نگاه قرآن به کفایت خدای سمیع و علیم

تفسیر «تسنیم» از تفاسیر ارزشمند قرآن است که طی بیش از 40 سال کوشش و مجاهدت علمی - قرآنی آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی، فقیه، عارف، مفسر قرآن و از مراجع عظام تقلید برای فهم و تدبر بیش از پیش اهل اندیشه و قرآن نگاشته شده است. در جلد هفتم مروری بر آیات 127 تا 157 سوره مبارکه «بقره» شده است.

بنا به توصیف قرآن کریم از بهشت، بهشتیان در باغ های پر نعمت الهی بر کرسی های خود می نشینند و از شرابی سر به مُهر به نام رحیق سیراب می شوند. مُهری که بر این شراب نهاده شده از مُشک است و قرآن دسترسی به آن را سزاوار رقابت و مسابقه می داند. این شراب در آمیخته با تسنیم است و تسنیم چشمه ای است که مقربان خدا از آن می نوشند. به نظر علامه طباطبایی بنابر توصیف قرآن کریم چشمه تسنیم از شراب رحیق برتر است، زیرا این شراب به سبب آمیختگی با تسنیم دلپذیر می شود و از طرف دیگر، چون مقربان از تسنیم می نوشند، مرتبه آنان از نیکانی که با شراب رحیق سرمست می شوند والاتر است. اما صرف آمیخته بودن محتوای رحیق با تسنیم و وصف قرآن کریم از این ترکیب، نمی تواند دلیل برتری یکی بر دیگری باشد، مگر آنکه این برتری از طریق بعضی روایات اثبات شود، یا از معنای کلمه مقربان برتری خاصی نسبت به معنای کلمه ابرار به دست آید. تفسیر «تسنیم» از تفاسیر ارزشمند جهان اسلام است که طی بیش از 40 سال کوشش و مجاهدت علمی - قرآنی آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی، فقیه، عارف، مفسر قرآن و از مراجع عظام تقلید برای فهم و تدبر بیش از پیش اهل اندیشه و قرآن نگاشته شده است. این تفسیر در شمار «تفاسیر قرآن به قرآن» جای دارد. روش مؤلف، ذکر آیه یا آیات مورد نظر و بررسی آنها طی چهار مرحله است: «گزیده تفسیر»، «تفسیر آیه»، «لطایف و اشارات» و «بحث روایی». عنوان «تسنیم» مأخوذ از آیه 27 سوره مبارکه مطففین در قرآن و نام چشمه ای در بهشت است. نشستن بر سر مأدبه الهی و بهره مندی از معارف و از چشمه خوشگوار و جاری «تسنیم» سود جستن، پاداش توجه به قرآن کریم است.
این جلد از سلسله گرانسنگ «تسنیم»، مزاجی است برگرفته از آیات یکصد و بیست و هفتم تا یکصد و پنجاه و هفتم سوره «بقره» و موضوعاتی چون: معمار و دستیار در بنای کعبه، دعای حضرت ابراهیم (ع) برای ذریّه اش، بعثت پیامبر اسلام (ص) در میان ذرّیه ابراهیم (ع)، معیار رشد و سفاهت، سفارش به مسلمان مردن، تکفیر متقابل یهودیان و مسیحیان، عدم تفاوت پیامبران در نبوت عام، کفایت خدای سمیع و علیم، ماجرای تغییر قبله، ضرورت و دوام نیاز به پیامبر، پاداش یاد خدا، استعانت از خدا به وسیله صبر و نماز، حیات برتر شهیدان، آزمون های الهی، وصف مستمر صابران، اثر صلوات الهی و... را دربرمی گیرد.
تفسیر «تسنیم» در تفسیر هر آیه چهار مرحله را در نظر دارد: گزیده تفسیر، تفسیر آیه (مفردات)، اشارات و لطایف و بحث روایی که شاخصه ممتاز این تفسیر است. سرانجام و پس از انجام نگارش 80 جلد از تفسیر «تسنیم» اسفندماه سال جاری در همایش بین المللی «تفسیر تسنیم» این گنجینه نورانی به روی اهل معرفت و قرآن گشوده خواهد شد. ایکنا به انگیزه آشنایی بیشتر اهالی قرآن و حدیث با این تفسیر وزین، هر روز یک چشمه نورانی از این تفسیر را در «نسیم تسنیم» به روی مخاطبان گرامی خود می گشاید. انتهای پیام

نظرات

captcha