پوتین: اعتقاد غرب به مصونیت، عواقب فاجعه باری دارد

رئیس جمهور روسیه در سخنرانی در باشگاه «والدای» درباره عدم تضمین غرب در استفاده از سلاح هسته ای، تلاش برای تحمیل شکست استراتژیک بر روسیه و حذف آن از سیستم اقتصادی و سیاسی جهان، هدف آمریکا در جنگ اوکراین و خطر وجود بلوک های نظامی در شرق آسیا، صحبت کرد.

خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، شب گذشته در نشست عمومی باشگاه مباحثات بین المللی «والدای» به این واقعیت اشاره کرد که هدف ایالات متحده وارد کردن شکست استراتژیک بر روسیه است. وی گفت: «ایالات متحده و اقمار آن، هدف خود را شکست استراتژیک روسیه قرار داده اند. آنها اگر نتوانند این کشور را نابود کنند، قصد دارند نقش آن را به سطحی ناچیز کاهش دهند.»

پوتین با اشاره به اینکه روسیه هرگز از گفتگو با غرب در زمینه ثبات استراتژیک سر باز نزده است، تاکید کرد که طرف روسی اکنون نیز آمادگی دارد تا در زمینه ثبات استراتژیک وارد گفتگو شود.  او افزود: «تازگی ها ادعا می شود که ناتو یک ائتلاف نظامی-سیاسی نیست، بلکه قبل از هر چیز، یک ائتلاف سیاسی و سپس نظامی است. اما ما می بینیم که این چنین نیست. در واقع، ایالات متحده به طور هدفمند، و یا شاید هم بدون هدف، البته من فکر می کنم هدفمند، وجه نظامی ناتو را در رأس اولویت ها قرار داده و همه آن ها اعلام کرده اند که قصد دارند شکست استراتژیکی بر ما تحمیل کنند.»

پوتین همچنین اعلام کرد که روسیه بر روی پیشنهادهای مطرح شده توسط دولت جدید آمریکا در زمینه ثبات استراتژیک نظارت خواهد کرد.

وجود پیشرفت های جدید روسیه در حوزه تسلیحات هسته ای

ولادیمیر پوتین تاکید کرد که روسیه در حوزه تسلیحات هسته ای پیشرفت های جدیدی داشته و این موفقیت ها به صورت مستمر در حال ظهور هستند.  او گفت: «پیشرفت های جدیدی وجود دارد؛ به طور مداوم موارد جدیدی هم مطرح می شود. همین دیروز با یکی از مدیران یکی از بزرگترین شرکت های ما صحبت می کردم که او از ایده های خود در این زمینه گزارش داد، اما در حال حاضر صحبت درباره این موضوع زود است.»

پوتین اضافه کرد که روسیه به مرحله ای رسیده که می تواند طرح هایی که پنج سال پیش به آن ها اشاره کرده بود را به کار گیرد؛ اکنون آزمایش های این نوع تسلیحات به پایان نزدیک می شود. وی تأکید کرد که روسیه به عنوان کشوری با تسلیحات هسته ای مدرن و به تعداد فراوان، مسئولیت کامل خود را در برابر جهان درک می کند و آماده است برای ثبات استراتژیک گفتگو کند، مشروط بر اینکه طرف مقابل صادق باشد.

پوتین: غرب تضمینی نداده که از سلاح هسته ای استفاده نکند

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اعلام کرد که در غرب هیچکس تضمینی نداده است که در صورت افزایش تهدیدات و فروپاشی نهایی اصول حقوقی و اخلاقی، از سلاح هسته ای استفاده نکند. وی با اشاره به افزایش خطر بروز درگیری های بین المللی مدرن، تأکید کرد که در جهان سلاح هایی وجود دارند که قادر به نابودی کل بشریت هستند. این تسلیحات به طور مداوم پیشرفت می کنند و در دسترس کشورهای بیشتری قرار می گیرند.

