اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه صنعتی همدان گفت: با توجه به اتفاقاتی که در روزهای اخیر در سوریه رقم خورده حداقل در کوتاه مدت وضعیت مطلوب و قابل قبولی را برای مردم سوریه نمی توان پیش بینی کرد زیرا همه اقدامات گروه الجولانی در سوریه برای رژیم صهیونیستی است.
در شرایطی که پس از سقوط دولت سوریه، این کشور هدف حملات هوایی پیاپی و اشغال زمینی رژیم صهیونیستی قرار گرفته، ابومحمد الجولانی، فرمانده گروه تروریستی تحریرالشام بدون واکنش به این حملات ابراز داشته مردم از جنگ خسته شده اند و کشور برای یک جنگ دیگر آماده نیست. آنچه که مهم به نظر می رسد نحوه مواجهه الجولانی با اقدامات رژیم صهیونیستی است، اینکه با وجود تخریب اغلب زیرساخت های سوریه از سوی رژیم صهیونیستی موضع سکوت را پیش می گیرد.
برای بررسی این موضوع و جریانات اخیر در سوریه، خبرنگار ایکنا از همدان، گفت وگویی با حجت الاسلام والمسلمین جلال سبحانی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه صنعتی همدان، داشته است که مشروح آن را در زیر می خوانیم:
با توجه به اتفاقاتی که در روزهای اخیر در سوریه رقم خورده، به نظر می رسد که دست کم در کوتاه مدت، آینده خوشایند و مطلوبی در انتظار سوریه و مردم آن نباشد، چراکه از یک سو اوضاع بد اقتصادی و هرج و مرجی که به طور طبیعی به جهت درگیری های نظامی اتفاق افتاده، اشغال بخش هایی از خاک سوریه و بمباران های سهمگین صهیونیست ها که تقریباً بخش عمده ای از ساختارهای نظامی و اقتصادی سوریه را نابود کرده است، همچنین ابهامی که در نحوه حکمرانی گروه جدید حاکم بر سوریه و مسائل مختلف اجتماعی در سوریه وجود دارد، همگی نشانگر آن است که حداقل در کوتاه مدت، وضعیت مطلوب و قابل قبولی را برای مردم سوریه نمی توان پیش بینی کرد.
بیشتر بخوانید:
جبهه مقاومت محدود به یک کالبد جغرافیایی نمی شود اسرائیل چه سودی از تحولات سوریه خواهد بردبه نظر می رسد که گروه تحریرالشام با توجه به ماهیت و سابقه ای که دارد و اینکه در شمار گروه های سلفی ـ تکفیری بوده که هم سابقه همکاری با داعش عراق و هم القاعده سوریه را در کارنامه خود دارد، اگر بخواهد نظام حکومتی تشکیل دهد، صرف نظر از اینکه به جهات مختلف، با دشواری ها و مشکلات فراوانی روبه روست، سعی خواهد کرد در گام نخست، افکار خاص خود را در سوریه حاکم کند و در مرحله بعد با نفوذ به کشورهای همسایه خود، منویات خود را ترویج و گسترش دهد، این نکته از این جهت دارای اهمیت ویژه است که هیچ گاه در قاموس هیچ یک از گروه های تکفیری ـ سلفی و از جمله گروه تحریرالشام مبارزه با صهیونیسم و استکبار جهانی و امریکا کوچک ترین و کمترین نمودی نداشته و به اصطلاح معروف، گروه های تکفیری در سراسر عمرشان نه تنها یک گلوله هم به سمت اردوگاه استکبار شلیک نکرده اند، بلکه همواره نخستین دشمن از نظر آنان مقاومت اسلامی و کشورهای حامی مقاومت بوده اند.
تحریرالشام به هر حال در شمار گروه های سلفی ـ تکفیری تعریف می شود و این به این معناست که اولویت نخست این گروه ها تفرقه افکنی در میان مسلمانان و تکفیر اندیشه های مخالف با باورهای آنان خواهد بود، پیامد چنین تفکراتی قطعاً ایجاد اختلاف در بین مسلمانان، غفلت از خطر دشمن صهیونیستی، هرز رفتن امکانات و نیروهای مسلمانان و کشورهای اسلامی و در نهایت سودی است که اردوگاه استکبار از این اندیشه های خطرناک و مخرب می برد.
