اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا، در جریان اختتامیه این جشنواره که از هشتم تا 11 دیماه در رشت برگزار شد، این 42 اثر که شامل؛ 20 اثر در بخش صحنه ای و مونولوگ، 17 اثر در بخش خیابانی و پنج اثر بین المللی بود، اجرا داشتند.
به گزارش ایرنا، در جریان اختتامیه این جشنواره که از هشتم تا 11 دیماه در رشت برگزار شد، این 42 اثر که شامل؛ 20 اثر در بخش صحنه ای و مونولوگ، 17 اثر در بخش خیابانی و پنج اثر بین المللی بود، اجرا داشتند.
مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین پایانی این جشنواره پیش از ظهر امروز (سه شنبه)؛ رشت شهر شعر، شعور، شورمندی، باران، زیبایی، مهربانی، رفاقت و دوستی است و فرهنگ دوستی مسئولان استان و مدیریت شهری قابل تقدیر است.
اتابک پور نادری گفت: رشت میزبان شایسته ای برای برگزاری این رویداد ملی و بین المللی بود و باید برای برگزاری رویدادهای بزرگتر ملی و بین المللی از ظرفیت این شهر استفاده شود.
وی در ادامه سخنان خود با بیان مثالی گفت: چرچیل علاوه بر فعالیت های سیاسی؛ نویسنده، شاعر و نقاش بود و در جنگ جهانی دوم آثار هنری کشور انگلستان را از آسیب های جنگ حفظ کرد، امروز هم زمان آن است که اهالی فرهنگ و هنر به توصیه های فرهنگی از نگاه سیاسیون اعتماد و توجه بیشتری کنند.
وی اظهار کرد: این سیر باید از جانب هنرمندان آغاز شود زیرا بسیاری از مدیران ما به این درک و تفاهم فرهنگی رسیده اند؛ عملکرد شهر رشت نمونه ای از این تفاهم فرهنگی است که باید به الگویی برای کلان شهرهای کشور تبدیل شود تنها در این صورت می توانیم شاهد جلوه گری رویدادهای هنری درخشان باشیم.
وی با بیان اینکه رشت شهری با پیشینه فرهنگی و تاریخی غنی بویژه در دوره معاصر از شهرهای اولیه در تئاتر ایران است که باید این پیشینه تداوم یابد، اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باتوجه به برنامه هفتم توسعه بر مردمی سازی و برقراری عدالت فرهنگی تاکید دارد از اینرو این برنامه باید براساس اقتضائات فرهنگی در استانها شروع شود و به جای تعریف رویداد جدید رویدادهای ملی را در سطح استان ها برگزار کنیم.
پورنادری اظهار کرد: می توان جشنواره های آئینی و سنتی از جمله کودک و نوجوان، جشنواره اکو و مانند آن را در رشت برگزار کرد و تاکید بر آن است که رویدادهای ملی و بین المللی را به صورت چرخشی در کلان شهرهایی که پتاسیل و ظرفیت لازم را دارند از جمله شهر رشت برگزار کنیم.
دبیر سیزدهمین دوره جشنواره سراسری و دومین دوره بین المللی تئاتر صاحبدلان نیز گفت: این رویداد تجمیع جشنواره های رضوی، مقاومت، فتح خرمشهر، سوگواری تبریز، لاله های سرخ، بچه های مسجد، تئاتر مساجد، ایثار و جشنواره بسیج است.
محمود فرهنگ عنوان کرد: در این دوره از جشنواره تئاتر صاحبدلان بخش های خیابانی، صحنه ای، سمینارها و پژوهش ها مورد توجه جدی قرار گرفت و آثار در 2 بخش مورد تقدیر قرار گرفت، نخست در بخش حرفه ای؛ هنرمندانی که به طور مستمر مدت زمان زیادی در بخش آثار دینی شرکت داشته اند، تجلیل شدند و در بخش دوم از هنرمندانی که امسال برای نخستین بار در این جشنواره شرکت کردند قدردانی شد.
