اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
استاد سیداحمد مراتب، مناجات خوان، ردیف دان و خواننده آیینی، از نخستین شاگردان تاج اصفهانی بود و به دلیل پشتکار و استعداد سرشاری که از خود نشان داد، لقب «درة التاج» را از استادش گرفت.
به گزارش ایکنا از اصفهان، زنده یاد سیداحمد مراتب، مناجات خوان، ردیف دان و خواننده آیینی اول شهریور 1331 شمسی در اصفهان پا به عرصه وجود گذاشت. پدر و پدربزرگ وی دارای صدای خوش و از خواننده های مذهبی بودند و سیداحمد نیز از ایشان تأثیر پذیرفت و به موسیقی و آواز گرایش پیدا کرد.
او فعالیت هنری خود را با تلاوت قرآن آغاز کرد؛ در 6 سالگی و پس از درخشش در آزمون قرائت قرآن از سوی مدیر مدرسه، عبدالحسین سپهری نژاد تحت تعلیم قرار گرفت و به دلیل استعداد درخشان و خیره کننده ای که از خود نشان داد، ردیف های آوازی را بسیار سریع آموخت. در 8 سالگی به توصیه پدر به محضر محمدرضا شمشیری رفت.
استاد مراتب با تشویق و ترغیب دکتر حسین آذر که از دوستان استاد جلال تاج اصفهانی بود، به محضر تاج راه یافت و در آن زمان 12 سال داشت. از مهر 1343 تا زمان حیات استاد تاج در آذر 1360 شمسی، به مدت 18 سال از ایشان بهره برد و همزمان نیز از استادان بزرگی چون حسن کسایی، جلیل شهناز، حسین یاوری و علی ساغری تجربه اندوخت. در زمینه شعر و ادبیات نیز در محضر بزرگانی چون استاد شکیب اصفهانی، صغیر اصفهانی، مشفقی، جلال الدین همایی و... کسب فیض کرد.
این هنرمند از نخستین شاگردان تاج اصفهانی بود و به دلیل پشتکار و استعداد سرشاری که از خود نشان داد، لقب «درة التاج» را از استادش گرفت.
او نخستین ایرانی بود که بر بام کعبه اذان گفت. ابتدا در سال 1352 در حال طواف، زمانی که پرده حجر اسماعیل باز شده بود، به پشت بام کعبه رفت و در آنجا مناجات حضرت علی(ع)، «لک الحمد یا ذالجود و المجد و العلی» را در دستگاه سه گاه اجرا کرد. سال بعد در مکه، امام موسی صدر که تحت تأثیر صدای مراتب قرار گرفته بود، از او تقاضا کرد بر بام کعبه اذان بگوید و به این ترتیب، در جایگاه نخستین ایرانی بر بام کعبه به افتخار خواندن اذان نائل شد.
در سال 1400 شمسی، ثبت و حفظ استاد سیداحمد مراتب به مثابه «گنجینه زنده بشری در زمینه حفظ و آموزش آواز مذهبی براساس دستگاه های آواز اصیل ایرانی» در فهرست ملی «نادره کاران؛ حاملان میراث فرهنگی ناملموس» وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین سازمان جهانی یونسکو انجام شد.
یادآور می شود، استاد سیداحمد مراتب که شامگاه چهارم آذرماه جاری در سن 72 سالگی و بر اثر سکته قلبی دار فانی را وداع گفته بود، روز گذشته، ششم آذرماه در کنار استادان خود، تاج و حسن کسایی در تکیه سیدالعراقین واقع در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد.
مراسم ترحیم این هنرمند فقید فردا، هشتم آذرماه از ساعت 8:30 تا 11:30 در حسینیه رضوی، واقع در خیابان کمال برگزار می شود.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}