هشت محصول در نمایشگاه فن بازار اردبیل رونمایی شد

به گزارش خبرنگار ایرنا، مسئول مرکز توسعه فناوری اطلاعات سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل روز یکشنبه در آئین افتتاحیه بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار استان اردبیل در نمایشگاه بین المللی اردبیل گفت: امروز محصول اکسیژن ساز 20 لیتری، پرتابل مورد نیاز اورژانس، اویترپ مبارزه با پشه آئدس، تبخیر کننده استون که عضو هیات علمی دانشکده بهداشت ساخته است و نگهدارنده سیوبک انگشت قطع شده امروز رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مسئول مرکز توسعه فناوری اطلاعات سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل روز یکشنبه در آئین افتتاحیه بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار استان اردبیل در نمایشگاه بین المللی اردبیل گفت: امروز محصول اکسیژن ساز 20 لیتری، پرتابل مورد نیاز اورژانس، اویترپ مبارزه با پشه آئدس، تبخیر کننده استون که عضو هیات علمی دانشکده بهداشت ساخته است و نگهدارنده سیوبک انگشت قطع شده امروز رونمایی شد.

مهدی حسین نژاد با تاکید بر ضرورت حمایت از افراد صاحب ایده و تجاری سازی محصولات اضافه کرد: مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل شامل 64 واحد فناور است که با 64 محصول و هشت شرکت دانش بنیان در این نمایشگاه حضور یافته است.

وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اردبیل طی چهار سال گذشته در حوزه فناوری ارتقای رتبه داشته به طوری که از رتبه 11 به رتبه چهار دانشگاه های تیپ 2 کشور رسیده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل نیز در این آیین گفت: اقدامات ستاد دانش بنیان استان، روند رو به رشدی دارد و باعث شده تا استان، رتبه اول را در ارزیابی وزارت کشور کسب کند.

یاسر عبدالهی با تاکید بر لزوم تخصیص اعتبارات لازم و تعیین تکلیف وضعیت ساختمان و کارگاه فناوری پارک علم و فناوری اردبیل اظهار کرد: اتمام ساختمان پارک، موضوعات مرتبط با کارگزاری و افزایش تسهیلات سه موضوع مهم برای پارک علم و فناوری اردبیل هستند که نیاز به توجه ویژه مسئولان در سطح ملی دارند.

قائم مقام رئیس و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی هم در این آئین با بیان اینکه حرکت در علم و فناوری با دستور پیش نمی رود و نیازمند حمایت و تشویق است، گفت: در حوزه علم و فناوری در سطح دنیا طی 10 سال اخیر از رتبه 106 به 64 رسیده ایم و این رتبه در شان کشور ما نیست و باید بیش از پیش تلاش کنیم.

دکتر جبرائیل رزمجو با بیان اینکه در حوزه علم و فناوری، هر چه بیشتر سرمایه گذاری کنیم، نتیجه بهتری خواهیم گرفت، خاطرنشان کرد: اگرچه امکانات موجود در استان اردبیل نسبت به استان های پیشرو کم است، اما فناوران و نخبگان ما جهادگونه عمل کرده اند و در عرصه های مختلف شاهد درخشش آنها هستیم.

رییس مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این آیین از رونمایی چهار محصول فناورانه این دانشگاه خبر داد و گفت: اولین محصول رونمایی شده دستگاه «خردکن ضایعات چوبی و تولید بستر کشت پالم پیت از ضایعات چوبی نخل» ساخت شرکت ماشین سازی آرکا بهساز سبلان است.

دکتر نعمت هدایت افزود: با توجه به وجود نزدیک به هزاران هکتار باغات مکانیزه و نخلستان ها در کشور و فضای سبز شهرداری ها و سایر ارگان ها و در راستای مدیریت ضایعات پسماند چوبی این واحدها، شرکت آرکا بهساز سبلان اقدام به طراحی و ساخت تجهیزات و ماشین آلات تبدیلی ضایعات چوبی در مقیاس های باغات کوچک تا دستگاه های تمام صنعتی برای مراکز شهرداری ها و کشت و صنعت ها و شرکت های سرمایه گذار و غیره کرده است که این محصول امروز رونمایی شد.

وی با بیان این که این شرکت خدماتی از قبیل طراحی و تولید ماشین آلات مخصوص صنایع کشاورزی و تامین قطعات و طراحی و راه اندازی خط تولید واحدهای تولید بستر کشت گلخانه ها را تامین و تجهیز می کند، اظهار کرد: تمامی ماشین آلات تولیدی این شرکت در راستای حفاظت از محیط زیست، باغداری نوین، جلوگیری از قطع درختان جدید جهت تامین مواد اولیه صنایع تبدیلی، کاهش آلودگی و در نهایت ایجاد یک چرخه اقتصادی پایدار برای باغداران و نخلداران و ارگان های دولتی مانند مدیریت فضای سبز شهرداری ها است.

