اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
شاخص کیفیت هوا در شهر قم به علت وجود ذرات معلق آلاینده، در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار گرفت.
آلودگی که یک روز به علت ریزگردها و گردوغبار تابستانه بود و امروز به علت وارونگی دما که ناشی از خودروها، نیروگاه ها، کارخانه ها و غیره است.
شاخص کیفیت هوای شهر قم امروز سه شنبه با توجه به اطلاعات اداره کل محیط زیست به علت آلاینده ذرات معلق برای گروه های حساس ناسالم است.
همچنین با توجه به پیش بینی اداره کل هواشناسی قم مبنی بر پایداری هوا تا روز جمعه هفته جاری امکان ادامه این وضعیت با افزایش غلظت آلاینده ها در قم و سایر شهرها، روستاها و مناطق مستعد استان محتمل است.
استاندار قم سه شنبه هفته قبل ضمن اشاره به وضعیت نگران کننده گرد و غبار در سال جاری گفت: در سال جاری در مقایسه با سال های گذشته افزایش چشمگیری در تعداد روزهای گردوغباری بودیم؛ همین امر باعث شده که میزان ابتلا به بیماری های مرتبط با آلودگی هوا، از جمله بیماری های تنفسی، به طور قابل توجهی افزایش یابد.
وی ادامه داد: موضوع گرد و غبار تنها یک مسئله زیست محیطی نیست، بلکه به صورت مستقیم با سلامت جامعه، کیفیت زندگی و حتی اقتصاد استان مرتبط است؛ بنابراین لازم است که دستگاه های اجرایی، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در این زمینه همکاری جدی داشته باشند
پیش از این مدیرکل سابق محیط زیست استان قم در گفت وگو با تسنیم گفته بود: در مجموع برای عرصه های آسیب دیده تاکنون نزدیک به 13 هزار هکتار درختکاری، کاشت طاق و کاشت گونه های گیاهی مناسب منطقه صورت گرفته است.
بازگیر افزود: قم نزدیک به 30 هزار عرصه بحرانی و کانون آسیب دیده دارد. این کانون ها با کوچکترین وزش باد خیزش گردوغبار ایجاد می کنند. 30 هزار هکتار از اراضی باقی مانده و فقط 13 هزار هکتار آن احیا و بیابان زدایی شده است.
وی گفت: اقدامات برای مقابله با بحران گرد و غبار در قم از سالهای گذشته آغاز شده است، اما به دلیل کمبود اعتبارات با کندی مواجه شده و باید برای این معضل چاره اندیشی شود.
مدیرکل محیط زیست استان قم با بیان اینکه یکی از مهمترین موانع، تخصیص نیافتن حقابه های زیست محیطی استان است، افزود: خشکسالی مستمر و استفاده بی رویه از منابع آب زیرزمینی، موجب فرسایش خاک و فرونشست زمین و ایجاد کانون های گرد و غبار شده است.
بازگیر گفت: 300 هزار هکتار از مساحت قم مستعد تولید گردوخاک است و حدود 105 هزار هکتار از عرصه های بیابانی قم عرصه هایی هستند که به کانون های ایجاد گردوغبار تبدیل شده است که 40 هزار هکتار آن بحرانی هست.
بازگیر عنوان کرد: با توجه به اختصاص نیافتن حقابه ها و وجود خشکسالی، برگردان این وضعیت به حالت طبیعی یک کار پرهزینه، پردامنه و همه گیر است.
مدیرکل سابق محیط زیست استان قم در پاسخ به این پرسش که چرا محیط زیست در این زمینه کوتاهی کرده است، گفت: ما در حوزه تکالیف و اختیارات قانونی دستگاهی خود، باید با منابع آلاینده برخورد کنیم، از همین رو تا امروز بیش از 100 منبع آلاینده را شناسایی کرده و پیگیری های لازم را در حدود اختیارات خود انجام داده ایم.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}