پوتین به «ماجراجویی فراتر از حد» سیاستمداران غربی اشاره کرد که با وجود زرادخانه بزرگ سلاح های هسته ای در اختیار روسیه، به دنبال وارد کردن شکست استراتژیک به آن هستند. او هشدار داد که این اعتقاد به مصونیت خود، می تواند به فاجعه ای جهانی منجر شود و تأکید کرد که تلاش های رهبران غربی برای حفظ قدرت مطلق خود، به شکست های بیشتر می انجامد.

رئیس جمهور افزود: «در سیاست ایالات متحده و متحدانش در سال های اخیر، رویکردی نمایان است که به نظر می رسد این اصل را دنبال می کند که ""اگر برای من نیست، برای هیچ کس نباشد". این فرمول بسیار خطرناک است، زیرا هم ما و هم بسیاری از کشورهای جهان چنین ضرب المثلی داریم: "هر چه بکارید، همان را درو خواهید کرد."»

پوتین: روسیه روابط با آمریکا را خراب نکرده است

رئیس جمهور روسیه یادآور شد که این کشور روابط خود با ایالات متحده را تخریب نکرده و هیچ محدودیتی وضع نکرده است.  وی اشاره کرد که مسکو برای بازسازی روابط با واشنگتن باز است، اما تأکید کرد که این ابتکار باید از سوی آمریکا باشد، زیرا ایالات متحده بود که این روابط را تخریب کرد.

پوتین افزود: «ما برای این (بازسازی روابط با ایالات متحده) آمادگی داریم، اما بخش عمده ای از مسئولیت بر عهده ایالات متحده است، زیرا ما این روابط را تخریب نکردیم و علیه آن ها هیچ محدودیت یا تحریمی اعمال نکردیم.»

رئیس جمهور همچنین تاکید کرد که روسیه هیچ گاه موجب تحریک درگیری نظامی در مناطق هم جوار ایالات متحده نشده است. او افزود: «ما هرگز چنین کاری نکرده ایم. مشخص نیست چرا ایالات متحده این کار را برای خود مجاز می داند. امیدوارم که در نهایت به این نتیجه برسند که بهتر است از این کارها دوری کنند اگر به دنبال جلوگیری از وقوع درگیری های جهانی هستند.»

علاوه بر این، پوتین اشاره کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، در طول کارزار انتخاباتی خود به چنین دیدگاهی اشاره کرده بود و به همین دلیل، پوتین انتظار ندارد که رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد اتحاد علیه چین را مطرح کند. وی افزود: «روسیه با هیچ کشوری علیه هیچ طرفی متحد نمی شود، به ویژه این رویکرد در مورد چین غیرواقعی است. با چین، ما به سطح بی سابقه ای از اعتماد، همکاری و دوستی دست یافته ایم.»

اشاره پوتین به روابط عادی خود با بایدن، ماکرون و شولتس

ولادیمیر پوتین، در سخنان خود یادآور شد که پیش از این روابط عادی با جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، امانوئل ماکرون، رهبر فرانسه، و اولاف شولتس، صدراعظم آلمان داشته است. وی گفت: «من با ماکرون روابط بدی نداشتم و با شولتس هم بطور مرتب صحبت میکردیم... همچنین با بایدن هم در رابطه عادی بودم.»

پوتین یادآوری کرد که با بایدن در سوئیس دیدار و چندین بار نیز از طریق تلفن صحبت کرده است. او همچنین اشاره کرد که با دونالد ترامپ نیز روابط خوبی داشته است.

پوتین: روسیه از مسیر خود منحرف نخواهد شد

رئیس جمهور روسیه تاکید کرد که این کشور در مسیر خود پیش می رود و از آن منحرف نخواهد شد، البته برای همگرایی و همکاری با سایر کشورها نیز آمادگی دارد. به گفته وی، روسیه نمی تواند در وضعیت تابع یا نیمه تابع قرار بگیرد. همچنین افزود که نمی خواهد روسیه به مسیری که پیش از سال 2022 طی می کرد، بازگردد، زیرا در آن زمان تلاش می شد این کشور را مطیع سازند.

