اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
سومین سردیس از کبر رادی ـ نمایشنامه نویس فقید ایرانی ـ در مجاورت تماشاخانه سنگلج نصب شد.
به گزارش ایسنا، تاکنون دو سردیس دیگر از اکبر رادی که در کنار بهرام بیضایی و غلامحسین ساعدی، به عنوان ستون های نمایشنامه نویسی معاصر ایران به شمار می رود در تهران رونمایی شده است و عصر امروز، شنبه 10 آذر نیز روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی خبر داد که سردیس دیگری از این هنرمند در مجاورت تماشاخانه سنگلج نصب شده است.
این سردیس توسط توسط محمود پورنصری نژاد و از جنس بتن گلاسه ساخته شده است.
تماشاخانه سنگلج با نام پیشین 25 شهریور از جمله تماشاخانه های قدیمی تهران است که در خیابان بهشت قرار گرفته است.
این تماشاخانه که با اجرای آثار ایرانی و ملی شناخته می شود، طی دهه های پی در پی میزبان اجرای آثار متعددی به قلم مرحوم اکبر رادی بوده است. اجرای «از پشت شیشه ها» به کارگردانی رکن الدین خسروی در سال 1347 سر آغاز اجرای نمایشنامه های اکبر رادی در تماشاخانه سنگلج بوده و پس از آن «استحاله» به کارگردانی خلیل موحد دیلمقانی در سال 1348، «ارثیه ایرانی» به کارگردانی خلیل موحد دیلمقانی در سال 1349، «افول» به کارگردانی علی نصیریان در سال 1349، «لبخند باشکوه آقای گیل» به کارگردانی رکن الدین خسروی در سال 1353 حضور قدرتمند این درام نویس بزرگ کشور را در تاریخ اجراهای تماشاخانه سنگلج نشان می دهد.
تندیس دیگری که در فرهنگسرای بهمن رونمایی شده بوداز سال 1388 تاکنون نیز کارگردانان بسیاری آثار این نویسنده را در تماشاخانه سنگلج روی صحنه برده اند که اجرای «از پشت شیشه ها» کار مصطفی عبداللهی، «ملودی شهر بارانی» کار علیرضا پارسی در سی و چهارمین دوره جشنواره تئاتر فجر، «در مه بخوان» کار مسعود طیبی در سال 1396، «آهسته با گل سرخ» کار هادی مرزبان در سال 1397، «لبخند باشکوه آقای گیل» کار میکائیل شهرستانی در سال 1399، «پایین گذر سقاخانه» کار رضا بهرامی در سال 1401، «شب روی سنگفرش خیس» کار میکائیل شهرستانی در سال 1402 از آن جمله اند.
لازم به یادآوری است که پیش از این دو سردیس دیگر از رادی در تهران ساخته شده است. ساخت نخستین سردیس از این نویسنده به سال 1387 و نخستین سالگرد درگذشت رادی برمی گردد که این سردیس در آن مقطع با مشورت حسین خسروجردی ساخته و در فرهنگسرای بهمن نصب شد. این سردیس بعد از مدتی به بلوار کشاورز که خانه رادی در یکی از خیابان های منتهی به آن قرار گرفته، منتقل شد.
به جز این، سردیس دیگری نیز از رادی در دانشکده هنرهای زیبا (که این هنرمند در آن تدریس می کرد،) نصب شده است.
سردیس رادی در رشتبهار سال 96 نیز سردیس دیگری از رادی در شهر رشت که زادگاه این نمایشنامه نویس است، نصب شد و عصر امروز تازه ترین سردیس این هنرمند از سوی سازمان زیباسازی شهرداری تهران در پیاده راه مجاور تماشاخانه سنگلج نصب شد.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}