اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
مهنوش صالحی؛ کارشناس ارزیابی اقتصادی
مطمئناً بخش مالی نیز از این قاعده مستثنی نیست. در آنجا، این فناوری ها، به ویژه پیشرفت های جدید و چشمگیر در هوش مصنوعی مولد، آماده اند تا بر بازارهای مالی تأثیر بگذارند. امروز، من در مورد برخی از این تحولات اخیر و بالقوه گسترده و همچنین تأثیر بالقوه آنها بر ثبات مالی صحبت خواهم کرد.
هوش مصنوعی، همانطور که باید به طور گسترده درک شود، سال هاست که بر بازارهای مالی تأثیر می گذارد. این بخشی از اقتصاد است که دهه هاست از داده ها و روش های تحلیلی پیچیده برای بهبود بهره وری و افزایش بازدهی سرمایه گذاران استفاده می کند و از بسیاری جهات، هوش مصنوعی مولد، تنها آخرین ایستگاه این سفر است.
می توان تأثیر هوش مصنوعی بر بازارهای مالی را در 3 حوزه مشاهده کرد.
اول، بهره وری: در بخش مالی، مانند بسیاری از صنایع دیگر، هوش مصنوعی، و به ویژه هوش مصنوعی مولد، برای افزایش بهره وری با سرعت بخشیدن و خودکارسازی بسیاری از وظایف فعلی استفاده می شود.
از مشاهدات و تعاملات ما، می بینیم که امور مالی صنعتی است که به ویژه آماده بهره برداری از این پیشرفت ها است، زیرا پردازش کارآمد داده ها از قبل در بیشتر فعالیت های مالی مرکزی است. بنابراین، از عملیات پشت دستی گرفته تا رابط های رو به مشتری و از تحقیق تا ساخت مدل های تحلیلی، انتظار داریم این روند به سرعت پیشرفت کند.
دوم، بهبودهای تکاملی: هوش مصنوعی، به شکل یادگیری ماشینی و شبکه های عصبی، حداقل ده سال است که توسط شرکت های سرمایه گذاری پیشرو استفاده می شود و به درک ما، اکنون نقش مهمی در معاملات خودکار و پر سرعت دارد که بر بسیاری از بازارهای با نقدینگی بالا و عمیق در جهان تسلط دارد.
تازگی این است که مدل های بزرگ زبانی که ستون فقرات چشمگیرترین سیستم های هوش مصنوعی مولد را تشکیل می دهند، اکنون به سرمایه گذاران امکان می دهند تا حجم بسیار زیادی از داده های بدون ساختار، اغلب مبتنی بر متن، را پردازش کنند تا ابزارهای تحلیلی قدرتمند خود را تقویت کنند.
این پیامدهایی در حوزه هایی دارد که می توانند از استخرهای عمیق تر اطلاعات بهره مند شوند، از جمله تقویت قدرت پیش بینی های گسترده و گسترده، بلکه همچنین برای توانایی سرمایه گذاران کمی برای تجزیه و تحلیل سریع اسناد پیچیده مانند قراردادهای اوراق قرضه یا انتشارات درآمد شرکت ها، در نتیجه بهبود کشف قیمت در سراسر کلاس های دارایی.
علاوه بر این، از طریق افزایش بهره وری ناشی از استفاده از کدگذاری، جمع آوری داده و تجزیه و تحلیل سرمایه گذاری با کمک هوش مصنوعی، احتمالاً هوش مصنوعی مولد موانع ورود سرمایه گذاران کمی به کلاس های دارایی با نقدینگی کمتر، مانند بازارهای نوظهور و بدهی های شرکت ها را کاهش خواهد داد.
این باید منجر به بهبود نقدینگی بازار در این کلاس های دارایی شود، اما همچنین می تواند برخی چالش های ثبات مالی را ایجاد کند که به زودی به آنها خواهم پرداخت.
سوم، تحول انقلابی: در حالی که تغییرات تکاملی در حال انجام است، جهش بسیار بزرگ تر از ورودی های مدل تولید شده توسط هوش مصنوعی به عوامل مالی بسیار پیچیده و خودکار مبتنی بر هوش مصنوعی هنوز دور به نظر می رسد.
