اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
صفر نصراله زاده، با بیان اینکه تحقیق و پژوهش راهی برای اثبات حقیقت و محقق صیانت کننده حقیقت است، گفت: وظیفه دانشگاه تربیت عالِم و تولید و جهت دهی به علم است.
به گزارش ایکنا از آذربایجان شرقی، صفر نصراله زاده، رئیس دانشگاه تبریز، روز گذشته، 14 آذرماه، در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش در دانشگاه تبریز، با بیان اینکه تحقیق و پژوهش راهی برای اثبات حقیقت و محقق صیانت کننده حقیقت است، گفت: وظیفه دانشگاه تربیت عالِم و تولید و جهت دهی به علم است و اصلا بدون تحقیق و پژوهش نمی توان علم تولید کرد و به آن جهت داد، به همین دلیل و به پاس تلاش شبانه روزی شما اساتید و دانشمندان، سر تعظیم فرود می آورم چراکه هر افتخاری که دانشگاه کسب کرده، مرهون زحمات و فداکاری های شما است.
وی تاکید کرد: ما باید در هر مقام، مسئولیت و هر موقعیتی که قرار داریم، به فکر ارتقاء آموزش عالی باشیم و این کار را وظیفه ی خود بدانیم.
نصراله زاده، در تشریح برخی از مشکلات آموزش عالی گفت: ضعف ساختار و شکل گیری قارچ گونه مراکز آموزش عالی، مسابقه در جذب دانشجو و ساختمان سازی در دانشگاه ها، عدم تطابق رشته ها با نیارهای جامعه، ساختارهای بی تناسب دانشگاه ها، ماموریت گرا نبودن و نیازمحور نبودن پژوهش ها، مورد خدشه قرار گرفتن جایگاه علم و عالم و ضعف در حکمرانی دانشگاه ها از جمله مهم ترین مشکلات موجود در آموزش عالی است.
رئیس دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: دانشگاه ها باید مراکز قدرت باشند ولی در حقیقت می بینیم که چنین چیزی اتفاق نیفتاده است. ما به عنوان استاد تلاش می کنیم برای حل مشکلات جامعه مسائل و موضوعات جدیدی را کشف می کنیم و به همین دلیل باید قدرت در اختیار ما باشد که نیست.
وی افزود: ما در بسیاری از شاخص ها از جمله مرجعیت علمی، دیپلماسی علمی، رشته های موضوعی رتبه های بسیار خوبی را کسب کردیم اما باید با حل کردن شکاف بین فناوری و جامعه، علم را به سمت تولید ثروت سوق دهیم.
نصراله زاده در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: متاسفانه ما در تشکیلات آموزش عالی در میان مدیریت های ناکارآمد گیر کرده ایم. بطوریکه در طول این سه سال تلاش کردیم تا برنامه ی راهبردی دانشگاه را تدوین کنیم. وظیفه من به عنوان خادم این دانشگاه فراهم کردن بستر برای شما اساتید است و یکی از اقدامات مهم ما در پژوهش، دو برابر کردن بودجه پژوهش است. در بحث فناوری نیز کاملا جهت دار حرکت کردیم و از 62 شرکت دانش بنیان و واحد فناور در سال 1400 به 170 شرکت دانش بنیان و فناور رسیدیم و 80 شرکت در صف انتظار قرار دارند.
وی با انتقاد از برخی کارشکنی ها در خصوص ایجاد پارک علم و فناوری و پهنه فناوری دانشگاه گفت: 50 میلیارد توما ن اعتبار برای ایجاد پهنه فناوری در جریان سفر رئیس جمهور شهید تصویب شد ولی جای تاسف دارد که از داخل استان کارهایی انجام شد که این اعتبار جذب نشود که اگر این اعتبار جذب می شد، پهنه علم و فناوری راه اندازی می شد و بازهم جای تاسف دارد که با وجود صدور تبدیل پردیس علم و فناوری به پارک علم و فناوری دانشگاه در تیرماه سال جاری، عضو هیات علمی ما از داخل دانشگاه بیش از 20 نامه به ادارات و سازمان های مختلف نوشته و اصرار کرده که این مجوز صادر نشود.