وی تاکید کرد: باتوجه به گذشت 14 سال از شروع جشنواره تصور می شد علاقمندان کمتری از سراسر کشور در این دوره از جشنواره شرکت کنند اما 500 گروه علاقمند به کار دینی در محورهای اصلی مفاهیم، مضامین، قصه ها و پیامبران قرآنی، نبوی، فاطمی، عاشورایی، دفاع مقدس، مهدوی و شخصیت های تاثیرگذار در تاریخ اسلام و تاریخ معاصر اسلام در این رویداد شرکت کردند.
رحیم شوقی شهردار رشت نیز با اشاره به همکاری و استقبال اعضای شورای شهر رشت برای برگزاری این دوره جشنواره تئاتر صاحبدلان گفت: برگزاری این دوره در رشت، تئاتر را به خانه پدری اش بازگرداند زیرا این شهر خاستگاه اصلی تئاتر کشور است از اینرو سعی کردیم میزبان شایسته ای برای هنرمندانی که در این رویداد شرکت داشتند، باشیم.
رئیس شورای شهر رشت نیز در این آیین گفت: گیلان استانی فرهنگی و هنری است و بسیاری از هنرهای معاصر مانند تئاتر و موسیقی از این خطه وارد کشور شده اند و ثبت اجرای نخستین تئاتر به نام رشت نشان از قدمت فرهنگی شهر دارد.
محمدحسین واثق کارگرنیا ادامه داد: معتقدیم هنر تئاتر تاثیر فراوانی در انتقال فرهنگ، آداب، رسوم و هویت ملی مردم دارد و از آن به عنوان یک زبان مشترک در فرهنگ سازی و یا اصلاح فرهنگ نام می برند.
وی ادامه داد: هنرمندان متعهد با حمایت مسئولان می توانند به غنای فرهنگی جامعه کمک کنند امروز در هفته رشت میزبان برگزاری اختتامیه این رویداد با موضع دینی و تاریخ انبیاء و اولیاء الهی هستیم و امید است برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره سرآغازی برای ایجاد پایگاه تئاتر دینی در شهر رشت باشد.
سیزدهمین دوره جشنواره سراسری و دومین دوره بین المللی تئاتر صاحبدلان با اهدافی مانند تقویت و بهره گیری از شیوه های خلاقانه در ارتقای نمایش های دینی و ایجاد انگیزه برای تولید نمایشنامه با مضامین دینی و تبادل تجارب ملی و بین المللی هنرمندان در خصوص نمایش های مذهبی برگزار شد.
در این رویداد 20 اثر در بخش صحنه ای و مونولوگ و 17 اثر در بخش خیابانی اجراهای خود را از آذر ماه در استان های مختلف ایران همچون یزد، شیراز، میناب، سرخس، تبریز، لرستان، اراک، دماوند، کرج، قوچان، ماهشهر، مریوان، کرمانشاه، بوشهر، دامغان، تهران به روی صحنه بردند و در انتها در شهر رشت اجرا داشتند.
در بخش بین المللی این رویداد گروه هایی از کشورهای تونس، ترکیه، لبنان، عراق و کردستان عراق حضور داشتند.
سه تئاتر خیابانی «ضامن» به کارگردانی هومن میرمعنوی، «آرزوی آرزو» به کارگردانی آرزو علیپور، «درمانده» به کارگردانی محمد جعفری نیز اجرا و چهار کارگاه با موضوع متد بازیگری نیز با تدریس عبدالکریم عبود و شراره یوسف نیا در حاشیه این جشنواره برگزار شد.
نمایش «قوم یابا» از کشور لبنان، «تو مشغول مردنت بودی» از ترکیه، «صوت الحسین» از عراق و «مهد عاشقان» از تونس از اجراهای بین المللی این جشنواره بودند.
در سیزدهمین دوره جشنواره سراسری و دومین دوره رویداد بین المللی تئاتر صاحبدلان نیز نمایش «پر» به کارگردانی مجید کاظم زاده مژدهی و در بخش خیابانی نیز نمایش «ضامن» به کارگردانی هومن میرمعنوی و نمایش «بافه» به کارگردانی فرشاد یاری از گیلان حضور داشتند.
{{name}}
{{content}}