بسیاری از ناظران بازار و دانشگاهیان در حال پیش بینی سناریوها و تولید مقالاتی در مورد هوش مصنوعی های خودکاری هستند که بدون نظارت انسانی معاملات را تولید و اجرا می کنند، اما شرکت کنندگان بازار هنوز با این ایده راحت نیستند.
در حال حاضر، شرکت کنندگان بازار به دنبال استراتژی های تولید شده توسط هوش مصنوعی نیستند که به تجزیه و تحلیل های «جعبه سیاه» متکی باشند که منجر به الگوهای معاملاتی غیرقابل توضیح می شوند. علاوه بر این، اکثر شرکت کنندگان نظارت انسانی را به عنوان بخشی ضروری از هر استراتژی مبتنی بر هوش مصنوعی به دلایل نظارتی، مدیریت ریسک، مسئولیت و اخلاقی می دانند. با این حال، این حوزه بسیار سریع در حال تکامل است و ما باید چشم باز نگه داریم.
با توجه به همه این تغییرات، پیامدهای آن برای ثبات مالی چیست؟
ابتدا باید بپذیریم که هوش مصنوعی می تواند از نظر ثبات خبر خوبی باشد. برای موسسات مالی، هوش مصنوعی می تواند فرصت ها و مزایای جدیدی مانند افزایش بهره وری، کاهش هزینه، بهبود انطباق نظارتی یا RegTech و پیشنهادات متناسب تر به مشتریان را به ارمغان آورد.
در بازارهای مالی، فناوری کار خارق العاده ای در بهبود کشف قیمت، عمیق تر کردن بازارها و اغلب کاهش نوسانات در مواقع استرس انجام داده است. و هوش مصنوعی نیز احتمالاً این روندها را ادامه خواهد داد.
با این حال، ما همچنین شاهد برخی تأثیرات منفی محدود معاملات کمی در برخی از اختلالات ناگهانی بازار بوده ایم و نگرانی هایی وجود دارد که این خطرات با استفاده از هوش مصنوعی افزایش یابد.
ما همچنین باید دائماً مراقب این باشیم که چگونه هوش مصنوعی می تواند کانال های سنتی ثبات مالی مانند پیوستگی، نقدینگی و اهرم را تشدید کند. خوشبختانه، تنظیم کننده ها از این مسائل کاملاً آگاه هستند و پس از بحران مالی جهانی، ابزارهای لازم را در جای خود قرار داده اند و مقررات مناسب را برای مقابله با این سوالات وضع کرده اند. از این رو، انعطاف پذیری سیستم مالی به طور چشمگیری افزایش یافته است.
آیا چارچوب ها و ابزارهای نظارتی موجود کافی هستند؟
سطح آمادگی هوش مصنوعی در کشورهای مختلف و همچنین چارچوب های موجود برای رسیدگی به این مسائل بسیار متفاوت است. برای سیاست گذاران مهم است که درجه آمادگی را اندازه گیری کنند تا بتوانند حوزه های بهبود را شناسایی کنند و نیاز به ابزارهای جدید را ارزیابی کنند.
از دیدگاه ساختاری، بازارها همچنان سریع تر حرکت می کنند و ما باید اطمینان حاصل کنیم که آنها آماده هستند تا با سرعت های حتی بیشتری که ممکن است با هوش مصنوعی همراه باشد، کنار بیایند.
فروش 5 آگوست در بازارهای سهام ژاپن و ایالات متحده در اینجا یک مثال بسیار آموزنده است. در حالی که مشخص نیست تا چه حد مدل های پیچیده هوش مصنوعی در اینجا نقش داشته اند، آشفتگی ظاهراً توسط صندوق های تهاجمی پیچیده تقویت شده بود که همگی به طور همزمان و در یک جهت عمل می کردند، زمانی که الگوریتم ها روندهای نزولی واضح و افزایش نوسان را مشاهده کردند. بنابراین، می توان یک قسمت حتی چشمگیرتر را تصور کرد که در آن مدل های هوش مصنوعی به طور گسترده تری استفاده می شوند.
