اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
استعمارگران غربی با بهانه ترویج دموکراسی یا مقابله با قدرت های خودکامه وارد آفریقا شدند، اما در واقع سودای غارت منابع معدنی و نفتی این قاره را در سر داشتند.
به گزارش مشرق ، رسانه روسی در مقاله ای با اشاره به اقدامات استعماری کشورهای غربی در قاره آفریقا، به بررسی مداخلات این کشورها در امور داخلی کشورهای آفریقایی پراخت، مداخله ای که عمدتا در پوشش عملیات های بشردوستانه یا با عنوان ترویج دموکراسی انجام می شود.
به گزارش «راشا تودی»، در دوران پسااستعماری شاهد مداخله آشکار و پنهان قدرت های غربی در امور داخلی کشورهای مستقل هستیم. کشورهای آفریقایی که منابعی غنی دارند، گرفتار نقشه های ژئوپلیتیکی هستند که در آن بازیگران خارجی به بهانه کما، مشغول تسبیح و حمایت مخفیانه از شورشیان و جناح های سیاسی هستند.
در دوران استعمار، کشورهای غربی از طریق کمک تسلیحاتی و آموزش های نظامی در واقع از جریان هایی حمایت می کردند که اندیشه های استعماری را در مستعمره ها رواج می دادند.
یکی از بارزترین نمونه ها در این امر حمایت ایالات متحده از «جوزف دزیره موبوتو» در جمهوری دموکراتیک کنگو بود که آن زمان «زئیر» نام داشت. «جورج دابلیو بوش» او را یکی از ارزشمندترین دوستان ایالات متحده توصیف کرده بود. موبوتو رئیس ستاد ارتش و طراح اصلی یک کودتای نظامی در سال 1960 بود که به برکناری «پاتریس لومومبا» نخست وزیر منتخب زئیر منجر شد.
موبوتو از سال 1965 تا 1997 در زئیر حکومت کرد و در نتیجه حمایت های ایالات متحده به ثروتی بیش از 6 میلیارد دلار دست یافت. این در حالیست که کمک های مالی آمریکا برای بهبود شرایط زندگی مردم این کشور نبود، زیرا فساد گسترده و سرکوب مخالفان سیاسی در دوران حکومت موبوتو او را در میان مردم کشورش بسیار نامحبوب کرده بود.
«جورج بوش» و «موبوتو» در کاخ سفیدبه گزارش راشا تودی، دلیل اصلی حمایت آمریکا از موبوتو این بود که او در برابر نفوذ اتحاد جماهیر شوروی مقابله می کرد. این در حالیست که شوروی در آن زمان از جنبش های آزادی بخش در آفریقا حمایت می کرد؛ از جمله از «فرلیمو» در موزامبیک، «نلسون ماندلا» در آفریقای جنوبی و پاتریس لومومبا در جمهوری دموکراتیک کنگو.
حمایت آمریکا از جریان های مخالف شوروی در آفریقا تا جایی پیش رفت که در عملیات ترور پاتریس لومبا، رد پای بلژیک و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) دیده شد.
«موریس روبرت» وزیر پیشین امور آفریقا در دولت فرانسه می گوید برخلاف اینکه برخی سعی دارند این اقدامات را دارای ماهیت واکنشی نشان دهند، در واقع چنین اقداماتی سامانمند و برنامه ریزی شده هستند.
او می گوید: «عملیاتی با این مقیاس شامل چندین مرحله است. جمع آوری و تحلیل اطلاعات تدوین یک طرح عملیاتی بر اساس این اطلاعات، مطالعه و به کارگیری ابزارهای لجستیکی و اتخاذ گام هایی برای اجرای نقشه.»
او با اشاره به عملیات مداخله گرانه فرانسوی ها در سال 1960 برای بی ثبات سازی گینه در واکنش به روی کار آمدن یک دولت ضد استعماری می گوید: «برای بی ثبات کردن این کشور ما فرانسوی ها از تبعیدیان گینه ای که در سنگال پناه گرفته بودند و همچنین از اپوزیسیون سازمان یافته تحت نظارت کارشناسان فرانسوی استفاده کردیم. ما این افراد را مسلح کرده و آموزش دادیم تا جوی از ناامنی را در گینه ایجاد کرده و در صورت امکان دولت را سرنگون کنند.»
به گزارش راشا تودی، کشورهایی که این آشوب را ایجاد کرده اند با بروز کوچک ترین نشانه ای از هرج و مرج صحنه را ترک کرده و جناح های درگیر را به حال خود رها می کنند، اتفاقی که در نسل کشی رواندا، درگیری سودان و بحران لیبی مشاهده شد.