پوتین  ادامه داد: «مردم روسیه درک کردند که دشمنان ژئوپلیتیک ما چه هدفی در مورد آن دارند، و این موجب اتحاد بی سابقه جامعه شده است.» او همچنین تأکید کرد که هر شهروند روسیه، بدون توجه به ملیت، می تواند خود را «روسی» بنامد.

پوتین: آمریکا از طریق اوکراین نقش جهانی خود را تقویت می کند

پوتین همچنین اشاره کرد که درگیری در اوکراین به ایالات متحده کمک کرده است تا نقش پیشروی خود را در جهان تقویت کند. او  گفت: «این درگیری، که متأسفانه ما نیز در آن دخیل هستیم، به ایالات متحده کمک کرده تا نقش پیشرو خود را تقویت کند.»

وی به وابستگی کشورهای اروپایی به واشنگتن اشاره کرد و گفت که این وابستگی در نهایت به تضعیف نفوذ آن ها منجر خواهد شد. کشورهای اروپایی که عضو ناتو هستند، اغلب به زیان منافع خود و به سود سیاست ها و اقتصاد آمریکا عمل می کنند.

روسیه مرزهای اوکراین پس از فروپاشی شوروی را به رسمیت شناخت

رئیس جمهور روسیه یادآور شد که این کشور همیشه مرزهای اوکراین را طبق توافقات پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به رسمیت شناخته است و افزود: «اگر طبق منشور سازمان ملل هر ملتی حق تعیین سرنوشت دارد، پس مردم کریمه و دونباس نیز از این حق برخوردارند.»

علاوه بر این، پوتین  اشاره کرد که روسیه از کسانی در اوکراین حمایت می کند که با کودتای دولتی در این کشور موافق نیستند. او تأکید کرد که روسیه هیچ گونه مداخله یا تهاجمی را در اوکراین آغاز نکرده و در مقابل در تلاش است تا این درگیری را پایان دهد. وی افزود: «ما مصمم هستیم که شرایطی برای حل وفصل بلندمدت ایجاد کنیم تا اوکراین سرانجام به یک کشور مستقل و دارای حاکمیت تبدیل شود و به عنوان ابزاری در دست کشورهای دیگر مورد استفاده قرار نگیرد.»

اشاره به تلفات سنگین نیروهای اوکراینی در منطقه کورسک

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اعلام کرد که تلفات نیروهای اوکراینی در منطقه کورسک از 30 هزار نفر فراتر رفته است. او اظهار داشت: «ببینید در خط تماس نبرد در دونباس چه اتفاقی می افتد. یا مثلاً در منطقه کورسک که آن ها وارد آنجا شده اند. تلفات اوکراینی ها بسیار زیاد است.»

پوتین توضیح داد که در سه ماه نبرد، ارتش اوکراین در این منطقه بیشتر از کل سال گذشته تلفات داشته و بیش از 30 هزار  نیروی نظامی خود را از دست داده است. به نیروهای مسلح اوکراین از آن سوی اقیانوس دستور داده شده تا هر قیمتی که شده در منطقه کورسک باقی بمانند، حتی با چنین تلفات سنگینی تا زمان پایان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا. این برخورد یک تراژدی برای مردم و ارتش اوکراین است.

او ادامه داد: «به آنها دستور داده شده که به هر قیمتی تا انتخابات ایستادگی کنند تا نشان دهند که تلاش های دولت دموکرات در آمریکا و دموکرات ها در جهت اوکراین بی فایده نبوده است.» همچنین، پوتین اشاره کرد که تصمیم برای حمله نیروهای اوکراینی به منطقه کورسک روسیه تنها به دلایل سیاسی گرفته شده و از لحاظ نظامی ارزشی نداشت.

 روسیه هرگز آغازگر استفاده از توان نظامی نبوده است

ولادیمیر پوتین تاکید کرد که روسیه هرگز آغازگر استفاده از زور و توان نظامی نبوده و فقط در مواقع ضروری برای دفاع از کشور اقدامات لازم را انجام می دهد.  او گفت: «کشور ما هرگز آغازگر استفاده از زور نبوده و نیست - ما فقط زمانی به آن متوسل می شویم که طرف مقابل رفتار پرخاشگرانه نشان می دهد و هیچ استدلالی را نمی پذیرد.»

