مرحله استانی سیزدهمین دوره مناظرات دانشجویی در قم برگزار شد

دور اول مرحله استانی سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران با حضور 11 تیم از دانشگاه های استان قم برگزار شد.

به گزارش ایکنا از قم، به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، دور اول مرحله استانی سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران با حضور 11 تیم از دانشگاه های استان قم برگزار شد.

دور مقدماتی مرحله استانی سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران با حضور 11 تیم دانشجویی از دانشگاه های؛ دانشگاه قم، دانشکدگان فارابی، دانشگاه حضرت معصومه(س)، دانشگاه فرهنگیان، پیام نور، مرکز جامع علمی کاربردی و دانشگاه علوم پزشکی به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان قم در دانشگاه قم برگزار شد.

علی حسینی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قم در ابتدای این مناظرات اظهار کرد: با توجه به اینکه آزادی بیان که از اهداف متعالی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران است و همچنین مقام معظم رهبری که در خصوص لزوم همت گماشتن به امر گفت وگوی سالم و منطقی در سطح دانشگاه تأکیدات فراوانی دارند، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی نسبت به طراحی و برگزاری مسابقات مناظره دانشجویی در سطوح استانی و کشوری اقدام کرده است.

وی با اشاره به اینکه این مناظرات دانشجویی در راستای تقویت روحیه مطالبه گری در بین دانشجویان و برقراری مباحثه منطقی و عادلانه انجام می شود، افزود: تیم های شرکت کننده در مناظرات ملی دانشجویان براساس چارچوب و ضوابط مقرر شده ای که در کارگاه های توجیهی به آن ها ارائه شده باید وارد مناظره شده و در نهایت تیمی در این مناظرات برنده است که بدون پرخاشگری و حاشیه موفق به قانع کردن داور شده باشد.

حسینی تصریح کرد: محورهای این دوره شامل موضوعات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، علم و فناوری و استکبارستیزی است که در راستای تقویت آگاهی و مهارت های دانشجویان طراحی شده اند.

عنوان گزاره ها و نظرات تیم های موافق و مخالف

در گزاره «برای توسعه ی بخش صنعت، اعزام متخصصین به کشورهای توسعه یافته با هزینه ی دولت ضروری است» گروه رویش به عنوان تیم موافق در جایگاه حاضر شد که چکیده مطالب این گروه در ادامه می آید:

فرستادن افراد به کشورهای پیشرفته باعث الگوگیری در ایجاد انواع کسب وکار می شود. اعزام متخصصین امکان آشنایی آنان با فناوری نوین و روش های مدیریتی به روز را فراهم می کند و بعد از بازگشت، این متخصصین صنایع و مراکز مهم را در دست گرفته و باعث ایجاد یا بهبود پیشرفت کشور می شوند.

اعزام متخصصان و بازگشت آنان برای کشور بازدهی کافی و بهره وری برای بخش صنعت خواهد داشت. نمونه آن سهراب مرادی فارغ التحصیل رشته مهندسی از دانشگاه خارج از کشور بوده و اکنون در ایران با تاسیس یک استارتاپ موفق در زمینه نرم افزار و فناوری مشغول به کار است.

گروه موثق به عنوان تیم مخالف در گزاره «برای توسعه بخش صنعت، اعزام متخصصین به کشورهای توسعه یافته با هزینه ی دولت ضروری است» مطرح کرد:

امروزه به نظر می رسد یکی از راه های متخصص سازی فرستادن افرادی برای کسب آن تخصص به خارج از کشور است اما بسیاری از اندیشمندان بر این باورند این امر نه تنها فواید بسیاری ندارد بلکه باعث بروز مشکلات متعددی می شود.

برای توسعه بخش صنعت به جای تمرکز بر اعزام متخصصین به خارج از کشور باید به تقویت توان داخلی، سرمایه گذاری در آموزش و پژوهش، جذب فناوری های جدید و ایجاد محیط مناسب برای نوآوری و کارآفرینی تمرکز کرد با اتخاذ این رویکرد می توان به توسعه پایدار و خودکفایی صنعتی دست یافت.

