ترامپ خواستار تعویق ممنوعیت احتمالی تیک تاک شد

دونالد ترامپ از دیوان عالی آمریکا خواست تا ممنوعیت احتمالی تیک تاک را به تعویق بیاندازد.

خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا از دیوان عالی این کشور خواست تا ممنوعیت احتمالی شبکه اجتماعی تیک تاک را به تعویق بیاندازد.

وی اظهار کرد او باید پس از در دست گرفتن قدرت در تاریخ 20 ژانویه سال آینده، زمان کافی برای یافتن یک راه کار سیاسی در این باره داشته باشد.

قرار است جلسه استماع این پرونده در تاریخ 10 ژانویه برگزار شود.

چندی قبل یک دادگاه تجدیدنظر فدرال در آمریکا، الزام شرکت چینی بایت دنس، مالک تیک تاک، به واگذاری سهام خود در آمریکا و یا ممنوعیت سراسری استفاده از این اپلیکیشن، را تایید کرد .

این در حالی است که شرکت بایت دنس و تیک تاک چند روز پیش، طی دادخواستی اضطراری، خواستار تعلیق موقت حکم ممنوعیت سراسری استفاده از این اپلیکیشن در آمریکا شدند. دادگاه نیز این درخواست را رد و اعلام کرد که در صورت عدم واگذاری تیک تاک، استفاده از آن ممنوع خواهد شد .

صدور این حکم، بدان معناست که اپلیکیشن تیک تاک از تاریخ 19 ژانویه 2025، از فروشکاه های عرضه اپلیکیشن حذف خواهد شد و برای افرادی که اخیرا آن را بر روی گوشی همراه خود نصب نکرده باشند، از دسترس خارج خواهد شد . و این دقیقا یک روز پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ است.

نمایندگان کنگره آمریکا از شرکت های اپل و گوگل خواستند تا از 19 ژانویه خود را برای حذف تیک تاک از فروشگاه های عرضه اپلیکیشن، آماده کنند .

در نامه درخواستی این نمایندگان آمده است: کنگره با اراده برای دفاع از امنیت ملی آمریکا عمل کرده و از حقوق میلیون ها کاربر آمریکایی تیک تاک در برابر مالک چینی این شرکت دفاع می کند. ما از تیک تاک می خواهیم تا به سرعت این واگذاری واجد شرایط را انجام دهد .

براساس این گزارش، دو عضو ارشد کنگره در درخواست هایی جداگانه، از مدیر عامل تیک تاک خواستند تا این اپلیکیشن ویدئوهای کوتاه را که توسط 170 میلیون کاربر آمریکایی مورد استفاده قرار می گیرد، بفروشد .

حمایت ترامپ از تیک تاک نسبت به سال 2020 تغییر کرده است، در آن زمان او تلاش کرد تا این اپلیکیشن را در آمریکا مسدود کند و مالک آن را از آنجا که چینی است، مجبور به فروش آن به شرکت های آمریکایی کند.

جان سائور یکی از وکلای ترامپ در این باره گفت: رئیس جمهور ترامپ درباره این مناقشه موضعی نمی گیرد و به جای آن، او در نهایت احترام از دیوان عالی می خواهد تا تاریخ ممنوعیت احتمالی تیک تاک را به تعویق بیاندازد تا دولتش این فرصت را داشته باشد تا راهکاری سیاسی برای پاسخ دادن به این موضوع پیدا کند.

این در حالی است که ترامپ پیشتر در ماه دسامبر با «شو زی» مدیر عامل تیک تاک دیدار کرده بود. دیداری که ترامپ آن را گرم توصیف و ابراز تمایل کرد که می خواهد به تیک تاک اجازه دهد تا دستکم برای مدتی کوتاه در آمریکا فعال باشد.

شرکت تیک تاک تاکنون واکنشی به این خبر نشان نداده است.

درگیری بین شرکت تیک تاک و دولت آمریکا به یک زمینه بین المللی گسترده تبدیل شده است. این درگیری، به دلیل موارد مختلف از جمله حفظ حریم خصوصی، امنیت ملی و رقابت اقتصادی به وجود آمده است.

به علاوه، درگیری های اقتصادی بین آمریکا و چین نیز نقش مهمی در این تنش ها ایفا می کند. این درگیری ها باعث شده تا اقدامات دولت آمریکا علیه شرکت های چینی، از جمله تیک تاک، افزایش یابد.

در همین حال اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا در این باره گفت: ممنوع کردن و یا الزام به واگذاری تیک تاک، یک پیشینه جهانی هشداردهنده برای کنترل فزاینده دولت ها بر پلتفرم های شبکه های اجتماعی است. اگر ایالات متحده یک پلتفرم خارجی را ممنوع کند، باعث ایجاد قوانین مشابهی از سوی دیگر کشورها می شود.

سال گذشته دولت بایدن نهادهای این کشور را ملزم به حذف اپلیکیشن تیک تاک از تلفن های همراه و دیگر ابزار الکترونیکی کارمندان دولتی و فدرال کرده بود.

درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای حذف تیک تاک

انتهای پیام/

نظرات

captcha