یلدا فرصتی برای جشن گرفتن محبت و مهرورزی در خانواده است

ایسنا/اردبیل مدیر کانون فرهنگی هنری امامزاده سید ابراهیم(ع) لاهرود گفت: سنت حسنه یلدا فرصتی برای جشن گرفتن محبت، مهرورزی و ارزش های انسانی در نهاد خانواده است.

اسماعیل دستگزار در گفت وگو با ایسنا با گرامیداشت سنت حسنه یلدا اظهار کرد: شب دلنشین، پر رمز و راز یلدا به عنوان نمادی از فرهنگ غنی و کهن ایرانی، در دل تاریخ ما از جایگاه ویژه ­ای برخوردار است.

وی شب یلدا را فرصتی برای جشن گرفتن وحدت، مهرورزی و ارزش های انسانی در خانواده ها دانست و افزود: یلدا برای خیلی از قدیمی ترها، تنها یک رویداد تقویمی نیست، بلکه تجلی گر ارزش های انسانی و داشته های فرهنگی است که در تاریخ این سرزمین ریشه دوانیده و در سایه گرمای خانواده نمایانگر می شود.

مدیر کانون فرهنگی هنری امامزاده سید ابراهیم خراسانی(ع) لاهرود گفت: در شب یلدا ما به یاد می آوریم که در کنار یکدیگر بودن، چقدر می تواند دلگرم کننده و شگفت انگیز باشد. یلداست که می تواند غبار از کدورت های قدیمی بزداید و پیوندی عمیق تر در سایه مهم ترین اجتماع انسانی یعنی خانواده ایجاد کند.

دستگزار بیان کرد: در یلدا خانواده ایرانی بیش از هر زمان دیگری سنت دیدار با بزرگان و احترام به آنان را زنده نگه می دارد و برای تکریم این درخت های تنومند حکمت و تجربه قدم برمی دارد.

وی خاطر نشان کرد: سنت دیرینه دیدار بزرگان در شب یلدا و ابراز فروتنی نزد آنان، موجب ایجاد پیوندی عمیق میان نسل ها می شود و این نکته را به ما یادآوری می کند که فرهنگ ایرانی همواره بر پایه محبت و همدلی بنا شده است.

مدیر کانون فرهنگی هنری امامزاده سید ابراهیم خراسانی  (ع) شهر لاهرود تاکید کرد : سنت حسنه یلدا تجلی گاه روحیه جمعی ماست و یادآور می شود که هر کدام از ما، در این دنیای بزرگ، به یکدیگر نیاز داریم. یلدا به ما یادآوری می کند که در کنار هم بودن، نه تنها یک سنت است، بلکه یک ضرورت انسانی در وضعیت اکنون ماست.

دستگزار، تمدن ایران را یکی از کهن ترین تمدن های جهان دانست و افزود: این تمدن به دلیل عناصر هویتی، زبانی و معرفتی همواره یکی از گهواره های دل انگیز فرهنگ و هنر بوده و گوهرهای ارزشمند و بی بدیلی را در دامن خود پرورده و به جهانیان تقدیم کرده است.

وی با بیان اینکه هر یک از آیین های ایرانی و اسلامی دارای وجوه مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است، تصریح کرد: هر چند بسیاری از این آیین ها به طور طبیعی در بستر زمان دستخوش تغییراتی شده اند اما بسیاری از آنها همچنان جوهره و پیام اصلی خودشان را حفظ کرده اند.

یلدا نمادی از پاسداشت فرهنگ همنشینی و گفت وگو در نهاد خانواده

مدیر کانون فرهنگی هنری امامزاده سید ابراهیم خراسانی(ع) لاهرود، سنت حسنه یلدا را بهترین زمان برای تامل، تقویت همبستگی ها و تجدید دوستی ها دانست و بیان کرد: فرا رسیدن شب یلدا برای ایرانیان نمادی از پاسداشت فرهنگ همنشینی و گفت وگو در نهاد خانواده است. اکنون بیش از هر زمان دیگری نیازمند تقویت این فرهنگ هستیم. یلدا نمادی از «با هم بودن» است. ایرانیان در هم نشینی «شب چله» با هر سلیقه و سبک زندگی، با پاسداشت آیین یلدا وفاق فرهنگی شان را تحکیم می کنند.

دستگزار ادامه داد: این کنش فرهنگی می تواند مبنای تقویت فرهنگ گفت وگو در سطح خانواده و جامعه باشد. به شرط آنکه بدانیم جامعه ما در عین کثرت و تفاوت سلایق، در بستر فهم مشترک و با هم بودن است که می تواند مسائل عمده اش را با توافق و همگرایی حل و فصل کند.

وی تاکید کرد: ما ایرانیان همواره پاسدار سنن و آیین های تاریخی و مذهبی خود بوده ایم. هرچند برخی از این آیین ها بدست فراموشی سپرده شده اما بسیاری از آنها همچنان زنده اند. چون با آنها زندگی کرده ایم و بخشی از هویت ما شده اند.

مدیر کانون فرهنگی هنری امامزاده سید ابراهیم خراسانی(ع) لاهرود با بیان اینکه یلدا یکی از برجسته ترین و ماندگار ترین آیین هاست که همچنان در میان سختی ها و شادی ها و در گذر تجربه های تلخ و شیرین، خانواده های ایرانی را دور هم جمع می کند، گفت: یلدا بهانه طولانی تر شدن لحظه ای یک شب در سال است اما همین یک لحظه کفایت می کند تا هر منطقه ای از ایران اسلامی به فراخور رسوم و سنن محلی خود، پاسداشت ارزش های کهن و بومی را به جشن بنشینند و از پس قصه و خاطره گویی های شبانه، صبح و روشنایی را تماشاگر باشند.

دستگزار، یلدا را نماد پیوند خانواده ها با ارزش های دیرین دانست و یادآور شد: شب یلدا، نماد پیونــد عمیـــق خانواده هــا و ارزش های دیرین ما ایرانیان در طول تاریخ است. این شب، فرصتی برای انتقال سنت های کهن به نسل های آینده، گرامیداشت پیوندهای خانوادگی و یک شیوه بسیار مؤثر در گفت وگوی بین نسلی است.

وی در خاتمه سخنان خود گفت: امیدوارم که همه هموطنان ما یلدا را با تمام خوشی ها و زیبایی هایش، به فرصتی برای یادآوری اهمیت ارتباط عاطفی میان اعضای خانواده تبدیل کنند و گرامی بدارند، چرا که این شب نمادین و خاطره انگیز، دورهمی هایی را رقم می زند که در آن می توانیم با هم صحبتی و بازگویی خاطرات، عشق و محبت را تقویت کنیم، به هم نزدیک شویم و برای نسل آینده خاطراتی خوش و به یاد ماندنی بسازیم همانطور که پیشینیان برای ما ساختند.

انتهای پیام

نظرات

captcha