اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
امین مقومی روز پنجشنبه به مناسبت پنجم دی، «روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی»، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: رعایت مقررات ملی ساختمان، به عنوان معیار ایمنی و مبنای عمل در حوزه ساخت وساز، یکی از کلیدی ترین اصول برای کاهش خطرات ناشی از بلایای طبیعی و ارتقای کیفیت ساختمان هاست.
امین مقومی روز پنجشنبه به مناسبت پنجم دی، «روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی»، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: رعایت مقررات ملی ساختمان، به عنوان معیار ایمنی و مبنای عمل در حوزه ساخت وساز، یکی از کلیدی ترین اصول برای کاهش خطرات ناشی از بلایای طبیعی و ارتقای کیفیت ساختمان هاست.
رییس سازمان نظام مهندسی قم افزود: با تلاش های صورت گرفته و حضور مهندسان ناظر در پروژه های ساختمانی، وضعیت رعایت موازین ایمنی نسبت به گذشته بهبود یافته است، اما همچنان نمی توان از برآورده شدن کامل استانداردها سخن گفت.
وی اظهار داشت: یکی از نقاط ضعف جدی در این حوزه، عدم رعایت دقیق مسائل ایمنی در کارگاه های ساختمانی است، این موضوع می تواند علاوه بر تهدید جان کارگران، هزینه های سنگین ناشی از حوادث را نیز افزایش دهد.
سرپرست سازمان نظام مهندسی کشور با اشاره به اهمیت تجربه های تلخ ناشی از حوادثی همچون زلزله گفت: گرچه این حوادث تلنگری جدی برای توجه بیشتر به استحکام بناها بوده اند، اما در سایر حوزه ها همچون تاسیسات، نماها و نگهداری ساختمان هنوز فرهنگ سازی لازم به طور کامل انجام نشده و وضعیت قابل قبولی وجود ندارد.
وی به نقش این سازمان در ارائه خدماتی نظیر مقاوم سازی و بهسازی ساختمان های قدیمی و ناایمن اشاره کرد و تصریح کرد: این اقدام می تواند از مهم ترین گام ها در راستای کاهش خسارات ناشی از بلایای طبیعی باشد، با این حال، همکاری و همراهی مالکان و سایر نهادهای مرتبط برای تحقق این هدف ضروری است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به معضل نماهای حجیم موسوم به «نماهای رومی» پرداخت و آن را یکی از چالش های جدی معماری در قم برشمرد.
مقومی تأکید کرد: در حوزه اجرایی هنوز اقدام جدی برای جلوگیری از گسترش این نوع نماها انجام نشده ، این در حالی است که اگر هزینه های صرف شده برای احداث نماهای رومی به سمت طراحی و اجرای نماهای بومی، مقاوم و ایمن هدایت شود، می توان شرایط بسیار بهتری در حوزه معماری و ایمنی ساختمان ها رقم زد.
مقومی افزود: تمرکز بیش از حد بر طراحی های پرهزینه و غیراستاندارد، نظیر نماهای رومی، باعث شده است تا اهمیت استحکام و ایمنی ساختمان ها به حاشیه رانده شود، این مسأله علاوه بر به خطر انداختن جان ساکنان، زمینه افزایش هزینه های تعمیر و نگهداری در آینده را فراهم می کند.
وی خواستار برنامه ریزی جدی تر در سطح استان برای مقابله با این روند و ترویج استفاده از الگوهای بومی و استاندارد شد.
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در پایان خاطرنشان کرد: پیشگیری از وقوع فجایع ناشی از بلایای طبیعی تنها با همکاری مستمر مردم، مهندسان و مسئولان ممکن است، تلاش برای رعایت کامل مقررات ملی ساختمان، نه تنها به ایمنی و آسایش شهروندان کمک می کند، بلکه به حفظ سرمایه های ملی و توسعه پایدار کشور نیز منجر خواهد شد.
پنجم دی ماه در تقویم رسمی کشور به عنوان "روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی" شناخته می شود، این روز به یاد زلزله فاجعه بار بم در سال 1382 که به بزرگی 6.6 ریشتر رخ داد و موجب ویرانی شهر بم و تلفات زیادی شد، نام گذاری گشته است.
{{name}}
{{content}}