نوجوان و با قلم خدیجه بابایی ابرقویی تألیف شده است. «خسته نباشید عمو قاسم» کتابی مصور با داستانی کوتاه است که در انتشارات کتاب جمکران در 16 صفحه به چاپ رسیده است. این کتاب با قلمی جذاب و شیوا کودکان را با شخصیت شهید سلیمانی و مفهوم جنگ و شهادت آشنا می کند.

داستان کتاب «خسته نباشید عمو قاسم» درباره سردار حاج قاسم سلیمانی، فرماندهی است که محبوب قلب ها بود و بر دل ها حکومت می کرد. فرمانده مهربانی که بچه ها را هم دوست داشت و سمبل مهربانی بود. علی، پسر خردسال داستان به تازگی با حاج قاسم آشنا شده است، برای حاج قاسم نقاشی می کشد و می خواهد نقاشی اش را برای او بفرستد؛ اما چند روز بعد خبر شهادت حاج قاسم پخش می شود و…

6. رجعت

این کتاب با مصاحبه هدی پادام و تحقیق و تدوین مرضیه ذاکری در انتشارات راه یار در 120 صفحه به چاپ رسیده است.

«رجعت» خاطرات مردم کرمان از ایام شهادت سردار سلیمانی است؛ در میان تمام کتاب هایی که از شهید سلیمانی به چاپ رسیده، شاید روایت کرمان متمایزتر باشد، نه فقط از این نظر که استان کرمان زادگاه این شهید والامقام است، بلکه از این منظر که شخصیت سردار سلیمانی برای مردم کرمان آشناتر و ملموس تر است، حتی قبل از آنکه دلاوری هایش در نبرد با داعش او را بر سر زبان ها بیندازد.

7. پسرم قاسم

این کتاب به قلم مریم قربان زاده نوشته شده و انتشارات راه یار در 176 صفحه چاپ کرده است. موضوع کتاب، خاطرات والدینی ست که به یاد شهید سلیمانی، نام فرزندان تازه متولد شده خود را قاسم گذاشته اند.

نویسنده در مقدمه کتاب با اشاره به شخصیت حضرت قاسم بن الحسن(ع) و پیوندزدن ویژگی های ایشان به زمان شهادت حاج قاسم می گوید: اسم «قاسم» از مذهب تشیع فراتر رفته و به نامی جهانی تبدیل شده است که دنیا آن را می شناسد؛ بنابراین در این زمان «قاسم» نامی مناسب و بامناسبت برای نوزاد در راه است؛ چون اسم باید زمان هم داشته باشد.

8. برسد به دست حاج قاسم

این کتاب متن نامه هایی حاوی ابراز محبت ، درددل ها و قول وقرارهای نسل جوان کشور با قهرمان سرزمین شان، حاج قاسم سلیمانی و نیز بیانگر عمق معرفت آنان نسبت به آرمان های انقلاب و فرهنگ شهادت است.

کتاب «برسد به دست حاج قاسم» را انتشارات روایت فتح در 244 صفحه به چاپ رسانده است.

برشی از کتاب: «می خواهم هم رنگ تو باشم و افتخار دوستی دوطرفه با تو، چراغ هدایتم گردد. مرا به دوستی خود بپذیر و نامم را در گردان کمیل امام زمانم قرار بده. من نیز به رسم رفاقت، هرروز هدیه ای برای تو می فرستم و با تو عهد می بندم که برای جهاد در راه خدا تلاش کنم و مانند تو شهید شوم.»

9. رسم شهادت

این کتاب به قلم محمدتقی فیاض بخش و به همت انتشارات مکتب حاج قاسم در 96 صفحه به چاپ رسیده است.

کتاب «رسم شهادت» دو بخش دارد که در هر دو بخش شاهد تفسیری توحیدی از مقام شهادت در وهله اول و نیز تفسیری توحیدی از سیره رفتاری و عملی شهید سلیمانی هستیم.

در خلاصه این کتاب آمده است: «تأمل در سیره عملی و حالات روحی شهید، در اصل تأمل در طریق نیل به توحید و طریق محبت است. ما در احوالات و سیره عملی شهید تأمل می کنیم تا گره های ذهنی و قلبی مان نسبت به اصل سیروسلوک الی الله باز شود؛ پس نقل خوبی ها و محاسن شهید، صرفاً نوعی خاطره گویی نیست، بلکه پی جویی یک پرسش و در اصل یک پژوهش توحیدی است. اگر می پرسیم که چرا شهید سلیمانی همه طوایف و اقشار را دوست می داشت، درواقع مشغول پرسیدن از چیز بالاتری هستیم؛ آن سؤال بالاتر این است که نسبت توحید با مودت و دوستی همه اقشار و طوایف چیست و چرا توحید موحد را به وادی این دوستی می کشاند؟»

10. شهید سلیمانی (طبقه بندی موضوعی سخنرانی های شهید سلیمانی)

این کتاب به همت انتشارات مکتب حاج قاسم در 1000 صفحه به چاپ رسیده است. «طبقه بندی موضوعی سخنرانی های شهید حاج قاسم سلیمانی» یکی از بهترین و جامع ترین کتاب ها برای شناخت و پژوهش درباره این شهید بزرگوار است. در این کتاب مجموعه سخنرانی های شهید حاج قاسم سلیمانی مورد بررسی قرار گرفته و براساس موضوعات مهم و پرتکراری مانند شهادت، ائمه اطهار(ع) و…، طبقه بندی شده اند. به این ترتیب، می توان برش های کوتاهی از یک یا چند سخنرانی درباره موضوعی واحد را در کنار هم مطالعه کرد.

نگین تهرانی

انتهای پیام

نظرات

captcha