کولیوند: خیلی از احزاب صرفا روی کاغذ فعال هستند

رئیس سابق کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس، تاکید کرد: در کشور ما حدود 250 حزب تشکیل شده است، اما خیلی از این احزاب صرفا روی کاغذ فعال هستند.

محمدجواد کولیوند در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به نقش احزاب در کارآمدسازی نظام سیاسی و اجرایی کشور، بیان کرد: هر حکومتی که به نوعی متکی بر دموکراسی و انتخابات است و رئیس جمهور، مجلس، شوراها و تمامی مجامع در آن حکومت بر اساس رای مردم تشکیل می شود، احزب می توانند نقش موثری را ایفا کرده و در مقابل پاسخگو نیز باشند. منتهی در کشور ما احزاب آنطور که باید نقش آفرین نیستند. در وهله اول قانون در این زمینه مقداری مشکل داشت که بنده خاطرم هست که در مجلس دهم اصلاحاتی را در قانون احزاب انجام دادیم.

خیلی از احزاب در کشور صرفا روی کاغذ وجود دارند

وی اظهار کرد: در کشور ما حدود 250 حزب تشکیل شده است، اما خیلی از این احزاب صرفا روی کاغذ فعال هستند. در ایام انتخابات سر از خاک بیرون آورده و با پایان یافتن تب و تاب انتخابات کنار می روند و تا انتخابات بعدی فعالیت دیگری ندارند. اما تعدادی احزاب در کشور داریم که در طول سال نیز فعال هستند. ما در مجلس دهم با اصلاح قانون، احزاب را به احزاب ملی، احزاب استانی و احزاب شهرستانی تقسیم کردیم.

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بر اساس قانون احزاب ملی، احزابی هستند که حداقل در دو سوم استان های کشور دفتر داشته باشند. احزاب ملی باید فعالیت در سطح ملی داشته باشند و در حدود 18 تا 20 استان دفتر داشته باشند. از ابتدای شکل گیری احزاب، یعنی در نحوه شکل گیری و سپس اختلاف نظرهایی که درون احزاب به وجود می آید و از این اختلاف نظرها احزاب جدیدی تشکیل می شود، می توان گفت احزاب هنوز شکل پایه ای خود را پیدا نکرده اند.

هنوز احزاب در چارچوب واقعی خود پا نگرفته اند

وی تاکید کرد: به عنوان مثال اکنون حزب جمهوری اسلامی یا حزب موتلفه یا احزاب دیگری در حال فعالیت در کشور هستند، اما به نوعی آنطور که باید پا نگرفته اند. در انتخابات نیز شاهد هستیم که مردم خیلی وارد فضای حزبی نمی شوند. معتقد هستم شکل گیری احزاب در چارچوب واقعی خود به معنای حزب سیاسی که بایستد، نیروهای خود را تربیت کند، کرسی در اختیار بگیرد و سپس در مقابل افرادی که به ریاست جمهوری و مجلس داده مسئولیت بپذیرد، نیست.

کولیوند بیان کرد: عملا احزاب صرفا در زمان انتخابات رنگ پیدا می کنند. معتقد هستم که باید قانون اجرا شود. احزاب ملی حتما باید به شکل ملی دفاتر خود را فعال کنند. باید در استان ها دفتر داشته باشند. احزاب باید فعالیت سالیانه داشته و به نوعی کمک حال حکومت باشند. احزاب باید نیروهایی را تربیت کرده و برای آینده آماده شوند. امروز صرفا تعدادی افراد همفکر با اهدافی مشترک در کنار هم قرار می گیرند یا به این اهدف خود می رسند و ادامه می دهند و یا به هدف خود نرسیده و اختلاف پیدا می کنند. از این اختلاف نیز چند حزب دیگر تشکیل می شود؛ این رویه قابل قبول نیست.

انتهای پیام

نظرات

captcha