سکته مغزی و بیماری های قلبی عروقی؛ آخر خط مصرف نوشیدنی های شیرین

به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه مِدیکال اِکسپرس در گزارشی آورده است: سوزان جانزی (Suzanne Janzi)، یکی از اعضای گروه پژوهشی گفت: بارزترین یافته ما وجود رابطه متفاوت بین منابع مختلف شکر افزوده و خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی است.

به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه مِدیکال اِکسپرس در گزارشی آورده است: سوزان جانزی (Suzanne Janzi)، یکی از اعضای گروه پژوهشی گفت: بارزترین یافته ما وجود رابطه متفاوت بین منابع مختلف شکر افزوده و خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی است.

بیشتر سازمان های بهداشت عمومی، محدود کردن مصرف شکر را به منظور محافظت از دندان ها و بهبود رژیم غذایی توصیه می کنند. قبلاً شواهد محدودی درباره تأثیر مصرف شکر بر بیماری های قلبی عروقی وجود داشت. این بیماری ها عامل اصلی مرگ ومیر و بیماری در اروپا هستند و تغییر رژیم غذایی، راهی نسبتاً آسان برای کاهش خطر ابتلا به آن است.

دانشمندان دانشگاه لوند در سوئیس قصد داشتند دریابند مصرف شکر بر خطر بیماری های قلبی عروقی تأثیر می گذارد یا خیر و اینکه آیا مصرف انواع مختلف قند این خطرات را تغییر می دهد یا خیر.

آن ها دریافتند مصرف نوشیدنی های شیرین از دیگر شکل های شکر برای سلامتی مضرتر است: مصرف نوشیدنی های شیرین به صورت چشمگیری خطر سکته مغزی ایسکمیک، نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی و آنوریسم آئورت شکمی را افزایش می دهد؛ این در حالی است که خوردن گاه به گاه غذاهای شیرین چنین تأثیری بر بدن ندارد.

جانزی در توضیح دلیل این مساله گفت: شکر مایع موجود در نوشیدنی های شیرین، در مقایسه با شکل های جامد شکر، معمولاً سیری کمتری ایجاد می کنند و به طور بالقوه به مصرف بی رویه منجر می شود؛ ضمن اینکه افراد غذاهای شیرین را معمولاً گاه به گاه و در محیط های اجتماعی یا مناسبت های خاص مصرف می کنند؛ اما ممکن است نوشیدنی های شیرین را به طور منظم مصرف کنند.

دانشمندان دریافتند افزایش مصرف قند بر بیماری های قلبی عروقی مختلف تأثیر می گذارد و افزایش خطر ابتلا به نارسایی قلبی در افرادی که شاخص توده بدن آن ها طبیعی است را به دنبال دارد.

گزارش این پژوهش در مجله فرانتی یرز این پابلیک هلث (Frontiers in Public Health) منتشر شده است.

نظرات

captcha