برگزاری برنامه های هوش مصنوعی به دانشگاه آزاد اسلامی واگذار شده است

ایسنا/اصفهان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد گفت: دبیرخانه کارگروه پژوهش استان اصفهان، برنامه های هوش مصنوعی را به دانشگاه آزاد اسلامی سپرده است که شامل کاربردهای این فناوری در علوم مختلف، کارآفرینی و خلاقیت در هفته پژوهش است.

ایمان صادق خانی در گفت وگو با ایسنا با توجه به رویکرد و برنامه بلند مدت دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد برای تبدیل به دانش شهر ایران در راستای سیاست های کلان داشگاه آزاد اسلامی، اظهار کرد: ارتباط با صنعت و جامعه یکی از اصول مورد توجه این دانشگاه بوده است. به همین منظور، کمیته ای تحت عنوان کمیته عالی صنعت متشکل از کلیه مدیران فعال در حوزه صنعت، فناوری و مراکز تحقیقاتی در این دانشگاه شکل گرفته است که هدف آن تعیین سیاست های دانشگاه در حوزه ارتباط با صنعت و توسعه زیست بوم فناوری است.

وی افزود: برگزاری بازدیدهای هدفمند صنعتی و دعوت از صنعتگران توانمند در کنار مذاکره با سازمان ها، شرکت ها و مؤسسات معتبر فعال در حوزه فناوری و نوآوری از جمله این اقدامات است. در کنار این برنامه ها، برگزاری مسابقه بزرگ دانشجویی داناکاپ در زمینه برنامه نویسی و نرم افزارهای تخصصی و دعوت از شرکت های مطرح در روز رویداد برای کشف استعدادها در کنار اجرای ایده بورسیه تحصیلی دانشجویان این دانشگاه از سمت صنعت، برگزاری رویداد بزرگ صدرا جهت تأمین نیروی کارآموز صنایع و افزایش مهارت دانشجویان در حین تحصیل و برگزاری رویداد استعدادیابی گویندگی نیز در شکل گیری ارتباط با صنعت و جامعه نقش داشته است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد نجف آباد بیان کرد: بر اساس تأکید استاندار اصفهان مبنی بر توجه ویژه به سه رویکرد اصلی هوش مصنوعی، گردشگری و انرژی های تجدیدپذیر، دبیرخانه کارگروه پژوهش مسئولیت برگزاری برنامه های حوزه هوش مصنوعی را به دانشگاه آزاد اسلامی واگذار کرد.

صادق خانی ادامه داد: در همین راستا، برنامه های متنوعی در زمینه معرفی و کاربرد هوش مصنوعی در علوم مهندسی، علوم انسانی، صنعت، کارآفرینی و خلاقیت، علوم پزشکی و مهندسی ژنتیک به عنوان برنامه های اصلی هفته پژوهش و فناوری این دانشگاه تدارک دیده شده است. در کنار این موارد، برنامه های جانبی دیگری نیز در حوزه های علوم مهندسی، پزشکی، هنر و معماری و شهرسازی، حقوق و مهارت و کارآفرینی نیز در نظر گرفته شده است. به علاوه برای ترغیب دانشجویان به سمت کارآفرینی و افزایش امید در ایشان، یک همایش بزرگ با حضور یکی از کارآفرینان مطرح کشور در این هفته تدارک دیده شده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد ادامه داد: در سال های اخیر توجه ویژه ای به توسعه زیست بوم فناوری در این دانشگاه شده است. توسعه مرکز رشد تجهیزات پزشکی با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از فرصت های پیش روی دانشجویان و اعضای هیئت علمی جهت کسب حمایت و راه اندازی کسب و کارهای نوپا مبتنی بر دانش در دانشگاه است. در کنار این مرکز، سرای نوآوری صنعت ساخت طلا و جواهرات در این دانشگاه راه اندازی شده است تا بتواند بطور تخصصی از کسب و کارهای این حوزه حمایت کند. در این جهت، برنامه راه اندازی خط تولید جواهرات از مرحله طراحی، ساخت تا فروش با برند دانشگاه توسط دانشکده هنر، معماری و شهرسازی در حال اجرا است.

صادق خانی خاطرنشان کرد: با توجه به اخذ مجوز پردیس پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تابستان امسال، فرصت بسیار مناسبی برای شرکت های متشکل از دانشجویان و اعضای هیئت علمی، همچنین شرکت های دانش بنیان برای توسعه چرخه زیست بوم فناوری این دانشگاه فراهم شده است. از این رو یکی از برنامه های بسیار مهم و با اولویت این دانشگاه به عنوان اولین پارک علم و فناوری خصوصی کشور برنامه ریزی توسعه فیزیکی این پردیس است.

وی افزود: تأسیس کارخانه و مرکز نوآوری با مأموریت مشخص نیز از دیگر برنامه های در حال اجرا است. در کنار این موارد، کنسرسیوم هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی نیز که در این دانشگاه مستقر شده است، به عنوان هماهنگ کننده و سیاست گذار حوزه هوض مصنوعی این دانشگاه در ارتباط با صنایع و انجام پروژه های مرتبط با هوش مصنوعی در کشور فعالیت می کند. در نهایت، یکی دیگر از اولویت های در دست اجرای این دانشگاه، توسعه همکاری با شرکت های مطرح فعال در حوزه های سلامت و مهندسی جهت بهره گیری از هوش مصنوعی است تا بتوانیم با توسعه این دانش به روز، سهم مهمی در نقش آفرینی کشور ایران در این حوزه کاربردی داشته باشیم.

وی گفت: در حال حاضر بر اساس قراردادی که ما بین دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد و صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی سرمایه گذاری خطرپذیر شرکتی فولاد مبارکه اصفهان منعقد شده است، پایان نامه های تحصیلات تکمیلی این دانشگاه مورد حمایت این شرکت قرار گرفته اند، همچنین امکان اخذ پژوهانه از صنایع نظامی نیز در این دانشگاه هم برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و هم برای دانشجویان مقطع کارشناسی فراهم و اجرا شده است. در کنار این موارد، امکان تعریف طرح پژوهشی، همچنین مشارکت در انجام پروژه های اخذ شده در قالب دستیار پژوهشی با بهره گیری از ظرفیت های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی فراهم است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد تصریح کرد: برای نزدیکی بیشتر پژوهش های انجام گرفته در دانشگاه به نیازهای جامعه، دو مسیر اصلی در این دانشگاه دنبال می شود. مسیر اول جذب پژوهانه های صنعتی برای تعریف پروژه های دانشجویان در راستای کلان روندهای صنایع و شرکت ها است. در مسیر دوم، با توجه به استقرار نماینده صنایع و شرکت های معتبر در پردیس پارک علم و فناوری دانشگاه و برگزاری جلسات هدفمند متعدد با صنایع دیگر، کمیته عالی صنعت دانشگاه مسئولیت برقراری ارتباط با ایشان جهت اخذ طرح ها و پروژه های مورد نیاز جامعه و انجام آن با همکاری اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی را بر عهده دارد. در کنار این موارد، کلیه پایان نامه ها و رساله های تحصیلات تکمیلی پس از انجام جلسه دفاع، توسط افراد متخصص مورد بررسی قرار گرفته و با توجه به محتوا و کیفیت پژوهش صورت گرفته، به صنایع مختلف یا به مراکز فناوری و نوآوری دانشگاه جهت راه اندازی کسب و کار معرفی می شوند.

انتهای پیام

نظرات

captcha