118 هزار تُن گندم برای تامین آرد نانوایی ها وارد قم شد

سعید محمدی روز دوشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین در این مدت، 86 هزار و 489 تُن آرد تولید شده در کارخانه های آردسازی قم براساس سهمیه های تعیین شده برای پخت نان مورد نیاز مردم، میان نانوایی های استان توزیع شد.

سعید محمدی روز دوشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین در این مدت، 86 هزار و 489 تُن آرد تولید شده در کارخانه های آردسازی قم براساس سهمیه های تعیین شده برای پخت نان مورد نیاز مردم، میان نانوایی های استان توزیع شد.

وی با اشاره به این که علاوه بر گندم و آرد، وضعیت تامین و توزیع سایر کالاهای اساسی مورد نیاز مردم نیز در استان قم مناسب است، افزود: در همین رابطه طی 9 ماهه سپری شده از سال جاری چهار هزار و 436 تُن برنج و شکر برای مدیریت بازار در قم عرضه گردید.

وی تاکید کرد: در استان قم برای تامین و تدارک کالاهای اساسی به خصوص گندم و آرد با هیچ محدودیت و مشکلی مواجه نیستیم و همچنین برای تامین هرچه بهتر این کالاها در مواقع خاص همچون اعیاد شعبانیه، ماه مبارک رمضان و ایام پایانی سال نیز پیش بینی های لازم انجام شده است.

به گزارش ایرنا، نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می دهد، در کشور ایران نیز نان قوت غالب و غذای اصلی مردم محسوب می شود. نان در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی مثل گوشت و شیر دارای چگالی انرژی بیشتری است.

بنابراین نان یک محصول غذایی است که در امنیت غذایی جامعه از جایگاه ویژه ای برخوردار است. روزانه قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین (تامین بیش از 45 درصد نیاز روزانه)، املاح معدنی همچون فسفر و ویتامین های گروه B مورد نیاز ما از طریق نان تأمین می شود.

طبق آمارهای ارائه شده مصرف سرانه نان در کشور حدود 114 کیلوگرم در سال (معادل 310 گرم در روز) است، که حدود 40 تا 50 درصد انرژی دریافتی و حدود 45 درصد پروتئین روزانه را تامین می کند. در اقشار کم درآمد که نان بیشتری مصرف می کنند تا 60 درصد پروتئین روزانه از نان تامین می شود.

هم چنین بیش از 30 درصد کلسیم و فسفر روزانه که در افراد فقیر به 45درصد هم می رسد از نان روزانه تامین می شود، میانگین مصرف سرانه نان در جهان حدود 65 کیلوگرم و مصرف سرانه سالانه نان در ایران 37 درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشورهای خاورمیانه است.

با توجه به اهمیت این موضوع دست اندرکاران حوزه سلامت ضرورت پخت نان کامل و سالم را یادآور شده و تاکید کردند که آرد سفید خاصیت لازم را ندارد.

در همین رابطه تولید نان کامل (دارای سبوس بالا) به دلیل مزایایی که برای سلامتی دارد، به صورت جدی در کانون توجه مسئولان استان قم قرار گرفته و آنان تلاش دارند ضمن تشکیل قرارگاه نان کامل و تشویق مردم به استفاده از این نوع نان، علاوه بر ارتقا سطح سلامت عمومی مردم، میزان شیوع بیماری های گوارشی در استان را کاهش دهند.

به طور کلی حدود 940 نانوایی در سطح شهر و مناطق مختلف قم فعال است و نانوایان در این استان انواع نان های مورد علاقه مردم را تولید می کنند.

پنج کارخانه تولید آرد نیز در قم فعال می باشد و میزان آرد مصرفی نانوایی ها در این استان در هر ماه حدود 10 هزار تُن است.

نظرات

captcha