برقِ ناترازی، انرژی صنایع گیلان را هم گرفت

ایسنا/گیلان مدیرکل صمت گیلان با بیان اینکه 18 صنایع بزرگ و انرژی بر در استان داریم، گفت: واحدهای انرژی بر بالای 2 مگاوات سه روز در هفته (یک گروه از شنبه تا دوشنبه و گروه دیگر از سه شنبه تا پنج شنبه) با قطعی برق مواجه هستند.

برقِ ناترازی، انرژی صنایع استان را هم گرفت زیرا با توجه به ناترازی انرژی در کشور و چالش های ناشی از آن، واحدهای صنعتی و کارخانجات بزرگ در حال حاضر با مشکلات متعددی از جمله قطع مکرر برق و سهمیه بندی تولید مواجه هستند. این وضعیت نه تنها بر روند تولید و عملکرد اقتصادی این واحدها تاثیر منفی گذاشته، بلکه نگرانی هایی را نیز در میان کارگران به وجود آورده است.

در گفت وگوهایی که با کارگران شاغل در شهر صنعتی داشتم بسیاری از کارگران به دلیل ناپایداری در تأمین انرژی و کاهش ساعات کار، نگران تأثیرات منفی این مشکلات بر معیشت و وضعیت بیمه ای خود هستند. از سوی دیگر، تولیدکنندگان نیز با کاهش بهره وری، هزینه های اضافی و زیان های اقتصادی مواجه شده اند که می تواند آینده واحدهای تولیدی را تحت الشعاع قرار دهد، در این راستا با مدیرکل صمت استان مصاحبه ای داشتم که در ادامه می خوانید.

تیمور پورحیدری در گفت وگو با خبرنگار ایسنا در خصوص قطع انرژی صنایع استان، اظهار کرد: با تدبیر استاندار و پیگیری های صورت گرفته توانستیم در پی ناترازی انرژی موجود، قطع برق و گاز شهرک های صنعتی بزرگ را به سه روز در هفته برسانیم.

وی با بیان اینکه 18 صنایع بزرگ و انرژی بر در استان داریم، افزود: واحدهای انرژی بر بالای 2 مگاوات سه روز در هفته (یک گروه از شنبه تا دوشنبه و گروه دیگر از سه شنبه تا پنج شنبه) با قطعی برق مواجه هستند، مابقی واحدها که شامل صنایع کوچک و زیر 2 مگاوات می شود و یک ساعت قطعی برق آنها چرخ تولید را با چالش مواجه می کند هم دو روز در هفته قطع برق دارند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت: امروز هم جلسه ای در وزارتخانه با محوریت چالش صنایع در پی قطع برق و گاز در حال برگزاری است، تاکنون تصمیم خاصی اتخاذ نشده و این چالش فعلا ادامه دارد.

پورحیدری در خصوص سوخت صنایع با وجود ناترازی انرژی تصریح کرد: صنایعی که با سوخت دیزل ژنراتور کار می کنند هم با مشکل تامین سوخت مواجه شدند چون فرآورده های نفتی به سمت نیروگاه ها هدایت می شود.

وی ادامه داد: با پیگیری استاندار دنبال این هستیم که محدودیت را به سمت سایر مصارف ببریم تا بتوانیم صنایع را با توجه به فرا رسیدن روزهای پایانی سال و پرداخت حقوق و مزایا و همچنین کاهش تولید حمایت کنیم.

مدیرکل صمت گیلان با بیان اینکه فعلا محدودیت انرژی برای صنایع ادامه دارد، گفت: تللاش ها بر این است که برای کمک به صنایع در پی ناترازی انرژی، تدابیر حمایتی اندیشیده شود، در حال حاضر هیچ تصمیمی در این زمینه اخذ نشده اما موارد پیشنهادی به وزیر ارائه شده تا بتواند در جلسه هیات دولت مجوز بگیرد.

به گزارش ایسنا؛ حفظ حیات صنایع در این شرایط ضمن همکاری مؤثر میان دولت و صنعتگران نیازمند توسعه برنامه های مدیریت مصرف انرژی، تقسیم بندی هوشمند محدودیت ها، اولویت بندی مصرف انرژی، حمایت های مالی و تسهیلات برای تأمین سوخت جایگزین، حمایت از صنعتگران جهت تأمین حقوق و مزایای کارگران است. به امید آنکه با اتخاذ تدابیر مدیریتی مناسب بتوان این بحران را مدیریت کرده و از ضررهای اقتصادی و اجتماعی آن کاست.

انتهای پیام

نظرات

captcha