پوتین تأکید کرد که روسیه همیشه برای دستیابی به اهداف خود تلاش خواهد کرد و در حال حاضر برای آزادی، حقوق و حاکمیت خود می جنگد. وی افزود: «مسلماً فشار بر روسیه بی فایده است، اما این کشور همیشه آماده مذاکره با در نظر گرفتن منافع متقابل خواهد بود.

رئیس جمهور روسیه همچنین اشاره کرد که غرب از اوکراین به عنوان ابزاری برای مبارزه با روس ها استفاده می کند. به گفته وی، مردم اوکراین به عنوان گوشت دم توپ استفاده شده و به طور بی رحمانه علیه روس ها تحریک می شوند، در حالی که کشورهای غربی ادعا می کنند که کی یف انتخاب اروپایی کرده است. پوتین تأکید کرد که برخلاف اوکراین، روسیه از خود و شهروندانش محافظت خواهد کرد و هیچ کس نمی تواند در این مورد ادعایی داشته باشد.

پوتین: لیبرالیسم غربی به عدم تحمل و پرخاشگری تبدیل شده است

پوتین ابراز عقیده کرد که لیبرالیسم غربی به نهایت عدم تحمل و پرخاشگری رسیده است. او بیان کرد که امروزه دموکراسی بیشتر به عنوان «قدرت اقلیت» تعبیر می شود و آن را قربانی می کنند، در مقابل آزادی های نامشخص و انتزاعی قرار می دهند. در نتیجه، روشهای دموکراتیک، انتخابات، نظر اکثریت، آزادی بیان و بی طرفی رسانه ها نادیده گرفته می شوند.

پوتین گفت: «تهدید اصلی، تحمیل ایدئولوژی های توتالیتر به عنوان هنجار است که نمونه آن را در لیبرالیسم غربی امروز می بینیم، که به نهایت عدم تحمل و پرخاشگری در برابر هرگونه جایگزینی رسیده است.»

او اضافه کرد که ساختارهای قدیمی جهان در حال از بین رفتن است و نبردی جدی برای شکل گیری نظام جدید در جریان است. پوتین بیان کرد که ساختار جدیدی از جهان که بر اساس احترام متقابل به فرهنگ ها و تمدن ها و بدون اجبار و استفاده از زور شکل گیرد، ممکن است باعث توسعه و حل تضادها شود. وی هشدار داد که آلترناتیو این می تواند فروپاشی جهان به بی نظمی خشونت آمیز و شکاف های داخلی و مناقشات خارجی باشد.

پوتین ناتو را «یک پدیده تاریخ گذشته» نامید

پوتین ناتو را تنها ائتلاف نظامی باقی مانده در جهان و یک «پدیده تاریخ گذشته» دانست. وی گفت: «ما بارها درباره نقش مخرب ناتو صحبت کرده ایم، به ویژه پس از فروپاشی شوروی و پیمان ورشو، زمانی که به نظر می رسید این ائتلاف دلیل رسمی و اعلام شده برای وجود خود را از دست داده است.»

رئیس جمهور روسیه گفت که ناتو تنها بلوک نظامی است که به دنبال گسترش نفوذ خود، قوانین بین المللی و اصول خود را نقض می کند. او اضافه کرد که ایالات متحده می دانست که این ائتلاف دیگر در دنیای مدرن کاربردی ندارد، اما همچنان برای آن ها به عنوان ابزاری برای کنترل و گسترش منطقه نفوذ خود اهمیت دارد.

 آمریکا در حال ایجاد بلوک های نظامی-سیاسی در شرق آسیا است

ولادیمیر پوتین همچنین اعلام کرد که ایالات متحده در حال ایجاد بلوک هایی در شرق آسیا است و اکنون ناتو نیز به طور رسمی در این منطقه وارد شده است. وی توضیح داد: «در مورد وضعیت شرق آسیا به طور کلی، باید در نظر داشت آیا چین در حال ایجاد بلوک هایی در آنجا است؟ خیر. این ایالات متحده است که در حال ایجاد بلوک هاست؛ یک بلوک، دو بلوک، سه بلوک، و اکنون ناتو به طور رسمی به این منطقه وارد شده و فعالیت دارد.»

