انصاری: احترام به قانون باید از دوران کودکی آموزش داده شود

معاون حقوقی رئیس جمهور با حضور در معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات گفت: کیفیت خدمت ارائه شده از سوی این معاونت، موجب تجهیز و تقویت سازمان وکالت، قضاوت و مدیریت کشور می گردد و زمینه ضابطه مندی و حقوق مندی هر چه بیشتر کشور را فراهم می کند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور با حضور در معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات، ضمن استماع گزارش آخرین وضعیت فعالیت ها و مأموریت های این معاونت، به بررسی الزامات ارتقای وضعیت واحدهای حقوقی قوه مجریه پرداخت.

معاون حقوقی رئیس جمهور در ابتدا با اشاره به اینکه کارهای بسیار و البته دشواری در معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات انجام شده است، اظهارکرد: در جلوه و نمود بیرونی معاونت حقوقی -چه در بعد تخصصی و چه در بعد عمومی- معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات سهم ویژه و عمده ای دارد. مشاهده آثار منتشر شده از سوی این معاونت در کتابخانه ها، جوامع حقوقی، دانشگاه ها و ... موجب مباهات است چرا که می بینیم نتیجه کار این بخش از معاونت حقوقی رئیس جمهور تا این حد فراگیر شده و در زندگی مردم گره گشا است.

انصاری ادامه داد: کارهای مختلفی ممکن است برای جامعه مفید باشد، اما برخی کارها بسیار ارزشمند و دارای آثار طولانی مدت هستند که جنس کارهای معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات از این نوع است.

وی افزود: با توجه به اهمیت و ضرورت آگاهی از قوانین و مقررات و وجود سامانه ای مانند سامانه ملی قوانین و مقررات که این کار را با ویژگی های منحصر به فرد انجام می دهد، لازم است مراجع مختلف وضع، نظیر شوراهای عالی و از جمله شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، شورای عالی فضای مجازی و غیره مصوبات خود را جهت اطلاع رسانی برای عموم مردم در اختیار این معاونت قرار دهند.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در نظر داریم در یک بازه زمانی چهارساله واحدهای حقوقی دستگاه های قوه مجریه را هماهنگ و به نقطه ای برسانیم که سازمان حقوقی قوه مجریه شکل بگیرد. شکل گیری چنین سازمانی در پیشبرد امر تنقیح قوانین و مقررات نیز مؤثر خواهد بود، چرا که با هماهنگی حاصل از تشکیل سازمان حقوقی قوه مجریه، زمینه تنقیح قوانین و مقررات مربوط به هر یک از دستگاه های اجرایی از جانب خودشان با هماهنگی معاونت حقوقی رئیس جمهور فراهم خواهد شد و این امر موجب می شود که عمده تمرکز معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات معطوف به امر سیاست گذاری، نظارت و راهبری امر تنقیح گردد.

معاون حقوقی رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت کوچک و چابک سازی دولت گفت: وجود یک هسته مرکزی تنقیحی در سطح وزارتخانه و سازمان قابل توجیه است، لیکن در عین حال باید به سمت برون سپاری امر تنقیح برویم و با منظور کردن مشوق هایی، افراد واجد صلاحیت عمومی و حرفه ای را تشویق به تأسیس مؤسسات فعال در زمینه تنقیح یا اشخاص متخصص را برای ورود به این عرصه ترغیب و از این طریق زمینه را برای برون سپاری امر تنقیح ایجاد کرد.

وی افزود: اهمیت اطلاع رسانی قوانین و مقررات و ارتقای سطح دانش حقوقی شهروندان بر هیچکس پوشیده نیست و این امر شرط لازم برای زیست قانونمند شهروندان است؛ این همان کاری است که معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات انجام می دهد. کیفیت خدمات ارائه شده از سوی این معاونت موجب تجهیز و تقویت سازمان وکالت، قضاوت و مدیریت کشور است و زمینه ضابطه مندی و حقوق مندی هر چه بیشتر کشور را فراهم می کند. هر قدر شما دسترسی و فهم قوانین و مقررات را تسهیل کنید، در گام بعدی به کسانی که قرار است مبتنی بر این قوانین و مقررات انجام وظیفه کنند، کمک خواهد شد و جلوی گرفتاری ها و احیاناً اشتباهات شان گرفته می شود.

وی ادامه داد: احترام به قانون باید از دوران کودکی آموزش داده و به نحو مستمر در جامعه به آن پرداخته شود، احترام به قانون و بسیاری از مسائل فرهنگی دیگر باید در مدارس و دانشگاه ها مورد توجه قرار گیرد. در این راستا می توان و باید از ظرفیت های فناوری های نوین در امر آگاهی بخشی، اطلاع رسانی و تنقیح قوانین و مقررات بهره برد؛ البته نه به نحو شتاب زده، بلکه باید کارآمدترین فعالان این عرصه شناسایی و با آنها همکاری شود.

معاون حقوقی رئیس جمهور بیان داشت: با توجه به ارتباط وثیق این معاونت با دیگر معاونت های معاونت حقوقی از جمله معاونت قانون اساسی و امور شهروندی و معاونت پژوهش و تحقیقات، هم افزایی و همکاری مستمر مورد انتظار است؛ مخصوصاً که معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات نسبت به سایر معاونت های معاونت حقوقی یک جنبه کانونی دارد و این خود زمینه ایجاد سازمان حقوقی قوه مجریه است که پیش تر به آن اشاره شد.

انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور در ابتدای این نشست، باتبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار داشت: وجود حضرت فاطمه سلام الله علیها و کیفیت زندگانی آن حضرت، دین اسلام را نسبت به همه ادیان و مکاتب از حیث توجه به حقوق بشر، برابری حقوق زن و مرد و مسائل مشابه امتیاز بخشیده است. افسوس که جامعه اسلامی خیلی زود از وجود پر برکت ایشان محروم شد.

وی با اشاره به اینکه با خواندن خطبه فدکیه می توان به عظمت علمی، معرفتی و معنوی ایشان پی برد، افزود: این خطبه در شرایط بسیار دشواری از حیث فضای سیاسی و اجتماعی ایراد شد که اهم آنان فقدان رسول اکرم (ص) بود و اینچنین درخشان از آب درآمد. چه بسیار سخنوران بزرگی که با تنگ آمدن عرصه قادر به انتقال مطلب نیستند، اما حضرت فاطمه (س) در همین خطبه عمیق ترین معارف دینی را به نحوی جامع بیان داشتند. البته جا دارد به حسب تقارن زمانی ولادت این بانوی بزرگ با سالروز ولادت امام خمینی (ره)، ولادت ایشان را که فرزند حضرت فاطمه زهرا (س) بودند و این حرکت را در عصر غیبت زنده کردند، گرامی بداریم.

انتهای پیام

نظرات

captcha