چند دقیقه با کتاب «شروه ای برای حبیب» / 249

خدایا، لطفاً ترامپ را بکش!

با ناراحتی هر چه لعن و نفرین بود نثار ترامپ می کردیم. خون حاجی به دستور او روی زمین عراق ریخته شده بود. وقتی به خودم آمدم، دیدم دختر کوچکم کنار دیوار نشسته است. دستهای کوچکش را بالا برده و می گوید...

گروه جهاد و مقاومت مشرق – کتاب «شروه ای برای حبیب» خاطرات مردم بوشهر از ایام شهادت حاج قاسم سلیمانی است که به تحقیق هاجر عابدینی نژاد و قلم فریده الیاسی فرد توسط انتشارات راه یار منتشر شده است.

واحد تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی چندین کتاب دیگر هم با همین سبک و سیاق درباره خاطرات مردم مناطق مختلف از روزهای اول شهادت سردار سلیمانی منتشر کرده است که به برخی از آن ها در مشرق نیز پرداخته ایم.

تعدادی دیگر از این کتاب ها در روایت ایام شهادت حاج قاسم

چند دقیقه با کتاب «سردار سربدارها» / 168

شرط بندی برای عکس سردار پشت میز!

چند دقیقه با کتاب «ستین ایلم» / 160

تصمیم پسر 10 ساله برای ترور ترامپ!

چند دقیقه با کتاب «روایت رستاخیز» / 156

سردار سلامی: نگران نباشید؛ ما می زنیم!

چند دقیقه با کتاب «کلنا قاسم» / 157

توصیه حاج غُلوم بعد از شهادت سردار!

بخشی از کتاب «شروه ای برای حبیب» را برایتان برگزیده ایم که تقدیم می کنیم...

ترس جایش را به امید داد

دختر و پسرهایم با چشمان خیس از دعای ندبه برگشته بودند. مادرم هم خانه ما مهمان بود همه ناراحت و غم زده پای تلویزیون نشسته بودیم. خانه مان غم خانه شده بود. مادرم روی پایش می زد و مدام از فداکاری های سردار می گفت. به بچه ها می گفت: «حاج قاسم مرد خدا بود. فقط برای خدا کار می کرد. هیچ کس نتوانست جلوی داعش بایستد. او بود که مردم سوریه و عراق را از دست داعش خون خوار نجات داد.»

با ناراحتی هر چه لعن و نفرین بود نثار ترامپ می کردیم. خون حاج قاسم به دستور او روی زمین عراق ریخته شده بود. وقتی به خودم آمدم، دیدم دختر کوچکم کنار دیوار نشسته است. دستهای کوچکش را بالا برده و می گوید «خدایا، لطفاً ترامپ را بکش که سردار سلیمانی را کشت!»

حال مادر شوهرم از همه بدتر بود. مادر شهید بود و داغ دلش تازه شده بود. دیگر طاقت در خانه ماندن نداشتیم. همه راهی محل نماز جمعه شدیم. مردم بندر همه آمده بودند. مرحوم حسن توزی نوحه می خواند به سرو صورتمان می زدیم و گریه می کردیم. بعد از نماز جمعه هم تا میدان توپ راهپیمایی کردیم و با تمام وجودمان که از داغ سردار می سوخت فریاد زدیم: «مرگ بر آمریکا»

خبر شهادت حاج قاسم را که شنیدم دلم برای زندگی و آینده بچه هایم سوخت. با خودم گفتم آینده بچه هایم خراب شد. زندگی شان ضایع شد. حاج قاسم که نباشد دیگر نمی شود خوب زندگی کرد. وقتی حضور میلیونی مردم عراق و ایران را در تشییع حاج قاسم دیدم دلم آرام گرفت. آن ترسی که از آینده به دلم افتاده بود. جایش را به امید داد. امید به راهی که حاج قاسم در آن پیشرو بود و مردم هم دنبال رو او.

مرضیه عاشوری، گناوه

***

همه خودمان را صاحب عزا می دانستیم

بعد از نماز جمعه از مصلی تا انتهای خیابان بیمارستان، راهپیمایی کردیم. وسط جمعیت خانمی که همدیگر را دورا دور می شناختیم و از نظر ظاهری هم خیلی مقید نبود، به طرفم آمد و شروع کرد به زارزدن. می گفت: «فکر نمی کردم این جوری شود.» خودم به هم ریخته بودم ولی سعی کردم او را آرام کنم. گفتم: «حاج قاسم خودش آرزوی شهادت داشت. به آرزویش رسید.»

صبح شنبه با حال خراب به محل کارم رفتم. دست و دلم به کار نمی رفت. توی حسینیه رفتم. چند نفر از دوستان هم آمدند. صوت قرآن بخش کردیم. از مغازه های اطراف پارچه مشکی خریدم. چند تا پوستر از عکس حاج قاسم و یک بنر چاپ کردم. با کمک دوستان، حسینیه را سیاه پوش کردیم. وقتی برگشتم توی اتاق کارم همکاران توی اتاق سیاهی زده بودند. یکی از همکارانم گوشی تلفن را برداشت و به آشنایشان در چاپخانه زنگ زد و با هزینه شخصی اش سفارش چاپ عکس حاج قاسم را داد تا در مراسم های مختلف بین مردم توزیع کند.

همه مساجد شهر مراسم عزا داشتند. حلوا و شیرینی می پختم. دست پسرم را می گرفتم و با خودم می بردم به مسجد امیرالمؤمنین و حسینیه شهید آغوشی که نزدیک خانه مان بود. خانواده های زیادی دست پر به مراسم می آمدند. هر کدام نذری هایشان را می آوردند توی مسجد یا ایستگاه صلواتی. همه خودمان را صاحب عزا می دانستیم. کارها را بدون اینکه کسی به ما بسپارد انجام می دادیم؛ از سیاه پوش کردن مسجد و حسینیه تا برقراری نظم و تدارک پذیرایی. برای هیچکس دعوت نامه فرستاده نشده بود ولی همه آمده بودند.

مریم رمضانی شهر بیدخون، شهرستان عسلویه

نظرات

captcha