گروه عدالت آتیه به عنوان تیم موافق در گزاره «در مورد غذارسانان به حیوانات باید جریمه نقدی در نظر گرفته شود»، به بیان مطالب خویش پرداخت که به شرح زیر است:

درمورد غذا رسانان به حیوانات باید به چند مورد توجه کنیم اولا در این گزاره افراد متخصص در حوزه حیوانات و مامورین مربوطه از حیث موضوع خارج می شوند، مضافا اینکه غذاهای مربوط به رژیم غذایی نیازمند هر حیوانی نیز از این حیث خارج می شود و موضوع بحث در این موارد نخواهد بود مقصود گزاره معطوف بر حیوانات ولگرد، خیابانی، وحشی در این مورد باید توجه کافی به این موضوع داشت.

و اما موضوع بعدی جرم انگاری این مسئله است که در بسیاری از کشورها نظیر آلمان و فرانسه این موضوع جرم انگاری شده و نکته دیگری نیز به هم خوردن چرخه طبیعت و اکوسیستم طبیعی و زیست بوم حتی در عرصه جهانی است.

همچنین این غذا رساندن موجب می شود تا آسیب های بسیار زیادی در موارد اجتماعی و انسانی به جامعه مدنی وارد می آورد و حتی به خود حیوانات نیز آسیب می رساند. از جمله بیماری های زیادی که به انسان ها منتقل می شوند. همچنین بازدارندگی مناسب جرائم مالی برای افراد و تکمیلی بودن جرائم مالی در کنار دیگر راهکارهای موجود در این زمینه به عنوان استدلال های این تیم مطرح شد.

در ادامه، محدود کردن دایره نفی جریمه غذا رسانان به حیوانات اهلی و نه حیوانات وحشی، انسانی بودن عمل غذارسانی به حیوانات و پسندیده بودن این عمل، ضرورت ارائه راه حل برای جایگزینی جریمه و عدم تاثیر اجتماعی جریمه نقدی از محورهای ارائه شده توسط گروه سخنوران به عنوان تیم مخالف در گزاره «در مورد غذارسانان به حیوانات باید جریمه نقدی در نظر گرفته شود» بود.

در بخش بعدی مناظرات گروه بازتاب به عنوان تیم موافق در گزاره «به جای انتقال آب از دریای عمان به مناطق مرکزی باید احداث قنات را در این مناطق ترویج کرد»؛ محورهای ضرورت مدیریت منابع ایران، توسعه پایدار و استفاده از ظرفیت های بومی کشور، تامین مالی پروژه های آب و انتقال آن در سایه تحریم، اشتغال زایی روستایی، هزینه یابی و فایده اقتصادی قنات را مطرح کردند.

گروه صدرا به عنوان تیم مخالف در گزاره «به جای انتقال آب از دریای عمان به مناطق مرکزی باید احداث قنات را در این مناطق ترویج کرد» در جایگاه حاضر شد و محورهایی از جمله؛ پایداری آب لوله کشی نسبت حفر قنات، نمونه های موفق جهانی در انتقال آب با لوله، مخاطرات طبیعی بیشتر قنات نسبت به لوله کشی و کمبود آب قنات و کاهش این منبع آبی را به عنوان محورهای استدلالی خود در مخالفت با این گزاره ارائه کردند.

گروه دختران ایران به عنوان تیم مخالف در گزاره «شکست دادن ورزشکاران رژیم صهیونیستی در مسابقات جهانی در مقایسه با عدم رقابت با آنان حمایت بهتری از آرمان فلسطین است»، به بیان مطالب خویش پرداخت و گفت: طبق گزاره پیروزی در برابر رژیم صهیونیستی در مسابقات باعث حمایت بهتر از فلسطین و آرمان هایش می شود، باید گفت چه ضمانتی وجود دارد که ایران پیروز همیشگی این مسابقات باشد.

ایران با کشورهای مختلف از جمله کشورهای محور مقاومت هم وارد میدان مسابقه می شود و گاه آن ها را شکست می دهد، آیا این به آن معناست که ایران حمایتش را از محور مقاومت برمی دارد، پس طبیعتا پیروزی یا شکست در مسابقات جهانی نمی تواند معیار خوبی برای اعلام حمایت از آرمان های فلسطین باشد.

این مسابقات بستری ارزشمند برای دانشجویان است تا در فضایی علمی، تضارب آرا را تجربه کنند و با تقویت مهارت های گفتگو و استدلال، نقش های مؤثرتری در آینده ایفا کنند. تیم های راه یافته به دور دوم در تاریخ چهارشنبه، 14 آذرماه در تالار اندیشه دانشگاه قم به رقابت خواهند پرداخت.

انتهای پیام

نظرات

captcha