اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
درگذشت ژاله علو، محسن کیایی همراهِ جدید جناب خان می شود، هدیه بازیگران «سوجان» به خانم های مخاطب ایسنا، تعطیلات بود، مسئولان ارشاد نیامدند!، خطر بیخ گوش بافت جهانی یزد، جایگاه زنان از منظر اسلام و چند نکته، وقتی صدور مجوز برای موسیقی بی کلام سخت تر است!، پخش زنده مسابقات به فوتبال خلاصه نمی شود و ... از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.
به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر حل مشکل تعدادی دیگر از هنرمندان ممنوع الفعالیت گفت: به زودی خبرهای خوشی در این زمینه خواهیم داشت.
ژاله علو درگذشت
ژاله علو، هنرمند باسابقه تئاتر، سینما، رادیو و تلویزیون روز دوشنبه، سوم دی ماه در سن 97 سالگی درگذشت و مراسم تشییع پیکر او روز چهارشنبه، 5 دی ماه از مقابل تالار وحدت برگزار و ژاله علو در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد. مزاری که برای منزل ابدی ژاله علو درنظر گرفته شده بود، در گوشه ای از قطعه هنرمندان در کنار آرامگاه مسعود مهرابی صاحب امتیاز مجله فیلم است و در بالای آن هم مزار خسرو سینایی و محمدعلی کشاورز قرار دارد.
تماشا کنید/ ویدئوهای دیده نشده از ژاله علو
تماشا کنید/نقش های ماندگار ژاله علو در دوبله؛ از اوشین تا سرندیپیتی
امیدوارم جوانان شانس بیاورند
آزاده مویدی فرد که نمایش «سُرسُر سُرسُره» را در جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک اجرا می کند، تاکید دارد که مسائل اقتصادی، مهم ترین دلیل دوری هنرمندان حرفه ای نمایش عروسکی از صحنه تئاتر است.
محسن کیایی همراهِ جدید جناب خان می شود
پس از گذشت مدت ها از خبر بازگشت جناب خان به تلویزیون با یک برنامه جدید، به تازگی مشخص شده است که بالاخره محسن کیایی از دی ماه 1403 در شبکه نسیم این عروسک را همراهی خواهد کرد.
هدیه بازیگران «سوجان» به خانم های مخاطب ایسنا
عوامل سریال تاریخی «سوجان» همزمان با روز بزرگداشت زن، در ایسنا حاضر شدند و بازیگران زن این مجموعه، رو به دوربین با زبان و گویش محلی خود این روز را به خانم های مخاطب ایسنا و همچنین بانوان فعال در این خبرگزاری تبریک گفتند.
ویترین صداوسیما چقدر دست خانم هاست؟
نگاهی به کارنامه فعالیت مجریان زن در شبکه های سیما، سهم آنان را از برنامه های شاخص و پربیننده کمتر از مردان نشان می دهد؛ با این همه آن طور که مشاور رییس صداوسیما در امور زنان روز گذشته وعده داده، قرار است این رقم تغییر کند.
پخش زنده مسابقات به فوتبال خلاصه نمی شود
تهیه کننده برنامه های ورزشی تلویزیون درباره پخش زنده مسابقات در شبکه ورزش سیما تاکید می کند: پخش زنده مسابقات ورزشی در شبکه ورزش به فوتبال خلاصه نمی شود و تقریباً تمام رشته های پرطرفدار در پخش های زنده جای دارند اما اینکه در پخش زنده پیشرفت داشته ایم، این نباید مانع ساخت برنامه های تخصصی و جریان سازی در برنامه های تلویزیونی شود.
تعطیلات بود، مسئولان ارشاد نیامدند!
مدیرعامل انجمن فعالان حجاب و متخصصین حوزه حجاب با اشاره به افزایش استقبال مردمی از نمایشگاه پوشاک هدی پنج، علت این موضوع را فقدان سکوی دائمی عرضه لباس دانست و گفت: از مسئولان وزارت فرهنگ دعوت کردیم که در نمایشگاه با همین فقدان و سایر چالش ها مواجه شوند، اما به نمایشگاه نیامدند که ما هم به حساب تعطیلی هفته گذشته ادارات گذاشتیم!
مقابله حاکمیت با بازی های دیجیتال به مثابه یک اَفیون!
یک بازی ساز و مدیر استودیو مکعب مشکی به تشریح مشکلات مختلف حوزه بازی های دیجیتال در کشور از جمله تحریم ها، فیلترینگ ابزارهای ساخت و توسعه بازی ها، عدم اتصال بازی ساز به سرمایه گذار و ... پرداخت و گفت: جای اینکه حاکمیت کاری در این زمینه انجام دهد، بازی ساز خودش به دنبال برطرف کردن مشکلات است؛ حاکمیت زمانی به صنعت بازی سازی ورود می کند که می خواهد مانند یک افیون با آن مقابله کند چراکه فکر می کنند بازی ها سبب فرهنگسازی غلط می شوند.
