مادرانه هایی برای شهیدان

به گزارش ایرنا، سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و گرامیداشت روز زن و مادر را در تقویم کشور پشت سر گذاشتیم که به مناسبت همین روز، اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری همایشی برای تجلیل و تکریم از مادران و همسران شهدا برگزار کرد.

به گزارش ایرنا، سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و گرامیداشت روز زن و مادر را در تقویم کشور پشت سر گذاشتیم که به مناسبت همین روز، اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری همایشی برای تجلیل و تکریم از مادران و همسران شهدا برگزار کرد.

اگر ایثار، شهامت، شجاعت، صبر و استقامت این شیرزنان نبود، خدا می دانست چه بر سور کشور می آمد.

سالن بنیاد شهید استان روز یکشنبه 2 دی ماه 1403 میزبان مادرانی بود که در روز مادر دلتنگ عزیزان خود بودند و چیزی جز یک قاب عکس و خاطراتی دور چیزی نمی توانست تسکین دهنده غم دوری و دلتنگی آنها باشد.

برخی از این مادران شهدا اکنون دیگر حتی توان راه رفتن را هم نداشتند و وقتی از حال و هوای آنها و دلتنگی شان سراغ گرفتم با چشمان اشک آلود و بغض فرو خورده روبرو شدم.

برخی مادر شهدا هنوز هم که هنوز است پیکر فرزندانشان را ندیداند و خیلی از آنها دیدار با فرزند خود را به آخرت موکول کرده اند و برخی از آنها هم در آرزوی یک بار دیدن پیکر فرزند خود هنوز نفس می کشند.

دلتنگی ها زیاد است اما سربلندم

شوکت تاجی مادر شهیدان سید رحمان و سید مهدی علوی از دلتنگی ها و غم دوری از فرزندان خود اینچنین گفت: هنوز پس از گذشت سال ها، بی قرار و دلتنگ پسران شهیدم هستم و با درد و دل کردن با عکس های آنها خود را تسکین می دهم.

وی افزود: با وجود دلتنگی های بسیار ، اما دلخوش به این هستم که فرزندانم در مسیر حق شهید شدند؛ سید رحمان 22 ساله بود که شهید شد و سید مهدی هم 12 ساله بود که به جبهه ها رفت و در عملیات کربلای 5 به شهادت رسید.

مادر شهیدان علوی ادامه می دهد: عکس های 2 فرزند شهیدم را روی تختم می گذارم و هر روز آنها را می بینم تا ذره ای از دلتنگی هایم رفع شود.

خانم تاجی افزود: اگر باز هم شرایطی شکل گیرد که اسلام و وطن در خطر افتد برای دفاع از ناموس فرزندان خود را راهی جبهه ها می کردم.

وی از مسوولان خواست ؛ برای اشتغال جوانان اقدامات بیشتری انجام دهند تا جوانان این مرز و بوم بتوانند با استعدادها و توانایی های خود راه شهیدان را ادامه داده و در رشد و اعتلای کشور موثر واقع شوند.

با ذکر خدا بی قراری خود را تسکین می دهم

مدینه مرتضایی مادر شهیده مهتاب حیدری که فرزند پنج ساله خود را در حمله موشکی خوزستان از دست داده است نیز می گوید که هر شب با عکس درد و دل می کند و برای او لالایی می گوید.

وی افزود: بعد از شهادت دخترم، 2 سال بعد از جنگ و در سال 61 با ترک خانه و کاشانه از خوزستان به شهرکرد مهاجرت کردیم و سالها در فراق کودک شهیدم بی قراری می کنم.

این مادر شهید، دوری از کودک شهیدش را ناراحت کننده عنوان کرد و گفت: همیشه به یادش هستم و لحظه ای نیست که از یادش غافل باشم.

وی ذکر خدا را تسکین بخش خود عنوان کرد و گفت: هرگاه دلتنگ می شوم تسبیح دست می گیرم و صلوات می فرستم و با قرآن خواندن خودم را تسکین می دهم.

پسرم از زمان شهادتش آگاه بود

ملوک عالی پور مادر شهید مهدی نیک پور نیز پسر خود را زمانی که 13 ساله بود در جبهه های جنگ از دست می دهد.

وی افزود: مهدی با وجود سن کم اما یک مرد کامل و بسیار با اخلاق بود و زمانی که دور از چشم ما به جبهه جنگ می رود با وجود مخالفت های بسیار فرماده و هم رزمانش به خط مقدم می رود و پس از آنکه در اروند غسل شهادت می کند اندکی بعد آسمانی می شود.

خانم عالی پور افزود: در روز مادر بیش از هر روز دیگری دلتنگ فرزندم می شوم اما یاد خدا مرهمی بر دردهای من است.

از سن 22 سالگی پنج فرزندم را به تنهایی بزرگ کردم

صدیقه مهرابی همسر سید رحمان مرتضوی که در سال 1361 به جبهه رفت و پس از سه ماه به شهادت رسید نیز می گوید که به تنهایی از سن 22 سالگی برای پنج فرزندش هم مادری کرده است و هم نقش پدری را برای آنها ایفا می کند.

وی افزود: هشت سال با همسر شهیدم زندگی کردم و اکنون هر پنج فرزندم به افراد موفقی در جامعه تبدیل شده اند و باعث افتخار من هستند.

حماسه همسران شهید کم از مادران شهید نیست چرا که همسران شهید در سن کم یکه و تنها برای فرزندان خود هم مادر بودند و هم پدر.

خانم قاسمی یکی از این همسران شهید است که هفت ماه از ازدواجش با شهید رحمت الله محمدی نگذشته بود که خبر شهادت همسرش را شنید که شهید رحمت الله محمدی در سال 1359 و اوایل جنگ تحمیلی شهید شد

خدیجه قاسمی به خبرنگار ایرنا گفت: پس از شهادت همسرم و چند سال بعد از شهادت برادرم، خود را وقف نگهداری پدر و مادرم کردم و در طول این سالها هیچگاه از این وضعیت شاکی و ناراضی نبودم.

پروانه ترکی همسر شهید مدافع حرم منصور عباسی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با یاد خدا و توسل به ائمه اطهار(ع) بر سختی های زندگی غلبه می کنیم.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری در مجموع بیش از 2 هزار و 400 شهید گلگون کفن را تقدیم نظام اسلامی کرده است.

بنا بر اعلام بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری، در حال حاضر 980 مادر شهید در استان در قید حیات هستند.

از مادران شهید، 11 نفر دارای سه فرزند شهید و 36 مادر نفر نیز دارای 2 فرزند شهید هستند.

همچنین در استان 558 همسر شهید داریم که در طول این سال ها برای فرزندان خود هم مادری و هم پدری کردند.

نظرات

captcha