اخبار سیاسی 21 آبان؛ توضیحی درباره حواشی یک دیدار/سفر عارف به ریاض

«دیدار رئیس جمهور با اقتصاددانان»، «سفر معاون اول رئیس جمهور به ریاض»، «جلسه شورای هماهنگی اقتصادی» و « لایحه بودجه 1404» از موضوعات مهم خبری بیست و یکم آبان 1403 حوزه سیاست بود که می توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا، در پی حاشیه های مطرح شده در فضای مجازی درباره حضور یک شخص در دیدار رئیس جمهور با اقوام ایرانی، معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهور توضیحاتی ارائه کرد.

سیدمهدی طباطبایی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: حاشیه هایی که درباره یک ملاقات با آقای رئیس جمهور در فضای مجازی ایجاد شده، دقیق نیست. در میان انبوه جلسات ایشان حضور افرادی با دیدگاه های مختلف در یک جلسه عمومی هرگز به معنی تایید دیدگاه های شخصی افراد نیست. سیاق رئیس دولت چهاردهم در مواجهه با دیدگاه های مختلف جذب حداکثری بوده و هست.

رئیس جمهور همچنین در دیداری که با جمعی از اقتصاددانان داشت، با تاکید بر اینکه برای نجات کشور از مشکلات پیش رو و تسریع مسیر پیشرفت راهی جز این نداریم که همه دست به دست هم دهیم و از همه ظرفیت ها بهره بگیریم، خاطرنشان کرد: بنده به مردم قول می دهم که در این مسیر صادقانه با آنها سخن بگویم و به آنان اطمینان می دهم که همانگونه که تاکنون هیچ گاه دروغ نگفته ایم، پس از این نیز هرگز از من دروغ نخواهند شنید. بنده به دنبال آن نیستم کارهایی انجام دهم که برای دوره بعدی ریاست جمهوری رای جمع کنم، لذا با آرامش و انگیزه بالا به دنبال انجام کار درست هستم.

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور هم در توییتی به جمع بندی یک پژوهشکده معتبر درباره نتایج فیلترینگ اشاره کرد و نوشت: براساس برآورد و جمع بندی این پژوهشکده، در فیلترینگ درازمدت هیچ نتیجه و فایده ای نیست. این گزارش، فیلترینگ را عامل تشدید شکاف میان مردم و حکومت، قطبی کردن سیاسی جامعه و افزایش نارضایتی و تشدید مهاجرت به خارج می داند و فقط فیلترینگ محدود، موقت و به ندرت را موثر می داند.

****

صبح امروز، معاون اول رئیس جمهور به منظور شرکت در دومین نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب راهی ریاض شد.

محمدرضا عارف پیش از ترک تهران در فرودگاه مهرآباد با بیان اینکه هدف اصلی از  این نشست، توقف جنگ در لبنان و فلسطین است که امیدوارم به نتیجه خوبی برسیم، افزود: امدادرسانی به آوارگان و آسیب دیدگان جنایات رژیم صهیونسیتی هدف دیگری است که امیدوارم در این بخش هم موفق شویم به دستاوردهای خوبی برسیم تا وارد گام سوم شویم که هدف ما و ان شاءالله همه کشورهای اسلامی و عربی یعنی آتش بس پایدار در منطقه است.

در این نشست که با پیشنهاد ایران و پیگیری وزیر امور خارجه کشورمان با حضور مسئولان بیش از 50 کشور مسلمان در ریاض برگزار شده است، سران کشورهای عربی و اسلامی برای پایان دادن به تجاوز اسرائیل به غزه و لبنان، امدادرسانی به آوارگان و نیز اتخاذ موضعی واحد برای تحت فشار قرار دادن جامعه بین المللی در جهت جلوگیری از حملات رژیم اشغالگر صهیونیستی رایزنی خواهند کرد.

