اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه کسری بودجه مانع اجرای عدالت است، گفت: دولت برای اجرای عدالت ابتدا باید فکری برای کسری بودجه کند اما ناترازی بودجه در شرایط تحریم و هدفمند نکردن هزینه ها مرتفع نخواهد شد.
علی قنبری، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفت وگو با ایکنا، درباره لایحه بودجه سال آینده گفت: این لایحه با رویکرد انقباضی نوشته شده و کاملاً مشهود است سال آینده کسری بودجه بیش از امسال خواهد بود. به هر حال با کسری بودجه دولت نمی تواند پروژه های اقتصادی را کاملاً و به نحو مطلوب پیش ببرد. کسری بودجه دهه هاست که اقتصاد ایران را رنج داده و تصمیمات سیاستگذاران را تحت تأثیر خود قرار داده است.
وی افزود: رئیس جمهور هر چند می گوید سال آینده، تورم بیش از 30 درصد نخواهد بود اما با بودجه انقباضی و با کسری بودجه ای که احتمال آن می رود وجود داشته باشد، باید انتظار تورم 40 درصدی را هم داشت. در شرایط کنونی و از آنجایی که تحریم ها منابع مالی و تجاری ایران را تا حدودی مسدود کرده و اجازه بازگشت ارزهای حاصل از صادرات را به کشور نمی دهد چاره ای نیست جز اینکه هزینه های جاری کاهش یابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه هزینه نهادهایی که سودآوری اقتصادی ندارند و هزینه کرد برای آنها منطقی نیست را یا باید کاهش داد یا اینکه به کل متوقف کرد، ادامه داد: در اقتصاد ایران هدررفت منابع بسیار زیاد است و نوع توزیع منابع منطقی و علمی نیست، شرایط به گونه ای است که نهادهای پرنفوذ سهم خود را از بودجه کامل دریافت می کنند ولی مراکزی که نفوذ آن چنانی ندارند بی نصیب می مانند؛ در گام اول بهره وری، سودآوری و کارآمدی هر مرکز ملاک و معیار تخصیص منابع قرار گیرد و در گام دوم مراکز و سازمان هایی که از بودجه عمومی کشور ارتزاق می کنند به صورت شفاف گزارش ارائه دهند تا دولت برای سال آینده بتواند برنامه ریزی صحیحی داشته باشد.
قنبری درباره تأثیر مولدسازی اقتصاد و نهادهایی که غیرمولد هستند بر مقابله با کسری بودجه گفت: مولدسازی ذاتاً امری خوب و پسندیده است و نقش مهمی در افزایش درآمدهای دولت دارد اما وقتی اقتصاد راکد باشد و جذابیت تولید کاهش پیدا کند قطعاً مولدسازی نمی تواند مشکلی را از مشکلات پیچیده اقتصاد ایران مرتفع سازد. نقشی که مولدسازی بر عهده دارد در شرایط غیرتحریمی و عادی به منصه ظهور خواهد رسید اما وقتی کشور تحریم باشد و سرمایه گذاری خارجی وجود نداشته باشد، هرچقدر مولدسازی اتفاق بیفتد در نهایت به اشباع تولید خواهیم رسید و در فقدان صادرات و عدم وجود مشتریان خارجی یا عدم بازگشت منابع ارزی حاصل از صادرات، تولید کننده به بن بست برخواهد خورد و روند کاری برای او فرسایشی می شود.
وی تأکید کرد: تا زمانی که کسری بودجه وجود دارد، از عدالت اقتصادی سخن گفتن بیهوده و خسته کننده است؛ ابتدا باید ریشه های کسری بودجه را شناسایی و آنها را خشکاند و سپس به عدالت اقتصادی و تحقق آن فکر کرد. اگر به گذشته نگاهی بیندازید متوجه خواهید شد هیچ یک از دولت ها موفق به اجرای کامل عدالت اقتصادی نشده اند حتی 10 درصد از شعارها با مضمون عدالت اقتصادی تحقق پیدا نکرده؛ چرا؟ چون دولت منابع کافی برای تحقق عدالت در اختیار نداشته و زیرساخت های اجرای عدالت فراهم نبوده است. البته اجرای عدالت امری پیچیده و زمان بر است و تنها با پول نمی توان عدالت را رعایت کرد بلکه باید عدالت را در همه ابعاد پیش برد و تنها نباید آن را به حوزه اقتصاد محدود کرد. معمولاً عدالت با توزیع متوازن ثروت، فراهم آوردن بسترهای لازم برای پیشرفت و در دسترس قرار دادن ابزارها برای همه قابلیت تحقق دارد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: بانک ها نقش مهمی در کسری بودجه دارند و ضرورت دارد دولت چهاردهم برای اصلاح حکمرانی نظام بانکی چاره ای بیندیشد؛ در غیر این صورت وضعیت کسری بودجه نه تنها بهبود پیدا نخواهد کرد بلکه شدت هم خواهد یافت. بانک ها بدون پشتوانه دست به چاپ پول می زنند و بنگاهداری می کنند در صورتی که بانک اصلاً نباید بنگاهدار باشد.
قنبری در پایان بیان کرد: یکی از راه های تأمین کسری بودجه توجه به تأمین مالی جمعی و بورس است ولی متأسفانه طی سال های گذشته خیلی جدی گرفته نشده اند و نگاه مقطعی به آنها وجود داشته است. دولت باید نگاه های گذشته را اصلاح کند و برای بورس و تأمین مالی جمعی جایگاه ویژه ای را در نظر بگیرد.
گفت وگو از سعید امینی
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}