رئیس دانشگاه تبریز ادامه داد: علی رغم همه این کارشکنی ها مفتخر هستم که این خبر خوش را بدهم که مجوز پارک علم و فناوری دانشگاه صادر شده و هیچ کس نمی تواند آن را باطل کند.
وی در خصوص جذب دانشجویان بین المللی نیز گفت: باوجود تمام مشکلات، بیش از 3 هزار دانشجوی بین المللی جذب کرده ایم و باوجود همه ی نواقص، در حال تدوین استانداردهای بین المللی شدن دانشگاه و حتی ساخت خوابگاه متاهلی برای دانشجویان خارجی را نیز در برنامه داریم.
نصراله زاده در خاتمه ضمن طلب حلالیت از دانشگاهیان دانشگاه تبریز گفت: همه تلاش من در طول این سه سال خدمت به آموزش عالی و دیده شدن دانشگاه بود و انتخاب به عنوان دانشگاه حامی پژوهش، انتخاب به عنوان دومین دانشگاه فعال در زیست بوم فناوری، 2.2 برابری تعداد سرانه دانشمندان یک و دو درصد دانشگاه تبریز نسبت به دانشگاه تهران، حضور در رتبه بندی های معتبر ملی و بین المللی همه و همه در راستای دیده شدن دانشگاه بوده و امیدوارم مقبول درگاه خداوند متعال قرار گیرد.
جلال شیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز گفت: خادمین حوزه پژوهش و فناوری با شعار و عمل به تسهیل گری در پژوهش و فناوری، در چند سال اخیر و مخصوصاً در یک سال گذشته خدمت کردند و هدف کلی ما تماما در راستای تسهیل گری امور پژوهش و فناوری و حمایت از اساتید در این حوزه بود.
وی ادامه داد: بازنگری آئین نامه ها، مصوبات در جهت پشتیبانی از همکاران، افزایش 150 درصدی ضریب پژوهانه، افزایش 2.5 الی 3 برابری تشویق مقالات، افزایش دامنه موضوعی مقالات مشمول تشویق، افزایش دامنه ی موضوعی موضوعات پژوهشی قابل تشویق، رشد چند برابری جذب پژوهشگران پسا دکتری و افزایش 5 برابری دریافتی این پژوهشگران، امضاء تفاهم نامه ی همکاری و عقد قرارداد به همراه 19 دانشگاه دیگر با صنایع دفاعی وزارت دفاع و ... از جمله اقدامات مهم ما در این سال ها بود.
شیری، با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر حرکت در مرزهای دانش و میل به سمت مرجعیت علمی و حل مشکلات و نیازهای جامعه، خاطرنشان کرد: ما تا حد توان سعی کردیم در این مسیر حرکت و مشکلات مسیر همکاران را رفع کنیم و در حوزه پشتیبانی از پژوهش و فناوری طرحی را تدوین کردیم که اگر بتوانیم برنامه عملیاتی این طرح را با همکاری معاونت پشتیبانی به سرانجام برسانیم، پژوهانه همکاران مثل بعضی از دانشگاه های مطرح کشور، به نحوی در اختیار همکاران هیات علمی قرار می گیرد که شان استادی این عزیزان حفظ شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در خاتمه یادآور شد: سیاست های کلی پژوهش و فناوری دانشگاه ذیل برنامه ی راهبردی دانشگاه و مصوب هیات امنای دانشگاه و الهام گرفته از اسناد بالادستی کشور است و امیدواریم نهادهای مرتبط با دانشگاه ورود غیر تخصصی به بحث پژوهش و فناوری را متوقف کنند و پژوهش و فناوری قربانی تصمیمات غیر علمی نشود.
براساس این گزارش، در پایان این مراسم از پژوهشگران، فناوران و کارآفرینان نمونه ی دانشگاه تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}