رییس مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی «دستگاه آب شیرین کن هیبریدی» طراحی و ساخته شده توسط شرکت توسعه پایدار انرژی محقق را دومین محصول رونمایی شده امروز اعلام و اضافه کرد: این دستگاه با ویژگی های منحصربه فرد می تواند در حوزه های مختلف به ویژه تامین آب شرب و بهداشتی نقش بسزایی ایفا کند.

وی تاکید کرد: تولید همزمان آب قابل شرب، بهداشتی و صنعتی، گندزدایی و ضدعفونی مؤثر آب ورودی بدون نیاز به مواد شیمیایی، نسبت تولید آب تصفیه شده به پساب 95 به 5، توانایی شیرین سازی آب های سخت با شوری 300 تا 3000 ppm از جمله قابلیت های این دستگاه به شمار می آید.
هدایت اضافه کرد: این دستاورد فناورانه، گامی مؤثر در راستای استفاده بهینه از منابع آبی و کاهش هزینه های تصفیه آب است و کاربرد گسترده ای در مناطق با کمبود منابع آب شیرین خواهد داشت.

وی «سامانه هوشمند موتورخانه گرمایشی» طراحی و ساخته شده توسط پیشگامان نیکان سیستم سبلان را سومین محصول فناورانه رونمایی شده امروز عنوان و اظهار کرد: این سامانه امکان کنترل خودکار سیستم گرمایشی مرکزی ساختمان(اعم از دیگ ها، پمپ ها و دمای آبگرم بهداشتی ارسالی به ساختمان) را فراهم می سازد.

رییس مرکز نوآوری و رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: با توجه به هزینه کم این سامانه و امکان صرفه جویی بالا به کمک آن، استفاده از این سامانه به عنوان یکی از بهترین راهکارهای زودبازده صرفه جویی انرژی شناخته می شود.

وی «سامانه ایران باروری» طراحی شده توسط فناوران شرکت پارسیان سینابنیان بین الملل را چهارمین دستاورد فناورانه رونمایی شده امروز ذکر کرد و گفت: با توجه به وجود نزدیک به پنج میلیون زوج نابارور در کشور و در راستای ایجاد یک بستر دیجیتال برای زوجین نابارور جهت دسترسی بهتر به مراکز درمان ناباروری، این سامانه راه اندازی شده و خدماتی از قبیل معرفی مراکز درمان ناباروری در صفحه مستقل، ایجاد سامانه نوبت دهی پزشکان و ارجاع بیماران از خارج کشور در قالب IPD به کلینیک های درمان ناباروری را ارائه می کند.

هدایت اضافه کرد: این سامانه در راستای قانون جوانی جمعیت و فرزندآوری می تواند به حل مشکل ناباروری در کشور کمک کرده و موجب کاهش هزینه های نظام سلامت در بخش ناباروری نیز شود.

یوسف عباسپور رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل نیز گفت: مقام معظم رهبری توسعه اقتصاد واقعی را منوط به توسعه علم و فناوری در شرکت های دانش بنیان و نفوذ آن در صنایع و خدمات می دانند.

وی افزود: 24 طرح فناوری در استان اردبیل نیازمند تسهیلات است و پارک علم و فناوری اردبیل از زمان تاسیس در سال 1393 تاکنون دارای سه مرکز رشد، سه مرکز نوآوری، 311 شرکت دانش بنیان و فناور بوده و اشتغال یک هزار و 897 جوان نخبه و مستعد را در داخل پارک فراهم کرده است.

وی بیان کرد: طی سال گذشته در حوزه اشتغال، تحقق تعهد 100 درصدی و امسال نیز تا به امروز شاهد تحقق تعهد بالای 110 درصدی بوده ایم و با توجه به حمایت های انجام شده از فناوران در قالب تسهیلات، این تسهیلات کافی است و امروز 24 طرح فناوری نیازمند تسهیلات و خدمات تجاری سازی داریم و وی همچنین از رونمایی از سامانه جامع خدمات پارک علم و فناوری اردبیل همزمان با برگزاری این نمایشگاه خبر داد.

معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس هم در این مراسم با بیان اینکه سیاست توسعه مناطق و استان ها جزو برنامه های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است، گفت: جایگاه و نقش آفرینی پارک های علم و فناوری به عنوان بازوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بسیار مهم است.

مجتبی جباری پور با بیان اینکه هویت برگزاری نمایشگاه ها باید مشخص باشد، افزود: این نمایشگاه به عنوان یک زیرساخت برای همرسانی و تعامل بین اجزای اکوسیستم فناوری استان و کشور مطرح است.

به گزارش ایرنا بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار استان اردبیل از 19 الی 21 آذرماه در نمایشگاه بین المللی اردبیل برگزار می شود.

نظرات

captcha