در همین راستا محمدباقر قالیباف به منظور تبادل نظر درخصوص آخرین وضعیت لبنان با نبیه بری رئیس مجلس لبنان به صورت تلفنی گفت وگو کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این گفت و گو با بیان اینکه برای موفقیت لبنان دعا می کنیم، گفت: براساس توافقاتی که در زمان شهید سیدحسن نصرالله نیز صورت گرفته بود، کمک می کنیم تا روند آتش بس پیش برود.

****

صدوشصت وششمین جلسه کمیسیون شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به ریاست محسن رضایی با حضور وزیر نیرو، رئیس سازمان انرژی اتمی و نمایندگان دستگاه های مرتبط با موضوع «تمدید مصوبه هشتادونهم» این شورا برگزار شد.

در این نشست عباس علی آبادی، وزیر نیرو با تاکید بر اینکه نیروگاه های اتمی دوم و سوم  بوشهر حتما باید تکمیل شوند، گفت: از ابتدای دولت چهاردهم تا امروز 1200 مگاوات تولید برق کشور را افزایش داده ایم و این افزایش ظرفیت ادامه دار خواهد بود.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی هم با بیان این که «کشور نیاز به تولید انرژی پاک دارد»، یادآور شد: تا امروز 105 میلیون بشکه نفت از محل تولید برق اتمی در ایران طی 10 سال گذشته صرفه جویی شده است و سرمایه گذاری در این حوزه کاملا توجیه پذیر است.

همچنین در نشست مشاور و دستیار مقام معظم رهبری با جمعی از فعالان حوزه فناوری و اقتصاد دانش بنیان، محمد مخبر با تاکید بر اهمیت توجه به توان و ظرفیت مردم و بخش خصوصی، افزود: باید در فعالیت های فناورانه به عواید و سود فعالان این حوزه نیز توجه کنیم؛ چراکه اگر درآمد و صرفه اقتصادی برای دست اندرکاران این بخش درنظر نگیریم، نمی توان انتظار مشارکت، همکاری و جهش را در موضوعات خطرپذیر و فناورانه داشت.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی هم در ادامه دیدارهای دوره ای خود با استانداران دولت های یازدهم و دوازدهم با بیان اینکه دولت چهاردهم در شرایط سختی مسئولیت را برعهده گرفته است؛ تا جایی که می توان گفت سال 92 که دولت یازدهم آغاز به کار کرد، ما با رشد اقتصادی منفی 8.5 درصد، تصمیم 1+5 برای جنگ با ایران، صادرات 900 هزار بشکه نفت در روز و تورم نقطه به نقطه 42 درصدی مواجه بودیم، ولی شرایط امروز از لحاظ اقتصادی و سیاست خارجی و تحریم حتی از آن زمان هم پیچیده تر است.

****

نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1404 به ارائه توضیحاتی در مورد بررسی جزییات لایحه بودجه سال آینده در این کمیسیون پرداخت.

محسن زنگنه گفت: در هفته جاری کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی به بررسی پیشنهادات نمایندگان در لایحه بودجه 1404 می پردازند و اولین جلسه کمیسیون تلفیق در روز سه شنبه هفته جاری برگزار می شود. اگر گزارش کمیسیون های تخصصی تا روز سه شنبه به کمیسیون تلفیق ارائه شود اعضای کمیسیون در روز چهارشنبه نیز جلسه خواهند داشت در غیر این صورت ادامه جلسات کمیسیون تلفیق از روز شنبه هفته آینده 26 آبان ماه تشکیل می شود.

وی افزود: طبق آیین نامه کمیسیون تلفیق برای بررسی جزییات لایحه بودجه سال 1404، 10 روز زمان دارد که این مهلت قابل تمدید است؛ بعد از پایان بررسی ها، گزارش کمیسیون تلفیق درباره جزییات لایحه بودجه به هیات رئیسه مجلس تقدیم شده تا در دستور صحن علنی قرار گیرد.

انتهای پیام

نظرات

captcha