پوتین اضافه کرد که وقتی بلوک های بسته نظامی-سیاسی تحت هدایت آشکار یک کشور ایجاد می شوند، نتیجه ای مثبت به دنبال ندارد. او گفت: «هیچ چیز خوبی رخ نمی دهد وقتی بلوک های نظامی-سیاسی بسته تحت هدایت آشکار یک کشور ایجاد می شوند. سایر کشورها عموماً به نفع آن کشور عمل می کنند که بلوک ها را ایجاد می کند. کسانی که به راحتی با این وضعیت موافقت می کنند، باید به عواقب آن فکر کنند.»

وی تاکید کرد که چین نقشی در بی ثباتی اوضاع در منطقه خاورمیانه ندارد و این ناتو است که به این منطقه وارد شده و آن را بی ثبات می کند. پوتین تأکید کرد که روسیه سیاست چین در این منطقه را تهاجمی نمی داند، بلکه برعکس، آن را بسیار محتاطانه می بیند.

رئیس جمهور روسیه هشدار داد که برخی کشورها با اقدامات خود ممکن است در تایوان بحران ایجاد کرده و آن را به وضعیتی مشابه اوکراین تبدیل کنند. او افزود که موضع روسیه نسبت به رزمایش های نظامی در منطقه آسیا این است که این رزمایش ها را تنها در پاسخ به اقدامات مشابه ایالات متحده آغاز کرده است.

روابط روسیه و چین در بالاترین سطح اعتماد قرار دارد

ولادیمیر پوتین همچنین یادآور شد که روابط روسیه و چین در بالاترین سطح اعتماد در تاریخ معاصر قرار دارد. او افزود: «سطح اعتماد بین روسیه و چین در بالاترین نقطه تاریخ معاصر است و این روابط دوستانه با رئیس جمهور چین پایه ای خوب برای توسعه روابط میان دو کشور است.»

او اشاره کرد که حجم تجارت بین دو کشور به حدی است که روسیه را در رتبه چهارم از فهرست شرکای تجاری اصلی چین قرار داده است و افزود که همکاری روسیه با چین علیه هیچ کشوری نیست. به عقیده او، اگر ایالات متحده سیاست مهار دوگانه در برابر روسیه و چین را به سیاست همکاری سه جانبه تغییر دهد، همه طرف ها از این تغییر بهره مند خواهند شد.

تأکید لاوروف بر سطح بی سابقه روابط روسیه و چین ابراز اطمینان پوتین از تقویت روابط روسیه و چین

آمادگی روسیه برای افزایش صادرات نفت و گاز به هند 

رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که این کشور آماده است تا صادرات نفت و گاز به هند را افزایش دهد. ولادیمیر پوتین توضیح داد: «ما در تمامی زمینه ها با هند روابط خود را توسعه می دهیم. این شامل بخش اقتصادی است که با سرعت خوبی در حال پیشرفت است و به ویژه در زمینه انرژی. ما آماده ایم که علاوه بر صادرات نفت، که به طرز قابل توجهی افزایش یافته، صادرات گاز طبیعی مایع را نیز به بازار هند ارائه دهیم.»

پوتین با اشاره به این موضوع که حجم تجارت بین دو کشور به 60 میلیارد دلار نزدیک شده، تاکید کرد که همکاری های اقتصادی بین روسیه و هند در حال افزایش است. وی همچنین افزود که هند از جمله کشورهایی است که با سرعت زیادی در حال پیشرفت است.

رئیس جمهور روسیه هند را شریک طبیعی و متحد دیرینه کشور خود نامید و به روابط ویژه ای که با مردم هند دارد اشاره کرد. او گفت: «فکر می کنم برای همه مشخص است که اتحاد جماهیر شوروی و روسیه چه نقشی در استقلال هند ایفا کرده و چگونه از مردم هند حمایت کرده است.»