«احمد سکوتوره» نخستین رئیس جمهور گینه«باراک اوباما» رئیس جمهور اسبق آمریکا از گروه های شورشی حمایت کرد که به دنبال سرنگونی دولت «معمر قذافی» در لیبی بودند. این حمایت که شامل انتقال گسترده تسلیحات از طریق طرف های ثالث بود، قطعنامه 1970 شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد؛ قطعنامه ای که بر اساس آن، ارسال تسلیحات به هر یک از جناح های درگیر در لیبی در سال 2011 ممنوع اعلام شده بود.
انتقال این تسلیحات در داخل لیبی توسط شورشیان که در نهایت به سرنگونی قذافی منجر شد، از دید کشورهای عضو ناتو مخفی نبود. تنها در یک نمونه یک کشتی کانادایی که برای نظارت بر اجرای قطعنامه 1970 سازمان ملل در دریای مدیترانه مستقر شده بود، با وجود آگاهی از قاچاق سلاح توسط یک یدک کش شورشی، به این کشتی اجازه عبور داد و قطعنامه سازمان ملل را نقض کرد.
شورای امنیت سازمان ملل بعدها قطعنامه دیگری به شماره 1973 تصویب کرد که بر اساس آن، تمامی اقدامات لازم برای حفاظت از غیرنظامیان در لیبی را مجاز دانست. این قطعنامه عمدتاً مورد حمایت بریتانیا، فرانسه و ایالات متحده قرار داشت و باتوجه به ابهامات موجود در آن، برزیل، چین، روسیه، هند و آلمان با تصویب آن موافقت نکردند.
به گزارش راشا تودی، این ابهامات نشان دهنده انگیزه های استعماری پنهان برخی از حامیان این قطعنامه بود و این شاید توضیح دهد که چرا فرانسه حتی پیش از کشته شدن قذافی، شورای ملی انتقالی اپوزیسیون لیبی را به عنوان دولت مشروع این کشور به رسمیت شناخت.
سخنرانی «باراک اوباما»بر اساس گزارش سال 2016 پارلمان بریتانیا، فرانسه در دوره ریاست جمهوری «نیکولا سارکوزی» پنج هدف اصلی را در لیبی دنبال می کرد: دستیابی به سهم بیشتری از نفت لیبی، افزایش نفوذ فرانسه در شمال آفریقا، بهبود وضعیت سیاسی داخلی سارکوزی در فرانسه، فراهم کردن فرصتی برای ارتش فرانسه برای تثبیت موقعیت خود در جهان، و رسیدگی به نگرانی های مطرح شده در مورد برنامه های بلندمدت قذافی برای کوتاه کردن دست فرانسه از آفریقا.
به گزارش رسانه روسی، به رغم تبلیغات گسترده ناتو درباره «مداخله بشردوستانه» در لیبی تحت پوشش قوانین بین المللی، نیت برخی از کشورهای عضو مانند فرانسه با این دیدگاه متناقض به نظر می رسد و انگیزه های پشت اقدامات ناتو در لیبی را محل بحث قرار می دهد.
پوتین که در آن زمان نخست وزیر روسیه بود، در یک سخنرانی در سال 2011 به شدت از این اقدامات ناتو انتقاد کرد و گفت: «وقتی تمام جامعه به اصطلاح متمدن با تمام توان خود به یک کشور کوچک حمله می کند و زیرساخت هایی را که طی نسل ها ساخته شده ویران می کند، فکر نمی کنم این خوب باشد. من این را دوست ندارم.»
پوتین همچنین گفت قطعنامه ثانویه سازمان ملل صرفاً به کشورهای غربی دعوتنامه داد تا به صحنه آمده و هرچه می خواهند انجام دهند.
بر اساس این گزارش، لیبی بی تردید در تاروپودی از ائتلاف های پشت پرده با انگیزه های پنهانی و معاملات تسلیحاتی مخفیانه گرفتار شد، معاملاتی که تحت پوشش قوانین بین المللی صورت پذیرفت. شاید به همین دلیل است که با وجود سال ها جنگ داخلی که این قدرت اقتصادی سابق قاره آفریقا را ویران کرده، بسیاری را کشته و صدها هزار غیرنظامی را آواره کرده است، تقریباً هیچ سازوکار پاسخگویی در برابر نیروهای خارجی که جرقه این بحران را زدند، به کار گرفته نشده است.
{{name}}
{{content}}