با افزایش توانایی بازارها برای حرکت سریع و واکنش به اطلاعات جدید توسط هوش مصنوعی، سرعت و اندازه حرکت های قیمت ممکن است از آنچه قبلاً تصور می شد فراتر رود. وام دهندگان ممکن است نیاز داشته باشند تا میزان اهرمی را که مایل به ارائه آن هستند، ارزیابی کنند. به طور کلی، ما باید در مورد مسائلی مانند الزامات حاشیه، قطع کننده های مدار و انعطاف پذیری طرف های مرکزی در پرتو دنیایی که احتمالاً به سرعت در حال تغییر است، فکر کنیم.
از دیدگاه نظارت، ظهور هوش مصنوعی به این معنی است که تنظیم کننده ها به ابزارهایی برای ردیابی تحولات در این بازارهای در حال تغییر و بسیار مهم تر، نهادهایی که در آنها فعالیت می کنند، نیاز خواهند داشت.
هوش مصنوعی می تواند به معنای افزایش مداوم اهمیت غیربانک ها، به ویژه دلالان، شرکت های تجاری، صندوق های تهاجمی و نهادهای مرتبط باشد که به خوبی برای بهره برداری از این واقعیت جدید بدون بار نظارت مزاحم آماده هستند. ما می توانیم با یک واقعیت جدید از آنها که نقش مهمی در بازارها بازی می کنند بدون درک الزامی از اینکه آنها چه کسانی هستند، چگونه تامین مالی می شوند و چه کاری انجام می دهند، مواجه شویم.
ضمناً اگر سقوط بازار سهام ایالات متحده در ماه مه 2010 و افزایش بازار خزانه داری ایالات متحده در اکتبر 2014 را در نظر بگیریم. پس از این رویدادها، قطع کننده های مدار جدیدی برای حفظ عملکرد بازار معرفی شد و ما درک بسیار بهتری از نحوه عملکرد این بازار به لطف گزارش دهی و افشای اطلاعات جدید داریم.
علاوه بر این، ارائه خدمات حیاتی هوش مصنوعی در حال حاضر در تعداد کمی از طرف های ثالث متمرکز است و تنظیم کننده ها باید به وابستگی های متقابل ایجاد شده توسط این موضوع و اینکه این ممکن است به چه معنا برای عملکرد بازار در صورت وقوع یک اختلال قابل توجه باشد، توجه ویژه داشته باشند.
در نهایت، همه ما از خطر حملات سایبری و دستکاری بازار آگاه هستیم. موارد برجسته پر سر و صدای زیادی در اخبار در مورد “deep fakes” وجود داشته است، اما این ممکن است فقط نوک کوه یخ باشد. بسیار مهم است که تنظیم کننده ها بتوانند با آتش مبارزه کنند و در فناوری نظارتی (به اصطلاح sup-tech ) سرمایه گذاری کنند که می تواند از هوش مصنوعی برای پردازش اطلاعات و شناسایی تقلب و سایر مشکلات بالقوه استفاده کند.
این تکنولوژی در حال حاضر در زمینه های مهم پولشویی و مبارزه با تروریسم به طور مؤثری استفاده می شود، اما با پیچیده تر شدن مجرمان، افراد خوب نیز باید این کار را انجام دهند.
اجازه دهید با اشاره به فعالیت های صندوق بین المللی پول در این زمینه پایان دهم. این صندوق نقش محوری در شکل دهی سیاست های بخش مالی جهانی ایفا می کند و با سازمان های بین المللی و نهادهای استانداردگذار در هنگام ظهور خطرات بالقوه جدید همکاری نزدیک دارد.
علاوه بر این، ما به طور مداوم تحولات را رصد می کنیم و یکی از فصل های گزارش پیش روی ثبات مالی جهانی، بررسی می کند که چگونه هوش مصنوعی احتمالاً بازارهای سرمایه را متحول خواهد کرد و همچنین به طور گسترده تر بر ثبات مالی تأثیر خواهد گذاشت.
صندوق همچنین به طور فعال به کشورهای عضو خود کمک می کند تا ظرفیت های خود را برای مدیریت ثبات مالی بسازند و تقویت کنند.
چنین رویکرد همکاری برای مقابله مؤثر با تمام چالش ها و فرصت هایی که هوش مصنوعی در سال های آینده به همراه خواهد آورد، ضروری خواهد بود.
تگ ها سرمقاله هوش مصنوعی (AI)
{{name}}
{{content}}