شغال چهار روستایی جغتای خراسان را زخمی کرد

به گزارش ایرنا از منابع محلی، این افراد در چند روز اخیر در روستای «محمدآباد گَفت» از توابع بخش «هلالی» جغتای به دلیل گزیدگی توسط شغال و آسیب دیدگی به شبکه بهداشت و درمان شهرستان مراجعه کرده و زیر مراقبت و درمان قرار گرفتند.

به گزارش ایرنا از منابع محلی، این افراد در چند روز اخیر در روستای «محمدآباد گَفت» از توابع بخش «هلالی» جغتای به دلیل گزیدگی توسط شغال و آسیب دیدگی به شبکه بهداشت و درمان شهرستان مراجعه کرده و زیر مراقبت و درمان قرار گرفتند.

این فرد روستایی گفت: چون احتمال ابتلای حیوان مهاجم به هاری می رفت، آسیب دیدگان واکسن هاری دریافت کردند که اکنون حال عمومی آنان رضایت بخش است.

وی که نخواست خود را معرفی کند، افزود: شغال ها در چند شب متوالی وارد روستاهای این بخش شده و نه تنها به اهالی، که به دام ها نیز حمله کرده و به آن ها آسیب زده بودند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جغتای نیز با تایید ضمنی این ماجرا، گفت: متاسفانه اهالی منطقه این قضیه را به اداره محیط زیست گزارش نکرده بودند و بر اساس گزارش رسیده، شغال مهاجم پس از گزیدن روستاییان تلف شده است.

عباسعلی خسروی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: رهاسازی زباله و مدیریت نشدن بحث پسماند در مناطق روستایی منطقه، از دلایل اصلی حضور حیات وحش از جمله شغال برای تغذیه از این پسماندها در نواحی پیرامونی روستاهای این شهرستان شده است.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر سرمای هوا موجب نزدیک شدن حیات وحش به مناطق مسکونی و حوزه های زیست انسانی می شود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست جغتای تاکید کرد: انتظار داریم روستاییان در صورت مشاهده وحوش در مناطق روستایی و یا حمله آن ها به افراد، این موارد را از طریق تماس با سامانه 1540 و یا شماره تلفن 45621253 اداره محیط زیست جغتای گزارش دهند تا اقدام بایسته صورت گیرد.

به گزارش ایرنا، بیماری هاری از طریق بزاق حیوان مبتلا به این بیماری انتقال می یابد و ویروس از محل گازگرفتگی وارد بدن شده و در ماهیچه ها به سمت اعصاب انتهایی رفته و شروع به تکثیر می کند.

در صورت ابتلای انسان به بیماری بعد از طی دوره نهفتگی (کمون) علائم اولیه به صورت خستگی، بی اشتهایی، بی قراری، انداختن آب دهان، گاهی سوزش و خارش در محل گزیدگی بروز می کند.

در مرحله تحریک پذیری علائم بی قراری، خروج کف از دهان، احساس خستگی، ترس از نور و ریزش اشک از چشم بروز پیدا می کند.

انسان هار به طور کلی نسبت به تمام محرک های فیزیکی، شیمیایی، حسی و بویایی واکنش شدیدی نشان می دهد، ولی این عکس العمل ها و رفتارهای تهاجمی یک تا پنج دقیقه بیشتر طول نکشیده و در فواصل پیدایش آن ها بیمار خسته و کوفته، آرام و بی حال می افتد.

بیمار به تدریج با افزایش و تشدید انقباضات عضلانی و نخوردن غذا و نیاشامیدن آب، ناتوان و فرسوده شده و سپس وارد مرحله اغما می شود و در اثر انقباضات شدید عضله قلب و بالاخره فلج دستگاه تنفسی فوت می کند.

به گزارش ایرنا، منطقه شکارممنوع «ریوند» در محدوده شهرستان های سبزوار، جغتای، جوین و داورزن با وسعت 75 هزار و 108 هکتار با سیمای طبیعی برخوردار از کوهستان، دشت و تپه ماهور، یکی از زیستگاه های ارزشمند حیات وحش در غرب خراسان رضوی به شمار می رود.

مرکز شهرستان 48 هزار نفری جغتای در 350 کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

نظرات

captcha