خانواده اولین هسته و سلول تشکیل دهنده جامعه اسلامی است

زاهدان- امام جمعه زاهدان گفت: خانواده اولین هسته و سلول تشکیل دهنده جامعه اسلامی است و جامعه خوب و سالم جامعه ای بوده که خانواده خوب و سالم داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله مصطفی محامی در خطبه های نمازجمعه این هفته زاهدان با قرائت و شرح فرازی از رساله حقوق امام سجاد (ع) به بیان نکاتی پیرامون تلاش در اطاعت خداوند متعال و به کارگیری همه اعضا و جوارح در راه بندگی خدا پرداخت و افزود: یکی از راه های تحصیل تقوای الهی، تلاش برای تقویت انس، الفت و همبستگی در جامعه دینی و تقویت کانون خانواده است.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: امشب، شب یلدا و طولانی ترین شب سال و فرصتی برای صله ارحام هست و این کار، مورد تاکید دین مبین اسلام و عامل تقویت همبستگی و انس و الفت است.

وی اذعان کرد: متأسفانه در دوره اخیر که زندگی شهری و ماشینی فرهنگ خود را حاکم کرده، این جمع های خانوادگی کمتر شده، باید از هر فرصتی بتوان برای این دید و بازدید استفاده کرد که بسیار مطلوب است اما نباید فقط به خویشاوندان خود بپردازیم و باید فکر دیگرانی هم باشیم که دست آن ها تنگ است و باید برای رفع نیاز نیازمندان تلاش کنیم.

امام جمعه زاهدان افزود: یکشنبه بیستم جمادی الثانی سالروز ولادت حضرت فاطمه (س) و تحت عنوان روز مادر نامگذاری شده و همچنین سالروز ولادت حضرت امام خمینی (ره) هم، هست که این ایام را خدمت همه شما تبریک و تهنیت عرض می کنیم.

محامی بیان کرد: سالروز ولادت حضرت زهرا (س) را به عنوان روز زن قرار داده اند که این برای زنان و دختران ما هم افتخار آفرین و هم مسئولیت آور است و همه زنان و مردان ما باید از حضرت فاطمه (س) الگو بگیرند.

وی اضافه کرد: در این ایام باید یاد کنیم از مادرانی که بر گردن ما حق دارند چه آن هایی که در محضر آن ها قرار داریم و چه کسانی که آسمانی شده و دیگر در بین ما نیستند و همچنین باید یاد کنیم از شهدای گرانقدری که امنیت و استقلال و عزت و پیشرفت های ما مدیون ایثار و جانفشانی آن هاست و نام و یاد شهدا و امام شهدا را هم گرامی می داریم.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: تمام زندگی حضرت زهرا (س) دارای کمال، کرامت و درس هایی برای بشریت است و ایشان تنها 18 سال سن داشتند که طبعاً بخشی از این سال ها به دوران کودکی می گذرد و ایشان در همان دوران کودکی هم همراه پدر بودند و پدر را کمک می کرد و (ام ابیها) یعنی مادر پدر نام گرفت.

وی گفت: عمر کوتاه حضرت فاطمه (س) چه مقدار می تواند برکت کند که در عالم و آدم تأثیرگذار باشد و با وجود کمبود امکانات مادی توانست خانه را اداره و به گونه ای زندگی کند که در عالم تأثیرگذار باشد و جهات معنوی و ملکوتی ایشان برای ما قابل فهم نیست اما همین جنبه ظاهری را هم که نگاه می کنیم، مشاهده می کنیم که ایشان در عرصه های مختلف زندگی کار کرد، تأثیرگذار بود و نقش ویژه خود را در مدیریت خانه، همسری برای امام علی (ع) و تربیت فرزندان ایفا کرد و فرزندانی تربیت کرد مثل امام حسن مجتبی (ع)، امام حسین (ع)، حضرت زینب (س) و ام کلثوم که سرآمد روزگار هستند و نسل این ها نیز نمونه دیگر برکت زندگی حضرت فاطمه (س) هستند و برای همین است که خداوند می فرماید (ای پیامبر کوثر و خیر کثیر به تو داده ایم).

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: زنان ما در فرزندآوری و تربیت فرزند باید از حضرت فاطمه (س) الگو بگیرند و برای گسترش جامعه اسلامی و جلوگیری از پیر شدن کشور طبق بیانات مقام معظم رهبری باید فرزندآوری زیاد شود تا کشور ما از این آسیب نجات پیدا کند و تعبیر پیامبر اکرم (ص) این است که من به شما مباحات می کنم و هر چه تعداد بیشتر باشد مباحات پیامبر اکرم (ص) بیشتر خواهد بود.