شاید در بحبوحه درگیری مستقیم میان جبهه مقاومت و رژیم صهیونیستی، هیچ اقدامی را نتوان بالاتر از حرکتی که تحریرالشام در سوریه انجام داد در جهت خدمت به صهیونیست ها تصور کرد، آن هم درست در زمانی که هنوز یک روز از آتس بسی که حزب الله بر صهیونیست ها تحمیل کرد، نگذشته بود.
این اقدام گروه جولانی، سوریه را عملاً از جبهه مقاومت در مقطع کنونی جدا کرد و همگان شاهد بودیم که رژیم صهیونیستی در پی این رخداد، فرصتی طلایی به دست آورد که بخش اعظم زیرساخت های سوریه به عنوان خط مقدم جبهه مقاومت را نابود کند.
مجموعه ای از عوامل باعث شد که نظام سوریه در مدتی بسیار کوتاه و زودتر از همه پیش بینی و تصورات اولیه از هم فروپاشد، این رخداد معلول مجموعه عواملی بود که بخشی از آن داخلی و بسترساز این واقعه بود همچون عدم حمایت مردمی از نظام، تحریم های تحمیل شده از سوی غربی ها، اوضاع ناگوار اقتصادی، فقدان توان مالی کافی برای اداره ارتش و نیروهای امنیتی از سوی حکومت و نارضایتی هایی که در ابعاد سیاسی ـ اجتماعی و اقتصادی در مردم وجود داشت و... مجموعه این عوامل، بسترساز توطئه ای شد که از سوی امریکا و اسرائیل و با همکاری کشور ترکیه وضعیتی به وجود آید که در کوتاه ترین زمان ممکن، به فروپاشی سیاسی نظام حکومتی بشار اسد بینجامد.
طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران در دو جهت باید در مواجهه با این تغییرات اقدام کند؛ در جهت نخست، بیان موضع رسمی به صورت صریح در برابر گروه حاکم جدید است که این موضوع کاملاً به نحوه عملکرد و رفتار این گروه در آینده بستگی دارد.
از جهت دیگر نیز جمهوری اسلامی همچنان که تاکنون نشان داده است، در حمایت از گروه های مقاومت و آنان که در خط مقدم مقابله با رژیم صهیونیستی هستند، ذره ای تردید نخواهد کرد، بنابراین تلاش جمهوری اسلامی به طور طبیعی این خواهد بود که هر آنچه را که به تقویت و گسترش محور مقاومت کمک کند، مورد حمایت خویش قرار دهد، البته موضوع دیگر نیز سرنوشت سوریه و مردم آن خواهد بود که جمهوری اسلامی در این جهت تلاش خواهد کرد وضعیت در سوریه به گونه ای پیش رود که در نهایت هر آنچه خواست اکثریت مردم آنجاست تحقق پیدا کند.
هرچند شرایط کنونی در سوریه به جهت اتفاقاتی که در روزهای گذشته به صورت بسیار سریع رخ داد، پیچیده و مبهم است، اما آنچه مسلم می نماید این است که به علل مختلف، خصوصاً با توجه به سابقه تاریخی و بلند مدت مقابله و مبارزه سوریه با رژیم صهیونیستی، تهاجم رذیلانه و فرصت طلبانه رژیم صهیونیستی در مقطع کنونی و سوء استفاده رژیم از اوضاع آشفته سوریه و حملات ناجوانمردانه به زیرساخت های نظامی و اقتصادی آن، مردم و خصوصاً جوانان سوری ساکت ننشسته و به تدریج هسته های مقاومت در برابر رژیم سفاک صهیونیستی را تشکیل می دهند.
این جوانان به مقابله با جریان تکفیری و اشغالگران صهیونیست که هر دو همزمان کمر به نابودی هویت ملی، فرهنگی و تاریخی سوریه بسته اند، خواهند پرداخت. بنابراین دور از ذهن نخواهد بود که در پس رخدادهای اخیر سوریه، به زودی هسته های مقاومت مردمی شکل گرفته و آینده رژیم صهیونیستی را با کابوس مواجه سازد.
عاطفه ابرار پیراسته
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}