اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
تربت حیدریه- وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: مرمت و بهسازی فضای داخل مجموعه تاریخی قطب الدین حیدر باید انجام شود.
به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا صالحی امیری عصر شنبه در پایان بازدید از ظرفیت های گردشگری و تربت حیدریه در جمع خبرنگاران؛ اظهار کرد: اصلی ترین بنای میراث تاریخی تربت حیدریه، قطعاً مجموعه فرهنگی تاریخی قطب الدین حیدر است که با مرمت و احیای بافت قدیم، که متعلق به دوران صفویه و قاجاریه است، باید ثبت جهانی شود.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: باید هیئتی از باستان شناسان پژوهشکده تهران بیایند و مکتوب صورت جلسه کنند که چه اقداماتی انجام شود؛ در عین حال، بعد از مطالعه دقیق و نظر کارشناسان، سه اقدام اساسی انجام می شود.
وی اضافه کرد: در مرحله نخست، مرمت و بهسازی فضای داخل مجموعه تاریخی باید انجام شود و در ادامه نیز بنای قدیم که حداقل به دوران قاجاریه و صفویه برمی گردد، باید احیا شود.
صالحی امیری گفت: در مرحله آخر باید به دنبال ثبت جهانی باشید، چراکه این بنا متعلق به چهار دوره تاریخی است و در سال 1310 ثبت ملی شده و اگر در یونسکو ثبت شود، هویت تربت حیدریه را تغییر خواهد داد و این بزرگ ترین اتفاق برای این شهر است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در عین حال، یکی از مقاصدی که گردشگران به آنجا می روند، مکان هایی است که در یونسکو ثبت شده اند؛ لذا دست اندرکاران باید بر اساس تقویم نهایی، کار را به پیش ببرید و حتماً یک گروه بر نحوه مرمت آن نیز نظر بدهند.
وی گفت: در خصوص بافت تاریخی، بعد از بازدید هفته آینده کارشناسان، بر اساس ضوابط میراث فرهنگی، مطالبات در صورت جلسه ای تنظیم و به وزارتخانه ارسال خواهد شد، در عین حال، احیای بافت تاریخی مهم است و باید بر اساس مطالعه انجام شود.
صالحی امیری خطاب به مدیریت شهری تربت حیدربه با تأکید بر اینکه به بافت تاریخی این شهر تا تصویب طرح نهایی دست نزنید، گفت: ابتدا محدوده بافت تاریخی را مشخص کنید تا در شورای عالی وزارت میراث تصویب و سپس به تصویب شورای عالی مسکن و شهرسازی برسد. در ادامه، با تهیه طرح جامع و تصویب در شورای عالی حریم وزارتخانه و مسکن و شهرسازی، بر اساس مطالعه مشاوران، برآورد هزینه شود.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: بر اساس طرح مصوب، به احیای بافت تاریخی در حوزه زیرساخت ها کمک می کنیم؛ البته بنا را باید مالکین یا بخش خصوصی با هر کاربری که مد نظرشان هست، احیا کنند، اما با هرگونه تغییر بعد از احیا، مخالفت خواهیم کرد.
وی افزود: برای مرمت حمام حاجی رئیس، باید مشکلات حقوقی آن تعیین تکلیف شود، چرا که میراث فرهنگی نمی تواند بازسازی کند و بعد آن را به شهرداری یا نهاد دیگری تحویل دهد.
صالحی امیری گفت: با توجه به ظرفیت های موجود در تربت حیدریه و عبور سالانه میلیون ها زائر و مسافر از این خطه، اما متأسفانه هتلینگ و نداشتن یک هتل در این شهر مانع ماندگاری گردشگر و مسافر شده است.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: هر شهرستانی باید به لحاظ مسافر ظرفیت هتلینگ داشته باشد، لذا شهرهایی که هتل و اقامت گاه ندارند نمی توانند ادعا کنند که محل جذب گردشگر هستند، در عین حال با این امکانات، نمی توان برای جذب گردشگر تلاش کرد.
وی گفت: میراث فرهنگی حاضر است با مشارکت شهرداری روی خانه های تاریخی سرمایه گذاری کند تا هتل بوتیک در تربت حیدریه راه اندازی شود.
صالحی امیری اظهار کرد: شورای شهر سه مکان خوب برای هتلینگ مشخص و مجوزهای لازم را اخذ و ما هم به تحقق این مهم کمک کنیم.
{{name}}
{{content}}