پوتین: در جهانی چندقطبی نباید هیچ کشوری مورد ظلم قرار گیرد

پوتین تأکید کرد که در جهانی چندقطبی که در حال شکل گیری است، نباید هیچ کشوری احساس شکست یا تبعیض داشته باشد. وی گفت: «در جهانی چندقطبی که در حال شکل گیری است، نباید هیچ کشوری یا ملتی بازنده باشد و کسی نباید احساس تبعیض یا تحقیر کند. تنها در این صورت است که می توانیم شرایط بلندمدت واقعی برای توسعه عمومی، عادلانه و ایمن را فراهم کنیم.»

رئیس جمهور روسیه افزود که مدل یک کشور یا یک منطقه کوچک به عنوان هژمون نباید به بقیه کشورها تحمیل شود. به گفته او، غرب، که یکی از مهم ترین عناصر سیستم جهانی است، منابع انسانی، مادی و فکری فراوانی انباشته کرده است، اما باید در کنار سایر کشورها و گروه های در حال توسعه قرار گیرد. پوتین اشاره کرد که تمایل به همکاری و تعامل اکنون در حال غالب شدن و تبدیل به جریان اصلی در روابط بین المللی است.

تلاش غرب برای حذف روسیه از سیستم های اقتصادی و سیاسی جهان

ولادیمیر پوتین یادآور شد که غرب جمعی سعی دارد تا روسیه را از سیستم های اقتصادی و سیاسی جهان جدا کند. وی گفت: «حجم تحریم ها و اقدامات تنبیهی که علیه کشور ما اعمال شده، در تاریخ بی سابقه است. مخالفان ما گمان می کردند که ضربه ای مهلکی به روسیه وارد کنند که دیگر نتواند به عنوان یکی از عناصر کلیدی در عرصه بین الملل به فعالیت خود ادامه دهد.»

او تأکید کرد که وجود روسیه  برای جهان ضروری است و هیچ تصمیمی از سوی واشنگتن یا بروکسل نمی تواند بر این واقعیت تأثیر بگذارد.

پوتین گفت که روسیه تمدن غربی را به عنوان دشمن نمی بیند و مسئله را به «ما یا آن ها» ربط نمی دهد. وی به اصول سیاست آمریکا اشاره کرد که شامل «گر برای ما نباشد،برای هیچ کس دیگری مجاز نیست» و «اگر با ما نیستید، علیه ما هستید» می شود، و این طرز فکر را بسیار خطرناک دانست. او افزود که در روسیه این اصول پیروی نمی شوند و به جای آن، ضرب المثلی با مضمون «هر چه بکاری، همان را درو خواهی کرد» رعایت می شود.

آمادگی روسیه برای کمک به تقویت امنیت آفریقا

پوتین اعلام کرد که کشورهای آفریقایی از روسیه خواسته اند در حوزه امنیت به آن ها کمک کند و مسکو آماده است تا در چارچوب حقوق بین الملل این کمک ها را ارائه دهد. وی همچنین تاکید کرد که روسیه قصد ندارد کشورهای اروپایی را از آفریقا خارج کند، بلکه مردم آفریقا خودشان علاقه ای به حضور آن ها ندارند. به گفته پوتین، روسیه بر خلاف غرب که منابع مردم را برای منفعت خود غارت می کرد، در اقتصاد کشورهای آفریقایی نقش سازنده داشته است.

پوتین یادآور شد که اتحاد جماهیر شوروی از کشورهایی که از وابستگی استعماری و نواستعماری رهایی یافته بودند، حمایت میکرد و این سیاست در روسیه نیز دنبال می شود.

«لشکر اروپایی» آمریکا برای مقابله با روسیه در آفریقا تاکید پوتین و مودی بر ضرورت حل مسالمت آمیز مناقشه اوکراین لاوروف: روسیه در هر صورت رقیب آمریکا باقی می ماند

انتهای پیام/

نظرات

captcha