آیت الله محامی تصریح کرد: خانواده، اولین هسته و سلول تشکیل دهنده جامعه اسلامی هست و جامعه خوب و سالم جامعه ای است که خانواده خوب و سالم داشته باشد و مادر هست که می تواند این کانون خانواده و هسته اولیه جامعه را به درستی مدیریت کند و یک خانواده خوب را شکل بدهد و فرزندان خوب تربیت کند و در خوبی و سلامت جامعه تأثیرگذار باشد و برکات کار او در کل جامعه حکم فرما باشد.

وی ادامه داد: اگر مادران، نقش خود را در اداره کانون خانواده، فرزندآوری و تربیت درست فرزندان به خوبی ایفا کنند، شاهد جامعه پیشرفته و خوبی خواهیم بود.

وی افزود: همه ما باید به اهمیت نقش مادر و نقش زن توجه کرده و قدر مادران را بدانیم و به کسانی که هستند، محبت کنیم و برای آنهایی که آسمانی شده اند نیز دعا کرده و کارهای خیر خود را به نیت آن ها انجام دهیم و قدرشناسی داشته باشیم چرا که مادران و پدران حق حیات به گردن ما داشته و انتظار محبت و عاطفه دارند، هر چقدر در این زمینه کار کنیم، جبران زحمات پدران و مادران نمی شود.

وی افزود: همه ما باید حق مادر را بدانیم و به نقش مادر توجه داشته باشیم و زنان و مادران ما هم باید اهمیت خود را بدانند چرا که گاهی در جامعه مشاهده می کنیم که وقتی فردی جایی کارمند، کارگر یا مستخدم جایی باشد، آن را برای خود افتخار حساب می کند اما مادری که تاج سر همه این ها هست را برای خود افتخاری نمی داند و این یک مشکل در فرهنگ ماست و برای همین است که با آسیب هایی مواجه می شویم.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: وقتی برای مادری در اداره خانه ارزش قائل نیستیم و لذا وقتی بچه شیرخوار داریم که نیازمند محبت مادر هست او را به مهد کودک می بریم نتیجه این است که وقتی پدر و مادر سن و سالشان بالا رفته و نیازمند رسیدگی و عاطفه می شوند، فرزندان هم آن ها را خانه سالمندان می گذارند در حالی که نه خانه سالمندان و نه مهد کودک با فرهنگ اسلامی ما سازگار نیست.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: چهارشنبه سالروز میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) هست و ایشان فرزند حضرت مریم (س) هستند و سالروز میلاد ایشان را به همه جامعه دینی و به خصوص مسیحیان تبریک عرض می کنیم و ایشان پیامبری مورد احترام برای همه مسلمانان و جامعه دینی هستند.

وی افزود: خداوند متعال در مقابله با یهودیانی که در برابر حضرت عیسی (ع) ایستادند و به مادرش تهمت زدند، خود به میدان آمده و در قرآن کریم از عفت و پاکدامنی و شخصیت حضرت دفاع می کند که ملائکه الهی به حضرت فرمودند: (خدا تو را برگزیده، پاک کرده و بر زنان عالم برگزیده است) و در ادامه از حضرت عیسی (ع) هم دفاع می کند که او ترور و کشته نشد و آنچه یهودیان می گویند خطاست و خداوند در قرآن، یهودیان را کسانی معرفی می کند که بیشترین دشمنی را با مسلمانان دارند و در برابر از مسیحیان تعریف می کند که در میان مسیحیان انسان های متدین و خوب هستند و به پیامبرش دستور می دهد که با اهل کتاب بگو تا بیایید بر قدر مشترک ها جبهه مشترک اهل ایمان و دین تشکیل بدهیم.

محامی خاطرنشان کرد: این یک درس بزرگ برای همه ماست چرا که وقتی خداوند به پیامبر خود می فرماید به اهل کتاب بگو بیایید بر سر مشترکات متحد شویم حال نا در جامعه اسلامی چه باید انجام دهیم و درست است که مذاهب مختلف داریم اما مشترکات ما بیشتر از موارد اختلاف است اما متأسفانه گاهی غافل شده و گرفتار نقشه دشمن می شویم که به دنبال ایجاد تفرقه و ایجاد اختلاف هست و اسلامی که با اهل کتاب می گوید در قدر مشترک ها متحد شوید در باره اهل ایمان وظیفه مشخص است و امیدواریم این جبهه ایمانی متحد تقویت شود و نماد کامل آن هنگام ظهور حضرت مهدی (عج) است و بر حسب روایت درآن دوران حضرت عیسی (ع) هم بر می گردد و به حضرت مهدی اقتدا می کند و نماد اتحاد جبهه ایمانی است.

نظرات

captcha