پیشنهاد نوسازی فرش های مسجد اموی دمشق از سوی ترکیه

دو هفته پس از سقوط رژیم بشار اسد در سوریه، یک شهردار ترک پیشنهاد نوسازی فرش های مسجد اموی در دمشق، پایتخت سوریه را ارائه کرد.

به گزارش ایکنا به نقل از الجزیره، فاطمه شاهین، شهردار استان غازی انتپ واقع در جنوب شرقی ترکیه در توییتی در شبکه X نوشت: «ما به عنوان شهرداری غازی انتپ بزرگ و انجمن صادرکنندگان فرش جنوب شرقی آناتولی، مفتخر و خوشحالیم که فرش های مسجد اموی در دمشق را نوسازی می کنیم.» توئیت شهردار این ایالت که در مرز ترکیه با سوریه قرار دارد، در واکنش به پخش کلیپی از مسجد اموی بود که توسط عبدالقادر شن، محقق ترک، منتشر شده است. وی در آن کلیپ از ریاست امور مذهبی ترکیه یا آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه (TIKA) درخواست کمک برای نوسازی فرش های قدیمی مسجد اموی کرده بود. مسجد بزرگ اموی نماد دمشق است و مقصد کسانی بود که سقوط رژیم سرنگون شده را در 8 دسامبر جشن می گرفتند، زیرا دهها هزار نفر در دو نماز جمعه که پس از آزادی سوریه در آنجا برگزار شد، شرکت کردند.

تاریخچه مسجد اموی

مسجد اموی در مرکز شهر قدیمی دمشق قرار دارد که از جنوب با محله البزوریه، از غرب با بازار الحمیدیه، از شرق با قهوه خانه النوفره و از شمال غربی با مدرسه العزیزیه و مقبره سلطان صلاح الدین ایوبی همسایه است. این مسجد در سال 705 میلادی بر اساس نقشه معماری شبیه به مسجد النبی در مدینه منوره ساخته شد و به یک نمازخانه مسقف تقسیم شده بود که بر فراز آن گنبدی قرار داشت و با طاق ها و ستون هایی احاطه شده بود. یک حیاط باز هم به نام صحن مسجد با راهروهایی در اطراف حیاط و 3 مناره در آن قرار داشت. شکل نهایی بنا در سال 715 میلادی تکمیل شد و پس از گذشت سالها چندین بنا و ملحقات به آن اضافه شد. ساخت مسجد اموی نقطه تحولی در تاریخ شهر دمشق به حساب می آید، زیرا به یکی از مهمترین شهرهای جهان اسلام تبدیل شد که مهد علم، هنر، اندیشه و تمدن است و این مسجد مرکزی برای علم، فرهنگ و ادبیات برای تمام جهان محسوب می شود. انتهای پیام

نظرات

captcha