چرا روز پس از «شب چله» را تعطیل نکنیم؟
یک مردم شناس و پژوهشگر میراث ناملموس با توضیح درباره تحولات آیین یلدا در گذر زمان و نام درست بلندترین شب سال، به واکاوی پیشنهاد تعطیلی روز پس از شب یلدا (شب چله) پرداخت و گفت: در طول سال به دلایل مختلفی چون برودت هوا، آلودگی هوا و صرفه جویی در انرژی با تعطیلی های مختلف مواجهیم، چه اشکال دارد که در این مورد به بهانه بها دادن به یک آیین کهن که مظهر خانواده و شادی است، روز پس از آن را تعطیل کنیم؟
خطر بیخ گوش بافت جهانی یزد
یکی از کنشگران میراث فرهنگی استان یزد درباره وضعیت بافت تاریخی این استان، که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است و همچنین درباره اوضاع تکیه «امیرچخماق» هشدار داد و گفت: اگر بارزسان یونسکو از بافت تاریخی بازدید کنند، ثبت جهانی آن را ملغی خواهند کرد.
میراث می گوید ممنوع است مالک می خواهد تخریب کند
روی سازه اقامتگاه رزیدانس تهران که به نام «هتل کارلتون» شناخته می شود پوشانده شده است. برخی از انگیزه مالک برای تخریب این بنای دوره پهلوی سخن می گویند. با این حال میراث فرهنگی استان تهران می گوید «تخریب و بازسازی» این بنا را «ممنوع» کرده است.
اگر تخریب نکنیم پس چه کنیم؟
«علی کیافر» از مفاخر معماری و شهرسازی در مخالفت با اجرای طرح های توسعه در بافت های تاریخی گفت: «زنده سازی یک محله یا بافت شهری به این معنی نیست که صرفاً در آن یک موزه درست کنیم یا مثلا هتل و مسافرخانه بسازیم. یا رنگ و روی کالبدی تازه ای به ساختمان ها بدهیم. بعضی از این تک پروژه ها بسیار موفق هستند، ولی در انتزاع و فقط برای یک ساختمان یا مجموعه ساختمانی هستند. به عنوان مثال دوست معمار من «خانه عامری ها» در کاشان را مرمت و نوسازی کردند. کار درست و خوبی هم شد. اما سوال من این است آیا تنها با این کار محلۀ اطراف آن بازسازی و زنده شد؟»
آخرین وضعیت محمدعلی موحد در بیمارستان
محمدعلی موحد، نویسنده، مترجم، حقوق دان، مصحح و عضو پیوسته زبان و ادب فارسی در بیمارستان بستری است.
جایگاه زنان از منظر اسلام و چند نکته
اگر اسلام و تبیین مقام زن توسط نصوص دینی اسلامی نبود مسیحیت هم شناختی از زن حتی حضرت مریم(س) نداشت و شخصیت دارای مقام عصمت حضرت مریم(س) هم در لابه لای این جهالت ها و این زندگی های شبیه به درندگی از بین می رفت. اسلام زن را محترم معرفی کرد و مقام آن را با مرد مساوی دانست.
درباره این ساز محبوب که ثبت جهانی شده، چه می دانید؟
رباب که اخیرا در میراث فرهنگی ناملموس ثبت شده است، سازی است که در بین بلوچ ها رواج دارد و به نوعی ساز محبوب این مردم است. حال گفته می شود هر جا که بلوچ ها باشند، این ساز هم نواخته می شود. تفاوتی هم ندارد که آنجا ایران است، افغانستان، تاجیکستان یا ازبکستان!
وقتی صدور مجوز برای موسیقی بی کلام سخت تر است!
«کوارتت کاسته» در اواخر سال 1391 توسط احسان صدیق تشکیل شد و ترکیبی از چهار نوازنده است که موسیقی خود را بر پایه ی بداهه نوازی و خلاقیت فردی و گروهی پایه گذاری کرده اند. موسیقی این گروه شامل عناصری از سبک های متنوع، از جمله جَز معاصر، موسیقی آوانگارد قرن بیستم، موسیقی فولکلور ایرانی و حتی تاثیراتی از پروگرسیو راک است.
پیشنهادهایی برای خواندن:
«شاخصه های یک جشنواره تراز ملی» به روایت عسگرپور
آمریکا در جریان «عملیات کربلای 4» چگونه به عراق کمک کرد؟
رسم و رسوم حاجت خواهی از حضرت زهرا(س) و دفع چشم زخم در فرهنگ عامه ایرانیان
نکوداشت خسرو تئاتر ایران با وصیتی از بهزاد فراهانی
وقتی فرمان توقف عملیات صادر شد
دردسرهای آلودگی هوا برای عروسک ها
رودکی مادرزاد نابینا بود یا کور شده بود؟
پارسا پیروزفر و هوتن شکیبا در یک گردهمایی سینمایی
15 نفری که جاده صاف کن عملیات شدند
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}