اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
رئیس سازمان فضایی ایران از عملکرد موفق بلوک انتقال مداری سامان 1 در هشتمین پرتاب سیمرغ خبر داد و گفت: این بلوک با قرارگیری در مدار بیضوی 300 تا 410 کیلومتری زمین، آزمون های پیچیده ای از جمله ارتباطات مداری، کنترل وضعیت و... را با موفقیت پشت سرگذاشت.
وی افزود: در ردهایی که بلوک از فضای ماورای جو ایران عبور می کرد، ارتباطات منظمی برقرار شد و زیرسیستم های مختلف آن مورد آزمون قرار گرفتند. مهم ترین این آزمون ها، ارزیابی سیستم ارتباطی بین بلوک و ایستگاه زمینی بود که در باند UV انجام شد. در این آزمون، هم فرامین تلکامند با موفقیت ارسال شد و هم داده های تله متری و سلامت بلوک و اجزای زیرسیستم های آن دریافت و تأیید شد.
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: زیرسیستم پیشرانش گاز سرد که برای کنترل وضعیت و پایدارسازی مورد استفاده قرار می گیرد، به احسن وجه کار خود را انجام داد. همچنین، زیرسیستم های تعیین وضعیت، از جمله سنسورهای مختلف مانند جایرو و سنسور ستاره، به همراه الگوریتم های مرتبط، عملکرد موفقی از خود نشان دادند. پس از جدایش بلوک، چرخش اولیه ای که به دلیل جدایش از پرتابگر ایجاد شده بود، با موفقیت مهار شد و سرعت زاویه ای به صفر نزدیک شد.
وی افزود: مانورهای مختلفی مانند مانور تعادل دمایی نیز با موفقیت انجام شد. این مانورها برای ایجاد تعادل حرارتی در بلوک ضروری بودند. علاوه بر این، زیرسیستم های مرتبط با کامپیوتر پرواز، سیستم های پردازشی و دیتاهندلینگ نیز مورد آزمایش قرار گرفتند و عملکرد موفقی داشتند.
فرایند تست عملکرد بلوک انتقال مداری سامان 1 آغاز شدرئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: یکی از مهم ترین آزمایش ها، جدایش نرم نمونه جرمی یا سیستم لایت بند بود که جدایش ماهواره دامی و یک نمونه جرمی که بر روی بلوک نصب بود به همراه دوربین های که برای ارزیابی جدایش داشت. تصاویر دریافت شده نشان داد که این فرایند در ارتفاع 300 تا 400 کیلومتری مدار بیضوی با کیفیت و موفقیت کامل انجام شده است. همچنین، زنجیره فعال سازی موتور اصلی، شامل سیستم ایمنی تسلیح و سخت افزارهای مرتبط، چندین نوبت مورد آزمون قرار گرفت.
وی گفت: تراسترهای سوخت جامد کم پیشران که وظیفه ایجاد اسپین یا دَوَران عمدی در بلوک را برعهده دارند، به خوبی کار کردند و تعادل دینامیکی لازم را فراهم کردند. این تعادل به روشن شدن موتور اصلی و اجرای عملیات تغییر مدار کمک می کند. همچنین، الگوریتم های تشخیص خرابی با موفقیت مورد ارزیابی قرار گرفتند.
سالاریه افزود: مهمترین دستاورد ما این بود که در این عملیات، تقریباً تمامی اجزا، تجهیزات، الگوریتم ها، و نرم افزارها در شرایط مداری واقعی مورد آزمون قرار گرفتند. عملکرد بسیاری از زیرسیستم ها به درستی اثبات شد. البته در برخی موارد، ایراداتی مشاهده شد. به طور مثال، یکی از حسگرهای سیستم تعیین وضعیت دچار مشکل شد که در حال بررسی علت آن هستیم.
وی ادامه داد: برای روشن کردن موتور اصلی، ابتدا باید هم راستایی بلوک با مدار بررسی شود. این فرایند به عنوان یک پیش نیاز جدی برای روشن کردن موتور محسوب می شود. در چندین نوبت و در ردهای مختلف این موضوع مورد ارزیابی قرار گرفت و الگوریتم های مرتبط تست شدند. تا زمانی که این هم راستایی تأیید نشود، سیستم اجازه روشن شدن موتور را نمی دهد.
سالاریه گفت: زنجیره فعال سازی موتور مورد بررسی کامل قرار گرفت و داده های به دست آمده نشان دهنده عملکرد صحیح بخش های مختلف آن بود. این عملیات مداری واقعی به ما امکان تحلیل و اصلاح برای ساخت نمونه های بعدی را می دهد.
وی در پایان تأکید کرد: بلوک انتقال مداری یکی از اجزای کلیدی برای پرتابگرها در مدارگذاری ماهواره های مختلف است. بلوک انتقال مداری سامان 1، به عنوان یکی از اولین گام ها در این مسیر، توسط پژوهشگاه فضایی ایران ذیل وزارت ارتباطات توسعه یافته است. این گام مهم تحقیقاتی و عملیاتی، نتایج ارزشمندی برای توسعه صنعت فضایی کشور به همراه داشته است.
انتهای پیام/
{{name}}
{{content}}