اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
یاسر نژادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: نقش آلودگی محیط زیست در کاهش جمعیت یکی از موضوعات حساس و پراهمیت در کشور بوده که نیازمند بررسی دقیق علمی و اجتماعی و تغییر رویه حاکمیتی در آن است.
یاسر نژادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: نقش آلودگی محیط زیست در کاهش جمعیت یکی از موضوعات حساس و پراهمیت در کشور بوده که نیازمند بررسی دقیق علمی و اجتماعی و تغییر رویه حاکمیتی در آن است.
وی اظهار داشت: ایران به عنوان یکی از کشورهای در حال توسعه، در دهه های اخیر با چالش های زیست محیطی متعددی مواجه بوده و رشد بی رویه شهرنشینی، صنعتی شدن سریع، افزایش مصرف سوخت های فسیلی و تخریب منابع طبیعی، بحران مدیریت، از جمله عواملی هستند که به آلودگی محیط زیست دامن زده اند.
نژادی تصریح کرد: با توجه به افزایش آمار مرگ ومیر ناشی از آلودگی هوا و مشکلات اقتصادی ناشی از بحران های محیطی، نیازمند تغییرات اساسی در سیاست گذاری ها و راه حل های اجرایی برای مقابله با این تهدیدها هستیم.
تاثیر آلودگی هوا بر کاهش نرخ باروری
وی با بیان اینکه تحقیقات نشان داده آلودگی هوا می تواند باعث کاهش کیفیت اسپرم، اختلالات هورمونی در زنان و کاهش نرخ باروری شود، ادامه داد: بیماری های تنفسی، قلبی و عروقی که ناشی از آلودگی هوا هستند، به کاهش سلامت عمومی و در نهایت به کاهش امید به زندگی منجر می شوند.
دبیر کارگروه ملی وفاق توانمندسازی و هم افزایی وزارت بهداشت تصریح کرد: استفاده بی رویه از کودها و سموم شیمیایی باعث آلودگی خاک شده و محصولات غذایی آلوده می تواند بر سلامت نسل های آینده تاثیر منفی بگذارد و تخریب زمین های زراعی باعث کاهش منابع غذایی و افزایش ناامنی غذایی شده که بر تصمیم گیری خانواده ها برای فرزندآوری موثر است.
هزینه های درمان بیماری های ناشی از آلودگی، افزایش فشار اقتصادی و در نتیجه کاهش تمایل به گسترش خانواده را به دنبال دارد.
نژادی با اشاره به اینکه زندگی در محیط های آلوده منجر به استرس های روانی و جسمی می شود که می تواند بر تصمیم گیری خانواده ها برای بچه دار شدن تاثیر بگذارد، گفت: هزینه های درمان بیماری های ناشی از آلودگی، افزایش فشار اقتصادی و در نتیجه کاهش تمایل به گسترش خانواده را به دنبال دارد.
وی با ارایه راهکارهایی برای کاهش تاثیر آلودگی محیط زیست بر جمعیت، اظهار داشت: سیاست گذاری زیست محیطی، تصویب قوانین سخت گیرانه برای کاهش آلودگی صنایع و خودروها، توسعه انرژی های تجدیدپذیر، آموزش و آگاهی عمومی، افزایش آگاهی مردم در مورد اثرات مخرب آلودگی و راهکارهای مقابله با آن، بهبود سیستم های مدیریت پسماند، فاضلاب و تصفیه آب و ارتقای سلامت عمومی با توسعه خدمات بهداشتی در مناطق محروم برای ارتقای سلامت مردم به دور از آلاینده ها ضروری است.
نژادی تاکید کرد: مقابله با این بحران نیازمند اقدامات جدی در سطوح فردی، اجتماعی و دولتی است و تنها از طریق برنامه ریزی دقیق و پایدار می توان از تأثیرات مخرب این پدیده بر جامعه ایرانی کاست و شرایط بهتری برای نسل های آینده فراهم کرد همچنین با توجه به بحرانی شدن آن در این روزها نگاه ویژه حاکمیتی را نیز می طلبد.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، تعداد مرگ ومیرهای سالانه در ایران که به آلودگی هوا مرتبط هستند، حدود 50 هزار نفر تخمین زده می شود. از این میان، شهر تهران به تنهایی حدود 7 هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در سال دارد. این آمار شامل بیماری هایی مانند سکته های قلبی و مغزی، سرطان ها و بیماری های تنفسی است که ارتباط مستقیمی با آلودگی هوا دارند.
{{name}}
{{content}}