تأثیر مهم صبحانه بر کنترل وزن + فیلم

حداقل 20 درصد از کالری مورد نیاز روزانه باید از طریق وعده صبحانه تأمین شود. با این روش جلوی اضافه وزن، دیابت و سایر بیماری های مرتبط گرفته می شود.

«فَلْیَنْظُرِ الْإِنْسَانُ إِلَی طَعَامِهِ؛ پس انسان باید به خوراک خود بنگرد»(آیه 24 سوره عبس). در این آیه از قرآن کریم خداوند به صراحت و تأکید بیان می کند که انسان «باید» به خوراک خود بنگرد. اگر همین یک آیه در خصوص تغذیه اجرا می شد آیا با پدیده خطرناک چاقی و عواقب و بیماری های متعدد آن مواجه بودیم؟ آیا صنعت غذایی ما اینگونه بود که اکنون هست؟ آیا لزومی داشت هر روز مردم کشورمان به دنبال رژیم های غذایی تجویزی از سایر کشورها که تأثیرگذاری مثبت و منفی آنها از نظر علمی تأیید یا رد نشده است و یا مدام به دنبال حذف برخی مواد از غذای خود باشند؟

خبرگزاری ایکنا، با هدف عمل به وظایف ذاتی خود مبنی بر ارتقای سواد سلامت، سلسله درس گفتارهایی با هدف عمل به آیه «فَلْیَنْظُرِ الْإِنْسَانُ إِلَی طَعَامِهِ» تهیه کرده است که طی آن احمد اسماعیل زاده، متخصص تغذیه و رژیم درمانی به آموزش مباحث مهم مربوط به بهبود تعذیه می پردازد. در قسمت سوم این مجموعه مبحث «چاقی و صبحانه» مطرح می شود که با هم می بینیم و می خوانیم.

نقش صبحانه در کنترل وزن و عدم ابتلا به چاقی بسیار برجسته است. مطالعاتی که در دنیا و در کشور ما انجام شده نشان می دهد هم در کودکان و هم در بزرگسالان شیوع بالای چاقی در بین افرادی که صبحانه نمی خورند زیاد است؛ پس سعی کنیم از وعده غذایی صبحانه که در فرهنگ ما جاافتاده و خانواده ها را دور هم جمع می کند و خوردن آن موجب می شود در طول روز سرحال بمانیم، استفاده کنیم.

صبحانه برای کنترل کالری دریافتی در بقیه روز نیز بسیار مؤثر است. یک صبحانه ایرانی تشکیل می شود از نان، لبنیاتی مثل پنیر، تخم مرغ، عسل و ...، اما مصرف یکسری مواد غذایی مضر هم در وعده های صبحانه دیده می شود که باید سعی کنیم مصرف آنها را به حداقل ممکن برسانیم مثل انواع مربا و شکلات های صبحانه که مواد غذایی مناسبی برای صبحانه نیستند. در وعده صبحانه می توان در کنار نان و پنیر یا نان و تخم مرغ از گوجه فرهنگی، خیار و گردو هم استفاده کرد که مصرف آنها بسیار مناسب است.

توصیه متخصصان تغذیه این است که سعی کنید حداقل 20 درصد کالری مورد نیاز روزانه خود را از وعده صبحانه دریافت کنید. این مسئله کمک زیادی به کنترل اشتها در طول روز می کند. همچنین خوردن صبحانه جلوی زیاده روی در وعده بعدی را می گیرد، میل به خوردن چیزهای شیرین را کاهش می دهد و به یادگیری بهتر و سلامت بچه ها کمک می کند. خطر ابتلا به چاقی، دیابت و افسردگی در افرادی که صبحانه می خورند به مراتب کمتر از افراد دیگر است.

البته صبحانه خوردن لزوماً به این معنا نیست که حتماً سفره ای پهن کنید و نان و پنیر و ... میل کنید؛ برخی از افراد برای صبحانه یک لیوان شیر می خورند؛ شیر یک صبحانه خوب است. یا برخی آبمیوه طبیعی و میوه می خورند، عده ای هم عدسی و لوبیا استفاده می کنند؛ مهم این است که در وعده غذایی صبحانه غذایی را به عنوان صبحانه مصرف کنید. خوشبختانه فرهنگ غذایی ما ایرانی ها غنی از انواع صبحانه های سالم است که با خوردن آنها کنترل ما بر وزن و رفتارمان بیش از دیگران خواهد بود.

var player = videojs('player_312049_3698525',{ techOrder: [ "html5" , "flash"],poster:'',width:400,height:300}); videojs.addLanguage('en', {"No compatible source was found for this media.": "مشاهده ی ویدیو نیاز به پشتیبانی مرورگر از codec h264 یا نصب فلش پلیر دارد."}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/3698525',{},function (data) {}); })); کد ویدیو دانلود فیلم اصلی انتهای پیام

نظرات

captcha