افزایش 20 برابری کشت زعفران در همدان

به گزارش ایرنا، زعفران گیاهی از تیره زنبقیان و سرده آن گران ترین، بهترین و خوشبوترین ادویه جهان است، زعفران بخاطر عطر و رنگش بعنوان چاشنی و ادویه در آشپزی استفاده می شود. وجود دو ماده کروسین و سافرانال در زعفران به آن خاصیت دارویی می دهد چنانچه در صنایع پزشکی نیز از آن استفاده می کنند.

به گزارش ایرنا، زعفران گیاهی از تیره زنبقیان و سرده آن گران ترین، بهترین و خوشبوترین ادویه جهان است، زعفران بخاطر عطر و رنگش بعنوان چاشنی و ادویه در آشپزی استفاده می شود. وجود دو ماده کروسین و سافرانال در زعفران به آن خاصیت دارویی می دهد چنانچه در صنایع پزشکی نیز از آن استفاده می کنند.

در منابع علمی معتبر یکی از خاستگاه های اصلی زعفران حاشیه های زاگرس و شهرستانهای استان همدان است و مزیت تولید و شرایط اقلیمی کشت و کار زعفران در استان تایید می شود.

زعفران یا همان طلای سرخ یک محصولی اقتصادی، کم آب بر و با اشتغالزایی بالاست و با توجه به محدودیت های شدید منابع آبی و خشکسالی که در کشور و استان اتفاق افتاده، استفاده و توسعه این محصولات یکی از راهبردهای اصلی وزارتخانه و جهاد کشاورزی استان همدان است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در این باره روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تولید زعفران در سال گذشته به میزان هزار و 376 کیلو بود که طی دوران 20 ساله از 52 کیلو به این میزان رسیده است و بیانگر افزایش 26 برابری تولید زعفران در این استان است.

حجت الله شهبازی افزود: کشت زعفران در سطح 20 برابری و تولید این محصول طی این سال ها 26 برابر رشد داشته است که این مساله بیانگر عملکرد بهتر کشاورزان همدانی است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در باره میزان تولید زعفران در شهرستانها نیز گفت: شهرستان ملایر با تولید 46 درصد از زعفران استان رتبه اول را دارد و رتبه های بعدی مربوط به شهرستانهای نهاوند و بهار است که بزرگترین تولیدکنندگان زعفران در استان هستند.

وی زعفران را یکی از کم آب برترین محصولات کشاورزی دانست و افزود: در زمانی که این گیاه آبیاری می شود بقیه گیاهان نیاز به آبیاری ندارند.

شهبازی زمان کشت زعفران را از اواخر شهریور تا اوایل مهره ماه عنوان و تاکید کرد: از مزایای کشت زعفران این است که با یک سال کشت، هفت سال قابل برداشت است و می توان از آن بهره برداری کرد.

وی زعفران را محصول صادراتی عنوان کرد که با توجه به جایگاه کشور در دنیا، این محصول به راحتی در بازارهای جهانی به فروش رسیده و ارزآوری مناسبی برای کشور دارد.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: محصول پس از برداشت قابلیت نگهداری و انبارداری دارد و ضرورتی ندارد که پس از برداشت به سرعت به بازار عرضه شود و شاهد نوسان شدید قیمتی باشیم.

وی اضافه کرد: برای اولین بار سال گذشته در قالب طرح جهش تولید در دیمزارهای استان 15 هکتار زعفران به صورت دیمی در استان کشت شد که این میزان امسال به 20 هکتار کشت دیم زعفران افزایش یافت.

وی اضافه کرد: برای اولین بار سال گذشته در قالب طرح جهش تولید در دیمزارهای استان 15 هکتار زعفران به صورت دیمی در استان کشت شد که این میزان امسال به 20 هکتار کشت دیم زعفران افزایش یافت. شهبازی یادآوری کرد: کشت محصول زعفران دارای مزیت های مختلفی است و برای کشاورزان زعفران کار می توانند از درآمد مناسبی برخوردار باشند.

وی ادامه داد: برای سال 1403 از اعتبارات استان 16 میلیارد ریال برای توسعه گیاهان دارویی پیش بینی شده است که زعفران سهم قابل توجهی از این اعتبارات را به خود اختصاص می دهد.


مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار امیدواری کرد: در آینده نزدیک با افزایش تولید زعفران استان بتوانیم برند خاصی برای این محصول در استان ایجاد کنیم.

نظرات

captcha